КЪк па аз точно уцелих...

С'а ако и не се нацепят до следващото лято....
Карах преди 2 години с такива ,но са тежки заради гела, също така не ми свършиха работа при спукване с видия(спадаха леко и гела излизаше през дупката), не могат да се лепят заради гела(така ми каза гумаджията и трябваше да слагам фитил)shibumi написа: 08.08.2021, 14:42:07 Привет, не намерих в търсачката и моля за извнение ако вече е обсъждано !
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Благодаря !!!SilverBullet написа: 08.08.2021, 15:26:00 Карах преди 2 години с такива ,но са тежки заради гела, също така не ми свършиха работа при спукване с видия(спадаха леко и гела излизаше през дупката), не могат да се лепят заради гела(така ми каза гумаджията и трябваше да слагам фитил)
Континентал 235/45/17 , купих ги втора ръка на 1 сезон и не знам цената за нови.
Никой не използва естествен каучук за автомобилни гуми. Може в някакви ограничени сери, спортни, но за нас това е прекалено скъпо...
Аз съм карал с такива, Континентал 235/45/17, тежки бяха и трудни за балансиране, и често бягаше баланса, не съм ги пукал, че да знам дали има ефект от гела от вътрешната страна.shibumi написа: 08.08.2021, 14:42:07 Дали някой е карал с гуми Континентал ( или друга марка ) със система conti seal ( или подобна с друго наименование) ?
dimibo написа: 09.08.2021, 16:01:27 Аз съм карал с такива, Континентал 235/45/17, тежки бяха и трудни за балансиране, и често бягаше баланса, не съм ги пукал, че да знам дали има ефект от гела от вътрешната страна.
Тук от голямо значение за запазване качествата на гела е как са съхранявани до преди да ти ги продадат и монтират на колата, гела не е вечен, 2 айде 3 години макс да изкара.
Отделно зависи много на колко атмосфери са напомпани и как се карат. Ако се карат на 2.8 бара и по паваж със сигурност гела ще излезе през дупката (ако е дупка от винт).
Благодаря за отговора !!!kolyo b8 написа: 09.08.2021, 20:12:37 @shibumi, най-долу е моят отговор за Континентала, след това е пак отговора на @dimibo, по-добре за цена и модел да попиташ в Диана, Медина или друга фирма. Когато питах, за да сменя двете предни - ме отказаха със срока за доставка, защото ги нямат на склад.