Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Попитай майстора?
И аз съм със стандартна ръчна. Ползвам я на всяко паркиране. Ако се открие проблем при Алекс и аз ще търся значи ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- makaveli
- Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна
Попитай майстора?
По цвета ще го познаеш...redalex написа: 15.02.2021, 11:20:43 Какво значи да го пробвам? Да го близна или какво?
И колко да загряват на минус 10 с нормално каране в София....

-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Попитай майстора?
До @redalex -
Според мен, това залепване на накладка към диск, се случва при някакви специфични стойности на околна температура и влажност и следва да го наблюдаваш рядко и да не му обръщаш внимание ![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Аз си меря (при някакви съмнения) температурата на спирачките с безконтактен термометър
![beach [smilie=beach.gif]](./images/smilies/beach.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
- redalex
- Гараж: i3
Попитай майстора?
Стандартна. Рядко я ползвам. А в гаража - никога.
По цвета - хубаво...ако съм давал газ и съм тепал "кучките" е ясно...макар, че няма как да познаеш разлика в цвета/температурата на ляв/десен диск.
И пак казвам - това явление почна от около месец и особено сега при тоя кучи студ и на кратка дистанция, няма как тия дисковете и накладки да са се нагрели особено.
Вариантите за мен са няколко:
1. Повече спирачна течност от необходимото - ще го проверя при първа възможност.
2. Някаква гняс, която хвърлят по улиците за снега.
3. Прах (уличен и от накладките), който се наслоява и спича на диска...
4. Някакъв механичен проблем или нещо, което е тръгнало да става проблем...
При всички положения доста ме дразни да тръгвам и да усещам/чувам как все едно нещо се откъртва отпред
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Попитай майстора?
@redalex,
Нема се пуашиш
И при мен е така, когато съм карал в киша, сняг и тия са фъргалЕ от тая гняс / уж луга. Ако не карам колата 2 или повече дни се получава така.
Един път давам газ и не мърда... Давам повече, не мърда и извееднъж като изпука яко, все едно че падна предния мост
и олаби хахаха после като спирах цял ден бая жулеше.
Таа комбинацията от химия и може би накладки с повече метални частици във феродото, според мен води до този "феномен".
Просто преди не са мятали толкова агресивна химия и/или накладките са били с по-различен състав
БлагодарЪ за вниманието![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Нема се пуашиш
И при мен е така, когато съм карал в киша, сняг и тия са фъргалЕ от тая гняс / уж луга. Ако не карам колата 2 или повече дни се получава така.
Един път давам газ и не мърда... Давам повече, не мърда и извееднъж като изпука яко, все едно че падна предния мост
Таа комбинацията от химия и може би накладки с повече метални частици във феродото, според мен води до този "феномен".
Просто преди не са мятали толкова агресивна химия и/или накладките са били с по-различен състав
БлагодарЪ за вниманието
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- Германеца
- Гараж: Skoda Rapid Spaceback 1.6 diesel, 90 PS, 7 DSG,
Skoda Octavia 3 RS, 2.0 diesel, 184 PS, 6 DSG
Попитай майстора?
Между впрочем, моята РС-ка също спи в гараж, винаги опъвам ръчната, за да не се товари кутията, и понякога, понеже го спомена, отчетливо при тръгване сякаш се "отлепя" накладка от диск. Такова чувство ми е останало, не се случва често май. Надали ще задържа цилиндър, както предположих по-горе, защото преди няма и месец колата беше в Еуратек на преглед и всичко си беше ОК. Все си мисля, че ако имаше проблемен спирачен цилиндър щяха да доложат. ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Попитай майстора?
Ами аз ги плюя
- Simov
- Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.
Попитай майстора?
При мен също се случва това с накладките. Аз го отдавам на нещо като "запичане", което се получава след намокряне и в последствие изсъхване на диска. Получава се някаква "спойка" между диска и накладката. Поне така си го обяснявам аз.
При мен пък забелязах, че се получава някакво такова "отлепяне" при включване на задна и потегляне назад. И това го забелязах след като ми смениха дискове и накладки отпред в ЕТ. След това ми смениха и спирачната течност заедно с маслото. Преди това или е било по-незабилижимо, или го нямаше. Или нещо си въобразявам.![unknown [smilie=unknown.gif]](./images/smilies/unknown.gif)
При мен пък забелязах, че се получава някакво такова "отлепяне" при включване на задна и потегляне назад. И това го забелязах след като ми смениха дискове и накладки отпред в ЕТ. След това ми смениха и спирачната течност заедно с маслото. Преди това или е било по-незабилижимо, или го нямаше. Или нещо си въобразявам.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
Попитай майстора?
Значи колата я карам вече само уикендите.Спи отвън,особено при влажно време винаги грома като я бутна напред,или назад след 5-6 дневно стоене.
Спирам на равно,ръчна не опъвам,само на скорост.
Спирам на равно,ръчна не опъвам,само на скорост.
- redalex
Попитай майстора?
Да - 1-2 пъти беше такова усещането.
Мола!

Същото е и при мен с тази разлика, че не съм смянал спирачни дискове и накладки... другото съвпада.Simov написа: 15.02.2021, 13:07:42 се получава някакво такова "отлепяне" при включване на задна и потегляне назад. И това го забелязах след като ми смениха дискове и накладки отпред в ЕТ. След това ми смениха и спирачната течност заедно с маслото. Преди това или е било по-незабилижимо, или го нямаше.
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
@redalex
И при мен е така. Забелязал съм, че се случва предимно след автомивка или зимни условия, ако не съм карал 1-2 дни след това.
Тази сутрин и при мен изпукаха на умряло. Жената си плю в пазвата.![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
И при мен е така. Забелязал съм, че се случва предимно след автомивка или зимни условия, ако не съм карал 1-2 дни след това.
Тази сутрин и при мен изпукаха на умряло. Жената си плю в пазвата.
VRS
- blindbard
- Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Днес видях същата ситуация с T-Roc. Всичко беше както сте описали по-горе + при движение назад се чуваше такова стържене, все едно флекс реже теракот. Това е при условие, че не беше първото тръгване на автомобила за деня. Колегите от руския форум са го установили като детска болест при Карок и тамошните дилъри заменят накладки по гаранция + още няколко хитрини:redalex написа: 15.02.2021, 14:16:07 от redalex » 15.02.2021, 14:16:07
digitalundgrd написа: ↑15.02.2021, 12:35:12
изпука яко, все едно че падна предния мост
Да - 1-2 пъти беше такова усещането.
digitalundgrd написа: ↑15.02.2021, 12:35:12
БлагодарЪ за вниманието
Мола!
Simov написа: ↑15.02.2021, 13:07:42
се получава някакво такова "отлепяне" при включване на задна и потегляне назад. И това го забелязах след като ми смениха дискове и накладки отпред в ЕТ. След това ми смениха и спирачната течност заедно с маслото. Преди това или е било по-незабилижимо, или го нямаше.
Същото е и при мен с тази разлика, че не съм смянал спирачни дискове и накладки... другото съвпада.
https://karoqs.ru/forum/threads/160/page-39
... и следващите страници.
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
- redalex
Попитай майстора?
Ти па да не видиш нещо
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:

![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)