Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Мнение от chill »

GeorgiDimov написа: 16.02.2024, 11:06:17 Не съм със същия мотор, но все пак - за скромното време в което имам супърба - само 95 обикновен. При предаването на автомобила ме предупредиха изрично да не слагам 100 октана - не било ок за двигатея, 95 с добавки обаче можело.
Разказаха ми същата легенда при предаването, но съм с другия мотор - тоест това вероятно е дружбенска легенда за всички бензинови ДВГ. Реакцията ми беше да си взема колата, да спра на ОМВ-Шкода и да налея 100 до горе.
Надявам се си давате сметка, че ако имаше и капка реалност в тези твърдения, голф р/ауди/вортекс/бришкода/редит и тн форуми щяха да са бъкани с теми с проблематични дюзи и нагари [smilie=sarcastic.gif]
rtenchev

Шкода Новак

Гараж: Kamiq Monte Carlo 110hp,
Superb Combi L&K 280hp

Мнение от rtenchev »

GeorgiDimov написа: 16.02.2024, 11:06:17 При предаването на автомобила ме предупредиха изрично да не слагам 100 октана - не било ок за двигатея, 95 с добавки обаче можело.
Абсолютно същото ми казаха на мен при предаването на автомобила в Надежда.
Аз си слагам 100 октана от Шел и понякога V-Power 95.
Аватар
i_popov

Škoda Фен

Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4

Мнение от i_popov »

Книжки, капачки на резервоари, писано из форума и накрая се доверяваме на едно момче какво казало…
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

chill написа: 16.02.2024, 22:18:41 щяха да са бъкани с теми с проблематични дюзи и нагари
Бъркаш се и то много.
Световна практика е - 99% хвалим и 1% не хвалим.
Много рядко някой си споделя проблемите, защото това рефлектира и върху хората, които му правят колата.И стават едни драми като с известна тунинг фирма в БГ , която всички цъкат с език и онанират какви коли правят , ама повечето от тях после отиват на пазара , да не говорим че имат колкото направени , толкова и строшени мотори за по 10 000€+ ама никой не си пише строших си двигателя.
Едната ми кола се взриви буквално с 320км/ч на Аутобана.Смесите вика са топ, давай газ спокойно , няма проблеми , запас голям , 2.1 бара Холд Бууст и си такова майката.
Виждал съм двигатели карани само с 95 и галени така да се каже на под 50 000км бяха леш от нагари.
В повечето платени програми, които ползвам - 2.0 TSI пише - Min 98 RON , вече 95 не излиза.
Причината е в ЕКО шитни нормите и кофти добавките в нискооктановите горива.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

chill написа: 16.02.2024, 22:18:41 Надявам се си давате сметка, че ако имаше и капка реалност в тези твърдения, голф р/ауди/вортекс/бришкода/редит и тн форуми щяха да са бъкани с теми с проблематични дюзи и нагари
Сега прочетох пак поста и не съм разбрал правилно какво си написал и се извинявам🍺🍺🍺
Но не изключва горният ми пост за споделяне на проблемите после.
Иначе това за 100 Октана и приказките в ЕТ [smilie=sarcastic.gif]
Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

bdinev95 написа: 02.08.2024, 16:33:56 Няколко пъти слагах 95,но с добавката на Ravenol octane booster.

Може ли да прецакам малкото двигателче на Ренот
Реално 100 Октана бензина е нещо от рода на 98 с адитиви да влезе по БДС и да няма проблеми при замервания.
Въпросът и проблемът основно е какво става с тия 100 Октана като престоят?
Това е много летлив бензин и става мазало като стои повече време.
За всеки ден 95+ равенола правят чудеса , @Taratajki, може да сподели.
Изображение
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

А затова видео какво мислите? Аз имам 2 забележки:
- поведението на водещия всеки път ме втрещява [smilie=sarcastic.gif]
- не знам тестовете до колко са валидни, защото се правят малко "на ръка".

Но Николай Златков е безспорен професионалист за мен.
Интересна е най-вече частта, че заради новите еко норми, се смаляват обемите на двигателите и добавките стават направо задължителни.

Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

marcas написа: 03.08.2024, 09:41:39 Интересна е най-вече частта, че заради новите еко норми, се смаляват обемите на двигателите и добавките стават направо задължителни.
И е така
И не е така
Защото се смаляват и хлабините вътре в двигателите и затова искат по-течливо масло.
А добавките правят обратното, сгъстяват и увеличават триенето.
marcas написа: 03.08.2024, 09:41:39 - не знам тестовете до колко са валидни, защото се правят малко "на ръка".
Ники Златков все пак е вносител на Бардала и няма какво друго да каже освен ТОП/Супер и ала бала.
Присъствал съм на няколко полеви теста на Бардал с други видове добавки и повечето им неща просто не стават.
Много клиенти ме питат каква добавка да си сложа в маслото - ами никаква, колкото по-малко химия , толкова по-добре.
Когато маслото е истинско и е подбрано правилно - добавки не са необходими.
В повечето случаи могат да прикрият проблеми , а не да ги решат.
Винаги давам примера с Калгона за Пералните😂
За 3-4 години инвестиция в Калгон - си купуваш нова пералня.
Та - навременна смяна на консумативи, читави консумативи и гориво и ще си 6
Изображение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

bdinev95 написа: 02.08.2024, 16:33:56 Няколко пъти слагах 95,но с добавката на Ravenol octane booster.
Аз съм така от 3 години [smilie=sarcastic.gif]
Никакви ядове [smilie=pardon.gif]
Spunk

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006

Мнение от Spunk »

marcas написа: 03.08.2024, 09:41:39 А затова видео какво мислите? Аз имам 2 забележки:
- поведението на водещия всеки път ме втрещява [smilie=sarcastic.gif]
- не знам тестовете до колко са валидни, защото се правят малко "на ръка".

Но Николай Златков е безспорен професионалист за мен.
Интересна е най-вече частта, че заради новите еко норми, се смаляват обемите на двигателите и добавките стават направо задължителни.

ето ти по добро и на по ниска цена [smilie=pleasantry.gif] https://www.bluechemgroup.com/en/produk ... ng-schutz/
Изображение
Аватар
chill

Škoda Фен²

Гараж: Дакел 280

Мнение от chill »

ЦецоNOL написа: 03.08.2024, 09:30:14 И стават едни драми като с известна тунинг фирма в БГ , която всички цъкат с език и онанират какви коли правят , ама повечето от тях после отиват на пазара , да не говорим че имат колкото направени , толкова и строшени мотори за по 10 000€+ ама никой не си пише строших си двигателя.
Аз се сетих поне за три тунера отма. Но в днешно време, нещата са толкова канализирани, че при спазване на доказани методи, комбинация от хардуер и софтуер и елементарни хигиенни процедури, би следвало да няма строшени мотори. Говорим за стрийт 'тунинг'. При бегачките или експерименталните сглобки, нещата са други и мнооого скъпи.
Аватар
РАПАН

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Fabia 2, Octavia 4 FL.

Мнение от РАПАН »

Вчера лукойла ме разочарова.Но според мен и сервизния майстор за мотористи ,проблема е някъде в шофьора на цистерната която идва до бензиностанцията. От една и съща бензиностанция зареждам Лукойл Трапезица Бургас,която не е франчайз.Бургас -ЦАРЕВО усетих малко по-висок разход на мотора,тръгнах вечер наобратно ,изгасна на влизане в Бургас когато от 130 кмч намалих на 30. Само върти стартер ,след 1 час престой запали давещ се и изгасна.Понеже е нов мотора под 10 000х. Км След оглед в сервиза, и всичко изглеждаше нормално източихме горивото миришеше на смеска с дизел.Налях Ромпетрол и си тръгна нормално. Дали е имало значение че заредих в неделя 07:00 ,когато е ниско потреблението на колонката и батака съм го обрал аз.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

РАПАН написа: 05.08.2024, 14:16:15 Дали е имало значение че заредих в неделя 07:00 ,когато е ниско потреблението на колонката и батака съм го обрал аз.
А да не би да си заредил или да са ти заредили направо дизел. Поскоро познати изгърмяха така бензинов мотор на един Карок. Реално чак като станала белята погледнал бележката от бензиностанцията.
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Не е ли бензиновото гърло доста по тясно от дизеловото? Аз съм останал с впечатлението, че не можеш да мушнеш дизелов пистолет в бензинова кола, обаче не знам въобще дали е вярно. Или дали се спазват такива стандарти при нашите бензиностанции. Или просто дали не са сложили бензинов пистолет на маркуч за дизелово гориво?
Изображение
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Stoyanov написа: 05.08.2024, 15:12:01 Не е ли бензиновото гърло доста по тясно от дизеловото? Аз съм останал с впечатлението, че не можеш да мушнеш дизелов пистолет в бензинова кола, обаче не знам въобще дали е вярно.
Така е и аз това попитах. Ама бензинджията е успял някакси да зареди или пистолета е бил не какъвто трябва.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”