Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- skodko
- Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
- Обратна връзка:
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)
Гледах в последния тест на tyrereviews новата потенца спорт беше същата работа, искаше леко захранване и ставаше бетон.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
- Ramzes
- Гараж: Škoda Octavia II Combi 1.9 TDI BLS 2008
Както казаха колегите по-горе, Гудиър/Дънлоп ги няма никакви като са студени. Това ми беше един от проблемите. Аз искам да спирам по всяко време, а не да гледам за колко време ще се изтъркат гумите.5rar написа: 22.05.2021, 09:26:39 Мда, покарай ги мъжката Нексена един сезон и после ги сравнявай с Goodyear.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Ами аз още началото на април взех въпросните и споделих за съжаление същото. Тия гуми си искат по-високи температури, за да държат. Ако ги караш "пенсионерската" няма страшно, но ако решиш да "раздаваш" от самото начало или на по-студен асфалт се хлъзгаш като на лед. В кръгови така няколко пъти ми тръгна задницата, че слизах да проверявам дали съм с предно или задно предаванеskodko написа: 22.05.2021, 15:15:28 Гледах в последния тест на tyrereviews новата потенца спорт беше същата работа, искаше леко захранване и ставаше бетон.
Аз от няколко дни съм с Бриджстоун. Бях поръчал Гудиър, но го отказах след като прочетох за въпросната нова Потензаdigitalundgrd написа: 22.04.2021, 00:39:25И моят "нов" бриджстоун е бая шумен и "чете" всяка фуга. Вози доооста твърдо (определено по-твърдо от конти спорт 6).
НЕ съм впечатлен от сцеплението към момента, но според мен тази гума си е по-рейсинг ориентирана за температури над 15-20 градуса. А до сега я карам само градско на влажен асфалт и 7-10 градуса.
Дано да се окажа прав, иначе спешно ще ми се наложи да ги "женя" в олх-а, докато още са пресни и да взимам други![]()

- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Писал съм много пъти, но все пак.Ramzes написа: 22.05.2021, 16:51:45 Както казаха колегите по-горе, Гудиър/Дънлоп ги няма никакви като са студени.
Това как го установи точно - колко им е TRADEWEAR на тия Гудиъри и Дънлопи?
Защото се получава последните мнения едно голямо лалане без факти ?
Защото аз съм карал с трейдуеър от 80 до 420.
80 е като дъвка и кара при мен два месеца.
Идеалната и златна среда е 280-300.
И не е толкова до гумите, колкото до мизерният, прашен и некачествен асвалт в БГ.
Да споменем и тия ЕКО шитни - това нещо е направено за екология и няма нищо общо с пътно поведение.
Като искаш да спираш и на студен асвалт , взимаш мека гума , но пък малък живот и така
Нексен карах последните 12г
Сега сложих Асиметрик 5 и няма вариант при никакви условия Нексена да е по-добре при равни параметри .

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
-
Dzhelebov
- Гараж: ..
Е няма как да не е по добра гума! А може ли да се каже, че е два пъти по-добре гудиара, колко е и по-скъп?
- Ramzes
Аз на техническа документация не вярвам. Доверявам се на личното си усещане. Има голяма разлика дали е произведена в Китай или Франция например. Те тука не внасят гуми от Китай? Те викаш производителите не лъжат и дават коректни данни. Маркировките хич не е възможно да са измама. Не е като да не съм виждал гуми от бъдещето. Поне 6 месеца след продажбата произведени. Е само малко VW послъгваха, ама какво са няколко млрд. компенсации и глоби.
П.с. признавам че съм пристрастен, последните два комплекта Гудиър видимо бяха нискокачествени. Тази марка е мъртва за мен.
... а за маслата какви ментаци се продават в БГ не е истина. Опаковат се и се запечатват ''оригинално'' за секунди. Вече всеки, който продава масла има такава машинка и сме на благоволението на търговеца дали ще му се откъсне от душата и няма да сложи вътре ...
П.с. признавам че съм пристрастен, последните два комплекта Гудиър видимо бяха нискокачествени. Тази марка е мъртва за мен.
... а за маслата какви ментаци се продават в БГ не е истина. Опаковат се и се запечатват ''оригинално'' за секунди. Вече всеки, който продава масла има такава машинка и сме на благоволението на търговеца дали ще му се откъсне от душата и няма да сложи вътре ...
Последно промяна от Ramzes на 23.05.2021, 23:42:02, променено общо 1 път.
Още от времето на хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може да се справи!
- ЦецоNOL
Нямам какво да кажа повече
Тук също

- Ramzes
Е да де, но като отрежеш няколко думички от изречението му се променя смисъла. Идеята е, че не става марката. Не защото има документация, а защото съм тествал години наред и НЕ става.
- ЦецоNOL
АмиRamzes написа: 23.05.2021, 23:44:28 Идеята е, че не става марката. Не защото има документация, а защото съм тествал години наред и НЕ става.
Аз ще ти кажа, че ние ги внасяме от Германия с логистичен склад в Румъния и с оглед на комплектите, които съм продал и обратната връзка от хората - гумите са си топ и са си премиум.

- odo
- Гараж: Х3 М40i
Ramzes,
Не става за теб, иначе GY Asymmetric 5 и хубава гума, но на различните размери се държи различно, както @ЦецоNOL, е го е казвал многократно.
На Супърба ми е 245/45 18 на X2-та е RF 225/45 19, на един и същ път, относително еднакви температури около 24-25С, юнашко каране от моя страна Съпурба не мърдаше, докато БМВ- то се пързаляше.
Не става за теб, иначе GY Asymmetric 5 и хубава гума, но на различните размери се държи различно, както @ЦецоNOL, е го е казвал многократно.
На Супърба ми е 245/45 18 на X2-та е RF 225/45 19, на един и същ път, относително еднакви температури около 24-25С, юнашко каране от моя страна Съпурба не мърдаше, докато БМВ- то се пързаляше.
- PSG
- Гараж: ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI 140hp CFHC 4x4 '15
ŠKODA Superb III FL 2.0TDI 190hp DFHA '19
Да се похваля. Голяма атака - преобухме и Фиатчето и Шкодата с Michelin Pilot Sport 4. За Йетката 225/50/17 ги имаха налични и ги сложих веднага, за ФИАТ-а 225/40/18 ще ги доставят в четвъртък. Фиат-а вече се кара предимно от баща ми и той ще се занимава с нея. Ще споделя мнения като направя едно кръгче.
Изобщо не съжалявам за избора - жестоки гуми. Качваш се и усещаш разликата веднага. Возят много комфортно, не жужат като оригиналните Pirelli Cinturato P7 (на грапаво направо не се траеха), супер сцепление до колкото можах да я тествам по цивилен път. Надявам се скоро да мога да ги пробвам и на мокро.
И като покарах Йетито два дена с Pilot Sport-a и......смених и зимните с Michelin Alpin 6. Карал съм Alpin 4 и съм тествал Alipn 5 - страхотни зимни гуми. Зимата ще ви споделя как са 6-тиците. Дадоха ми ги на добра цена с оглед на 3-те комплекта Michelin, които купихме. Всъшност допълнително ми отбиха от цената на всички гуми, с което ме спечелиха като клиент (Примекс).
Изобщо не съжалявам за избора - жестоки гуми. Качваш се и усещаш разликата веднага. Возят много комфортно, не жужат като оригиналните Pirelli Cinturato P7 (на грапаво направо не се траеха), супер сцепление до колкото можах да я тествам по цивилен път. Надявам се скоро да мога да ги пробвам и на мокро.
И като покарах Йетито два дена с Pilot Sport-a и......смених и зимните с Michelin Alpin 6. Карал съм Alpin 4 и съм тествал Alipn 5 - страхотни зимни гуми. Зимата ще ви споделя как са 6-тиците. Дадоха ми ги на добра цена с оглед на 3-те комплекта Michelin, които купихме. Всъшност допълнително ми отбиха от цената на всички гуми, с което ме спечелиха като клиент (Примекс).
ŠKODA Yeti Adventure 2.0TDI CFHC 4x4 '15
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
За трите Т-та ли ти е питането? Общо взето е американската версия на белите стикери, съгласно европейските изисквания за маркиране, с нивата на сцепление на сухо/мокро, шум и разход на гориво. Само че при тях рейтинговането е на база износоустойчивост (спрямо контролна гума), сцепление и температуроустойчивост.
https://www.google.com/search?q=Uniform ... ty+Grading
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Мерси
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Значи, средни към добри са тия гуми, доколкото разбрах
-
niki
- Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5
Нокиан напоследък са известни с нацепването им на втората година. Повечето са руско производство.