Историята на един "препекан" Superb III

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Заключено
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

igeorgiev82 написа: 02.05.2021, 18:02:14
zzankov написа: 02.05.2021, 17:57:12 Я колегата с Пасат на 450000+ да каже.
Защо да продава обслужен и сервизиран автомобил?
Ми купи го ти,щом за теб е перфектен [smilie=pardon.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Нека само Явор ако иска,да каже колко пари наля до тук в тази кола(без гуми и джанти)И колко му е тотала.
Кое ве, Супърба,или Пасата?
Към настоящия момент чисто нова кола се кара само служебна.
Кое е прекрасното?
Обслужването в техният сервиз?
Застраховките при техните хора?
Мерси!
Ако към момента имах такава дилема, Автомобил с изтекла гаранция и лизинг. Примери бол, около 200000км. Което за дизел за тъкмо разработен двигател.
Аватар
zzankov

ŠKODA MASTER

Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp

Мнение от zzankov »

didoya написа: 02.05.2021, 18:36:07 Този спор го има само по нашите ширини. "Западните" хора отдавна са видели къде е истината...
И къде е?
Дай примери!
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Мнение от bobo80 »

Добре де Яворе , аз не те познавам сори ,че така директно но смятам всеки от вас /от форума/ за приятел.Защо не се вдигнеш до Сами да я излекувате веднъж за винаги и да к скъсаш после гумите от каране.
Аз лично смятам Самуил и Тодор за изключително компетентни в областа.
Иначе кой какво е карал е въпрос на възможности. Преди 20 години се радвах на всичко ,което пали и върви. Сега сума ти претенции вече имам.
Грузински тост: "Дай боже нашите възможности да съвпадат с нашите желания"
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

zzankov написа: 02.05.2021, 18:46:05Пасата
zzankov написа: 02.05.2021, 18:46:05 Обслужването в техният сервиз
Колко спестяваш?100-200лв.Несериозно е.
zzankov написа: 02.05.2021, 18:46:05 Застраховките при техните хора?
Застраховката си я правя,където искам [smilie=pardon.gif]
zzankov написа: 02.05.2021, 18:46:05 Автомобил с изтекла гаранция и лизинг.
Най-глупавото решение,лишено от всякаква логика.
zzankov написа: 02.05.2021, 18:46:05 200000км. Което за дизел за тъкмо разработен двигател.
Викаш като при курвите,колкото повече хора са ги чукали,толкова е по тясна [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Ще се пише дълъг пост явно. Ама след малко.

Иначе спорът е абсолютно валиден, дайте да поговорим малко повече за двете страни на монетата (както е тръгнало). Всеки има гледна точка и е ценно да я сподели. Но не всеки е в контекста на живота на другия.
;)

Аз ще дам лична перспектива в подробности, защото знам, че съм прав за себе си и заставам зад постъпките ми (не казвам че пак бих постъпил така), от както почнах да търся и купих тая кола.
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
5rar

Škoda Фен²

Мнение от 5rar »

Мда, тези които купуват нов автомобил са все баламурници, пък тези които след това го купуват са тарикати...
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @YYakovliev - Само не се отчайвай. Няма Автомобилен Проблем, за който да няма решение. Диагностиката на Проблемите не е лесна Работа - или поне не и за мен. Очевидно при ТЕБ Проблема не е локализиран все още. С помощта и на разбиращите Колеги от Форума, ще се разбере какво става. След нещата, които направи по "Superb"-а, мисля, че ТЕ чакат много Километри с него и с усмивка. В такъв "Superb", като ТВОЯ, има още много Километри Живот. А от финансова гледна точка, мисля, че Парите, които ще дадеш за Ремонти, са осезаемо по-малко, от колкото е загубата от Цената на Нов Автомобил за първите няколко Години. Стискам палци да се реши Проблема бързо.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

tuningmania написа: 02.05.2021, 19:23:16 мисля, че Парите, които ще дадеш за Ремонти, са осезаемо по-малко, от колкото е загубата от Цената на Нов Автомобил за първите няколко Години.
Все парите ви в устата.Ами нерви,разправии,време,тва някой смята ли го?Или тва не е от значение?
И те Миро старите коли нямат загуба на стойност,като катедрали са [smilie=sarcastic.gif]
Аз съм сигурен,че Явор вече няма да е спокоен с тая кола,след поредния сервиз за едно и също нещо и убеждението на сервиза(който и да е)че всичко е перфектно.
Някакси все на тръни ще кара,поне така бих бил аз де,ама като го виждам,и Явор няма да е по различен.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Моите 2стинки. Да намериш точен майстор на колите, е като да намериш лекар. Разбирачи много, ама тия дето наистина оправят са малко.
И аз така бях с Галфоня. Оправиш едно, друго клекене. Докато не оправих всичко, буквално всичко отпред в коша, кола не стана. Ама, след като ги смених нещата, на тази кола можех да разчитам на 101%.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
didoya

Škoda Фен²

Гараж: BMW G20 330xD M-Sport

Мнение от didoya »

kograman написа: 02.05.2021, 19:55:38 Ама, след като ги смених нещата, на тази кола можех да разчитам на 101%.
А докато я оправяше би ли тръгнал с нея на обиколка в Европа, спокойно, без да го мислиш?

Лично аз предпочитам да си оползотворявам малкото свободно време във спорт, пътувания и със семейството си, вместо да вися по някакви гаражи.

П.П. един приятел точно в момента гледа подобен филм на Явор с един загадъчен проблем с една Б9-ка, а преди ме убеждаваше колко по на сметка било....сега се чуди как да я махне.
Последно промяна от didoya на 02.05.2021, 20:51:39, променено общо 1 път.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

@didoya, в един момент, всяка седмица се чупеше. Писна ми, оставих я за 3 седмици и смениха де що има отпред. После, тази кола 7-8 месеца само я карах без да погледна какво има под капака
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
YYakovliev

Почетен член

Гараж: Superb III Facelift L&K, 2.0 TSI, EA888 Gen.4, TVS Stage-1+, 426 PS, 561 Nm

Мнение от YYakovliev »

Така, да започна от там, за какво ще напиша тоя пост. Някой да не си помисли, че се обяснявам нещо, на никой тука не съм длъжен да се обяснявам за каквото и да било. Пиша само и единствено да бъда полезен на някой, който би изпаднал в подобна ситуация или е / ще бъде на кръстопът както бях / съм аз. Пиша, да дам лична перспектива.

Защо търсех да купя една единствена кола на света и не съм гледал нито един друг модел. Шкода Супърб 3 за парите си предлагаше функционалност, надежност, качество. Трета генерация като излезе се влюбих и в дизайна и още от 2015-та, започнах да си мечтая да си купя един ден такъв автомобил. Та с две думи, предлагаше всичко за моите вкусове и покриваше всички нужди на семейството ми.

Никоя друга кола нямаше да ми свърши работа, включително и Октавия, затова казвам, че никога не бих заменил моята и за най-наточената Октавия на света. Това не го казвам от няква помпозност, а чисто от това, че ще ми е тясна. Не можете да си представите колко пъти Супърбът с габаритите си и обемът, който побира е влизал в употреба на 100%. Тогава си казвам: "Е НЯМА ТАКЪВ КЕФ". Багажи, хора, животни, деца да се натоварят и да пътуват в комфорт и на никой да не му опират краката някъде. Няма багажници на тавана, няма нищо, за мен този кеф от точно тази емоция, колата да ми отговаря на нуждите, когато ми потрябва е БЕЗЦЕНЕН. Дори и да се случва няколко пъти годишно - за мен е безценен. За возия, салони и дизайн (субективен фактор) и други няма да говоря, те са важни, но не са първостепенен фактор за избора ми.

Преди година имах спестени около 70 000 лв. Сега тука прокламаторите за покупката на нов автомобил веднага ще си кажат - ебаси и балъка, що тогава не си взе едно хубаво ново Супърбче и да ти е мирна главата. Тогава периодът съвпадаше с покупката и ремонта на ново жилище за семейството ми, което като приоритет е на светлинни години от няква смотана кола (знам че в България при много хора не е така). Също така тоя период съвпадна и с нуждата от нов автомобил за семейството ми - старият Мазда 6 дизел на 16 години не отговаряше на безопастността, която исках да имам докато си возя любимите хора. И хоп - бяхме на кръстопът, как тия пари да удовлетворят насъбралите се битови нужди и да го изиграя максимално отговорно, спрямо приоритетите, които ми бяха на главата. Та разделих парите 50/50. Изплатих си остатъка от кредитите за ремонта, за да не ме цакат с лихви и останалите 30 000 лева останаха за кола. Ипотеката си върви още години напред, нов кредит тогава не ми се теглеше (за да си купя нова кола), бях изцеден финансово и исках да подишам малко. Така разсъждавах тогава и така постъпих. Който е бил в мойте гащи и би постъпил по различен начин в тая ситуация - чудесно, значи сме различни хора.

ЗАТОВА избрах да си купя мечтаната кола втора ръка с бюджета, които ми беше останал, с надеждата, че ще направя всички правилни стъпки при нейното купуване. От тук нататък: viewtopic.php?f=37&t=3040 , вече се познаваме и всичко е описано. Значи, ако не е станало ясно на всички тука до сега, аз съм доста педантична личност с наклоностти на перфекционист и максималист. Просто за всичко така си живея живота иначе изпитвам дискомфорт и неудовлетвореност. Направих всичко по силите за бюджета ми, да избера правилния автомобил, без да прескачам важни стъпки за неговата проверка и техническа валидация. Накрая се спрях на "препекунката", на която Самуил (@bega4kata) е кръстник.

Да прескочим до днес. Някой беше питал колко пари съм дал до тука без лиготии като джанти и козметики. Ето тук направих подробна първоначална разбивка на разходите ми - viewtopic.php?f=37&t=3165&p=206191&hili ... B8#p206191

Като приспадна каскота и т.н, все разходи, които ги даваш и при нов автомобил съм дал около:
30 000 лв за кола + 8 114 лв за смяна и обслужване на всичко, плюс докарване, неща които виждате в горепосочения списък. От тогава разходите за поддрържка простотии (пране на ДПФ ​филтри) са в порядъка на 400 лв. Може да пропускам нещо в момента, но наистина не се сещам за допълнителни неща, тъй като нямам документите пред мен. Та тотала на тази кола до сега е около 38 514 лв. Топ зимни/летни гуми, дискове, накладки, акумулатори, датчици - всичко влиза в тая сума. И ако сме честни в тия сметки за ново/старо трябва да махна единия чифт гуми, ама ме мързи сега.

Искам тук да вметна нещо важно - тези пари, които съм дал след закупуването на колата, ги нямах тогава, те са генерирани в период от половин година и са давани на "траншове". Ако сега имах една сума от 39-40 000 лв и нямах кола, със сигурност щях да ги дам за първа вноска за нов бензинов Супърб 280 коня. Но сега не е тогава и тогава не е сега, факторите, приоритетите, нуждите и акъла ми бяха различни. Защо 280 коня бензин, а не нещо по-евтино, защото за мен е малоумно да взимам НОВО и да не взема топ мотора с 4х4, просто така разсъждавам.

Сега ако продам колата, за да купя бензинов Супърб, със загубените пари от тази и додаването за нов бензин ще трябва да се напъна с МИНИМУМ едни 55 000 лв, което е КОЛОСАЛНА сума за мен в момента. Смятам го едни 13-15 000 лв загуба на пари, дето съм дал за колата след покупката й, които никой няма да ми върне и едни 40 000 разлика от цената, на която ще я продам и цената на нов бензин с подобни на моите ексти (моята е бъкана с почти всички екстри за модела).

За спестените нерви сте прави, аз много добре го разбирам, за последващи ремонти, които ме чакат също - това са неща, които не се измерват с пари. Но измерването с пари съм го направил горе и то е също толкова реално. Затова казвам, че разбирам и двата лагера и оценям всяка гледна точка, но се надявам и двата лагера след моя пост малко да прогледнат, че не всичко е толкова бинарно понякога, не всичко е толкова черно и бяло и че изборът понякога не е толкова прост.

Аз докато оправям сега колата ще продължавам да мисля по темата, кое от тия неща е по-важно за мен и утре се разбрах с Тодор (@skodko), в 11 часа да съм при него и да видим къв й е проблема. Споменах ли че, независимо от напрежението дето ми вкарва тая кола, много си я обичам и ме кефи много да я карам?
тема коментари: viewtopic.php?f=37&t=3706 | тема проект: viewtopic.php?t=4340
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Ама Явка...това не са проблеми бе братле...дреболийки, които и нова да я вземеш са напълно възможни да се случат... [smilie=pardon.gif]
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Мнение от igeorgiev82 »

YYakovliev написа: 02.05.2021, 20:57:40 защото за мен е малоумно да взимам НОВО и да не взема топ мотора с 4х4, просто така разсъждавам.
Така е,и не е така :).Всеки иска да кара/купи макса на дадена кола,ама не винаги се получава.Аз се засилих за РС,ама като сметнах разликата и това,че трябваше да влизам в лизинг(нямаше да ми е единствения и аз имам отделен кредит)се задоволих с по малкото,но и то напълно задоволява нуждите ми до момента,разхода е смешен(като на дизел,вървежа повече [smilie=sarcastic.gif] )другото си е просто лакумия.
Човешкото око е ненаситно.
Последно промяна от igeorgiev82 на 02.05.2021, 21:13:42, променено общо 1 път.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

И моята нова(предната)протече масло,след година пукна глава. Сегашната светна,гейта сменях....та мисълта ми е,че и от новите може всичко да се очаква.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Заключено

Обратно към “Superb III”