Иначе и моите пътуват на дълго боси. Просто им е по-удобно. Има и плюс, че не цапат, но следствие, а не причина да са боси...
Избор аксесоари
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Избор аксесоари
Секунда да си извадя бележника да записвам! ![mail1 [smilie=mail1.gif]](./images/smilies/mail1.gif)
Иначе и моите пътуват на дълго боси. Просто им е по-удобно. Има и плюс, че не цапат, но следствие, а не причина да са боси...
-
mazut
Избор аксесоари
Навремето имах колега с хубаво БМВ по времето когато хубавата въобще кола беше рядкост и ни разказа следната случка. Прибира се от Бургас и му се ядат семки. Отворил прореца и вика 2 хвърля три влизат в главата в лицето , накрая си рекъл бе колата си е моя ако искам ще си плюя вътре и вика затворих си пророреца ядох си плюх си вътре и ми беше кеф. На другия ден просто си изчистих колата. Всеки да си го тълкува как си иска ма чак да събувам децата ми е в повече. Като си купя кемпер може би ще ги карам но не заради самото превозно средство а заради начина му на ползване.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Избор аксесоари
Днес ми е рожденничка. На 11 става. Щастлива е и не цапа като влиза в колата
Не стъпва по прага и не рита седалките. Е, понякога и се сучва, защото е мадама и си ги кръстосва
Оправя си леглото, чисти с прахосмукачка, всяка вечер се чисти масата с препарат за стъкла, след като са вечеряли и така....
Не съм ги карал да се събуват в колата, но когато не са могли да влязат без да стъпят на прага, са стояли и са чакали да ги кача или да им помогна.
Праговете по принцип не са за стъпване, ако не знаете![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Оправя си леглото, чисти с прахосмукачка, всяка вечер се чисти масата с препарат за стъкла, след като са вечеряли и така....
Не съм ги карал да се събуват в колата, но когато не са могли да влязат без да стъпят на прага, са стояли и са чакали да ги кача или да им помогна.
Праговете по принцип не са за стъпване, ако не знаете
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Избор аксесоари
Не ми отговори за локвата?
Честит празник. Желая най-вече здраве!
Честит празник. Желая най-вече здраве!
- Karykoff
- Гараж: Touran 1.9 TDI, ръчка
Karoq 1.5 TSI, ръчка
Избор аксесоари
Въй, какво направийте заради едното просто мое питане.
Моите в старата кола никога не са влизали като щрауси. Тя бе работна, да ми служи, втора употреба, по-евтина, с протектори на гърба на предните седалки и винаги чиста (след редовната мивка и доколкото може да е чиста една кола, возеща деца под 4 години). Между другото праговете й не са мръднали. Обаче понеже усещането е по-различно когато човек вземе кола на под 10 реални километри желанието за пазене е по-силно изразено. Нямаше нужда да намесвате начини на възпитание, отглеждане, Истанбулската конвенция и т.н.
Важното е че всички тук си харесват автомобилите и желаят да ги пазят по възможно най-добрия начин на който са способни. Тия дето не пазят по клубни форуми не висят.

Важното е че всички тук си харесват автомобилите и желаят да ги пазят по възможно най-добрия начин на който са способни. Тия дето не пазят по клубни форуми не висят.

-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Избор аксесоари
Как се сравняват деца на 11 и деца на 4 
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Избор аксесоари
xektop, те нали са били на 4 преди на 11
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
GUNTER SERVICE

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Избор аксесоари
Rangel, никога не съм ги пускал такова нещо да правят. Може само в някоя малка в морската градина с чиста бистра водица. Има много по-хубави неща които да правят и да се кефят, отколкото да цапат в локва с кал. И без това те няма да помнят това до 4 г.
Под 4 не помнят.
Под 4 не помнят.
GUNTER SERVICE

- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Избор аксесоари
Истината е някъде по средата
Калцуни, събуване на обувките не съм правил драма никога. Все пак живеем в кочина, огледайте се, няма как да няма кал
Но примерно люпене на семки или фъстъци.... НЕ. Солети, бонбони, плодове може
Колата се чисти, главата на детето, не
И едно е да изцапа без да иска или защото е неизбежно, друго е да е наистина целенасочена свинщина![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Калцуни, събуване на обувките не съм правил драма никога. Все пак живеем в кочина, огледайте се, няма как да няма кал
Но примерно люпене на семки или фъстъци.... НЕ. Солети, бонбони, плодове може
Колата се чисти, главата на детето, не
И едно е да изцапа без да иска или защото е неизбежно, друго е да е наистина целенасочена свинщина
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Избор аксесоари
Сам си противоричишmazut написа: 05.01.2026, 20:25:41 Като си купя кемпер може би ще ги карам но не заради самото превозно средство а заради начина му на ползване.
-
NRG
- Гараж: Октавиа 3 2.0D
Избор аксесоари
Рангеле, едното няма нищо общо с другото. Ако пред входа имаш локва и всеки ден като се прибират, би ли ги оставил да цопат? Ма те могат да искат и да легнат и да се овъргалят. Говоря всеки ден и по 2-3 пъти на ден като ги извеждаш и прибираш?
Подкрепям напълно Сами. Въпрос на възпитание е, и в случая който коментираме, не е най важното тъпия праг. Въпрос на общо възпитание и създаване на отговорности у децата.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Избор аксесоари
bega4kata, да ти е жива и здрава и щастлива!
Обаче...хубаво е да вземеш да оставиш децата да почувстват пълната палитра от емоции и да нямат страх да изразяват чувствата си. И развълнувани или натъжени от нещо, да вземат да стъпят на прага на колата или недай си боже, да имат кал по обувките, да не те изчакат да вземеш мерки и да нацапат стелката - да не изпитват ненужен страх или срам от невниманието си за момент. Написах го и по-рано - не са роботи! Освен ако не ги превърнеш в такива де. Да не стане така че да пораснат и да избие на някъде... Безброй примери има от сорта: "Е как така? То, детето, много възпитано и отговорно беше, винаги поздравяваше..."
Това, че не следя с лупа наличието на песъчинки по стелките в колата и оставям дребната да запоти джама с дъха си и да нарисува сърчице за мен с пръстче, не бих казал, че е възпитание към мърлявщина, но по твоите критерии - явно е така. Не разбрах също и как реши, че я уча нарочно да цапа, рита и въобще да не пази или да не се съобразява с обкръжаващия я свят - наш или чужд. Дори е обратното, но както и да е - местя го в другия крачол и ще продължавам да поставям детето си пред колата в приоритетите ми. Мноооого далеч пред колата! Аз си изживявам мечтата - да имам щерка, да е лудетина за трима и да носи името на една определена река! И в дъждовни локви скача и с кални ръце се прибира, и боса по тревата обича да тича покрай кончетата след езда, и рисува с пръсти с боички, лепи си лепенки по гардероба и планети и животни по стената, дори със сладолед понякога се цапа все още. И въпреки това, внимава като отваря вратата на колата, за да не удари нещо, помага в чистенето, знае как да пусне пералня/сушилня, мие си сама чиниите, говори свободно и без задръжки английски език, днес направи почти сама баница, след като час и половина учи японски (самоинициативно) в Duolingo... Ако тези неща значат, че детето ми е невъзпитано и безотговорно - приемам го на драго сърце. Като баща на това щастливо човече на 7 години (без 5 дни} - ще продължавам да чистя колата, без да ѝ се карам или да я засрамвам, когато по невнимание е стъпила на прага с кални обувки или са и паднали 2 солети от пакета, или коричка от портокала върху стелката! Единствено съжалявам, че не успявам да и дам още повече свобода и да я науча на още много неща преди да започне училище тази година.
Утре мога да щракна колата да видиш, "кочината" на задните седалки в която живее, как сама си я аранжира![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Между другото, какво ще му стане на прага, ако детето стъпи на него при качване в колата, освен да си удари главата в тавана ако не се наведе достатъчно![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Аз, промяна в моя праг не съм видял...
Обаче...хубаво е да вземеш да оставиш децата да почувстват пълната палитра от емоции и да нямат страх да изразяват чувствата си. И развълнувани или натъжени от нещо, да вземат да стъпят на прага на колата или недай си боже, да имат кал по обувките, да не те изчакат да вземеш мерки и да нацапат стелката - да не изпитват ненужен страх или срам от невниманието си за момент. Написах го и по-рано - не са роботи! Освен ако не ги превърнеш в такива де. Да не стане така че да пораснат и да избие на някъде... Безброй примери има от сорта: "Е как така? То, детето, много възпитано и отговорно беше, винаги поздравяваше..."
Това, че не следя с лупа наличието на песъчинки по стелките в колата и оставям дребната да запоти джама с дъха си и да нарисува сърчице за мен с пръстче, не бих казал, че е възпитание към мърлявщина, но по твоите критерии - явно е така. Не разбрах също и как реши, че я уча нарочно да цапа, рита и въобще да не пази или да не се съобразява с обкръжаващия я свят - наш или чужд. Дори е обратното, но както и да е - местя го в другия крачол и ще продължавам да поставям детето си пред колата в приоритетите ми. Мноооого далеч пред колата! Аз си изживявам мечтата - да имам щерка, да е лудетина за трима и да носи името на една определена река! И в дъждовни локви скача и с кални ръце се прибира, и боса по тревата обича да тича покрай кончетата след езда, и рисува с пръсти с боички, лепи си лепенки по гардероба и планети и животни по стената, дори със сладолед понякога се цапа все още. И въпреки това, внимава като отваря вратата на колата, за да не удари нещо, помага в чистенето, знае как да пусне пералня/сушилня, мие си сама чиниите, говори свободно и без задръжки английски език, днес направи почти сама баница, след като час и половина учи японски (самоинициативно) в Duolingo... Ако тези неща значат, че детето ми е невъзпитано и безотговорно - приемам го на драго сърце. Като баща на това щастливо човече на 7 години (без 5 дни} - ще продължавам да чистя колата, без да ѝ се карам или да я засрамвам, когато по невнимание е стъпила на прага с кални обувки или са и паднали 2 солети от пакета, или коричка от портокала върху стелката! Единствено съжалявам, че не успявам да и дам още повече свобода и да я науча на още много неща преди да започне училище тази година.
Утре мога да щракна колата да видиш, "кочината" на задните седалки в която живее, как сама си я аранжира
Между другото, какво ще му стане на прага, ако детето стъпи на него при качване в колата, освен да си удари главата в тавана ако не се наведе достатъчно
Аз, промяна в моя праг не съм видял...
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Избор аксесоари
Не извъртайте нещата.
Но не са мърли да се плескат със сладолед, да ходят боси в калта и да лепят лепенки по стените.
Просто са възпитавани по друг начин. Всички деца са много умни и хубави, от родителите зависи, какви навици ще имат.
GUNTER SERVICE

- Rangel
- Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1
Избор аксесоари
Ако не си дал на децата да ти да джапат в локва, просто сме от различни светове. Вие сте крайни, щом сме им дали 2-3 мига на детско щастие - мърльовци са. Говорите абсолютни тъпотии. Прочете 2-4-10 статии написани от професионалисти и спрете да си отглеждате децата в “стерилна” среда. Нито едно прекалено нещо на този свят не е хубаво.
Спорът кой, как отглежда и си възпитава детето няма смисъл, само се въздържайте от определения. Защото точно както не помни на 4, не е могло и да ти обясни от каква емоция го лишаваш, само за да не се наложи да изпереш едни дрехи.
Спорът кой, как отглежда и си възпитава детето няма смисъл, само се въздържайте от определения. Защото точно както не помни на 4, не е могло и да ти обясни от каква емоция го лишаваш, само за да не се наложи да изпереш едни дрехи.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Избор аксесоари
То всичко хубаво, ама как да искам от детето нещо, което аз самият не спазвам
Както ми каза Мирко на един събор - абе брат, тука на стелката ако разлея вода, ще поникне бе!
Кат си купя двуместен кабриолет, ще си го пазя. Сега съм си купил кола, не тя мен.
Кат си купя двуместен кабриолет, ще си го пазя. Сега съм си купил кола, не тя мен.
Бееееее.....