При мен на Леон си пише, че с гласови команди може само да набирам. При теб не го ли изписва като натиснеш бутона ? Утре ще снимам да покажа как е при Сеат.
Октавия 4 / Octavia IV - общо обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
На O4 при активиране на асистента (чрез бутона или чрез фразата "OK, Laura") само изписва да задам команда. Когато не успее да разбере командата след 2 опита, тогава показва help-страница с примери. Когато е на "български", страницата дава само 2 примера - за набиране на телефонен контакт и за търсене на песен. А когато е на "английски", дава 3 примера - за набиране, за търсене на песен и за "temperature" (там видях фразата "I'm cold"). Оттам си направих извода, че на български не поддържа команди за климатика (защото на български нямаше пример с команда за температура). Така пише и в Интернет - че гласовият асистент бил различно "обучен" за различните езици (с други думи, на английски има повече функционалности, а на другите езици - по-малко).istoyanov написа: 20.01.2025, 21:29:22 При мен на Леон си пише, че с гласови команди може само да набирам. При теб не го ли изписва като натиснеш бутона ?
В "Ръководство за потребителя" на О4 не пише нищо конкретно относно това какви команди възприема гласовия асистент (т.е. на кои езици какви тематики поддържа). Само пише, че трябвало да си говоря с него и той щял бил да ме разбере : )
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Е, вече няма нужда да го правиш. Няма да те разбереsmoke написа: 20.01.2025, 22:06:47 Само пише, че трябвало да си говоря с него и той щял бил да ме разбере : )
Явно в това поколения могат това. И аз съм го използвал за температурата на английски. В интерес на истината е удобно. Караш, казваш да вдигне с градус и не се занимаваш да отместваш поглед. Особено вечерно време и липсата на осветеност на тъч-а под екрана
-
Kuko
Все се каня да питам. При мен гласовото набиране работеше страхотно първите 2 месеца след като закупих колата, след това нещо стана и сега 20 от 20 не мога да набера никой. Тоест е неизползваема функция, а на мен ми е удобна и я ползвам/х. Питал съм ЕТ и в Надежда и Пловдив, само вдигат раменете. Някаква идея може ли да се поправи, предвид факта, че работеше коректно.
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Да не е спряно гласовото след някой ъпдейт? Аз още първия ден го разкарах, някъде из менютата беше...
- GSH
- Гараж: Skoda Octavia IV (MY23) - 1.5 TSI, 6M, Business
Някой колега от форума има ли с Octavia 4 sportline, че искам да питаю няколко въпроса?
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Ако те интересува дали върви...гръм ще да е
- GSH
- Гараж: Skoda Octavia IV (MY23) - 1.5 TSI, 6M, Business
Това е сигурно, но друго ме интересува.
За преди фейса ме интересува дали всичките имат отвор за теглич на задната броня дори и да не са с оборудвани с такъв?
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Колегата @En4eV мисля е с такава. Оранжева при това
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
- Miro68
- Гараж: skoda octavia combi 2.0 tdi first edition
Здравейте
От няколко дни си взехме Шкода Октавия комби . За сега всичко ми харесва и съм много доволен. Много ме дразни обаче това заключване на вратите след като тръгна и когато се наложи да спра да кача някой. Има ли начин да го изключа това заключване. Ако някой знае ще съм благодарен да сподели.
От няколко дни си взехме Шкода Октавия комби . За сега всичко ми харесва и съм много доволен. Много ме дразни обаче това заключване на вратите след като тръгна и когато се наложи да спра да кача някой. Има ли начин да го изключа това заключване. Ако някой знае ще съм благодарен да сподели.
-
nik0lay
- Гараж: Служебна Skoda Superb Mk4 Edition, 2.0 diesel, 4x4
Ex. Octavia 1.5 Mhev Edition
Имаш опция в менюто.
- Miro68
Проблема е, че не го намирам къде и затова реших да попитам хората с повече опит. Убеден съм, че може да се изключи, но не зная как и от къде в менюто
-
kolyo b8
- Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол
@Miro68
Пробвайте с: MENU-> Автомобил->Setup->Отваряне и затваряне->Централно заключване. Маха се отметката от: Автоматично заключване при движение .
Това е при предишната медия. При сегашната структурата е подобна. Може да се наложи да се избере: Вън или Вътре преди да се стигне до Централно заключване.
Снимките са от предишната медия (не е Skoda, но е VAG)

Пробвайте с: MENU-> Автомобил->Setup->Отваряне и затваряне->Централно заключване. Маха се отметката от: Автоматично заключване при движение .
Това е при предишната медия. При сегашната структурата е подобна. Може да се наложи да се избере: Вън или Вътре преди да се стигне до Централно заключване.

-
Sec8200
- Гараж: под наем
В ревюто
- ексклузивна 130ка и водеща кола в същите цветове
- механични разрези на DCC амортесьор, електронен диф и изпускателната система
- два вида старт (има и по-емоционален). Намалени са изкуствените звуци от предишните поколения
- предните спирачни дискове май са 330 вместо 340 като преди, но може да не съм чул добре хърватина
Enjoy
- ексклузивна 130ка и водеща кола в същите цветове
- механични разрези на DCC амортесьор, електронен диф и изпускателната система
- два вида старт (има и по-емоционален). Намалени са изкуствените звуци от предишните поколения
- предните спирачни дискове май са 330 вместо 340 като преди, но може да не съм чул добре хърватина
Enjoy
- Miro68
Намирам въпросното меню има настройки за централното заключване какво да отключва и заключва като врати, но я няма тая настройка да не заключва при движение. След много ровене и четене се оказа, че няма такава опция да се спре това нещо. За да се изключи трябвало да се хаква софтуера. Май ще трябва да свикна с това нещо.kolyo b8 написа: 03.03.2025, 07:43:52 @Miro68
![]()