Skoda Octavia 04 Combi VRS 2.0 TSI - Mystique

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
M1sterc0de

Шкода Новак

Гараж: Octavia MK4.5 Edition 130 - 2025 - 2.0TSI 204 к.c. 4x4

Мнение от M1sterc0de »

Тази марка предлага наистина качествени продукти, но малко хора говорят за тях, когато са монтирани на Skoda… А това определено заслужава повече внимание :)
Current : Octavia MK4.5 Edition 130 - 2025 - 2.0TSI 204 к.c. 4x4
-
Ex : Kodiaq MK1.5 Vision - 2023 - 2.0TDI 200 к.c. 4x4
Ex : Tesla 3 Grande Autonomie - 2024 - 444 к.c. 4x4
Ex : VW Arteon Shooting Break MK1.5 Rline - 2023 - 2.0TDI 200 к.c. 4x4
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Малък ъпдейт в дневника на бебемобила, който отдавна вече не е бебе, а дракон!
Колата стана на 31555км и този път задминах с едни 1500км смяната на маслото, тъй като нямаше кога да се случи преди големите ми пътувания до Турция и Гърция.
При смяната на маслото смених и пробката с магнитна такава на RacingLine да пробваме дали ще има някакъв ефект! Иначе за маслото е ясно, пак всичко по спецификация изпратено от жълтото порше на форума.
И не на последно място, колата от днеска е със Stage 1 софтуер на RacingLine.

Изображение

Изображение
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

След мапването на колата със Stage 1, мап за 95 октана изминах около 5000км и мисля,че мога да дам как се движи колата с този софт.
Като цяло при нормално каране не се усеща кой знае каква разлика във вървежа. Скоростната кутия е още заключена, така че там не може да се пипа.
Като я натисна при началното тръгване аз лично не усещам разлика с преди. Подобренията идват около 2500 - 3000 оборота някъде, тогава се усеща,че колата дърпа много повече в сравнение преди мапването и на дино теста това се вижда.
Друго нещо, което ми направи много добро впечатление е,че от RacingLine са пипали и софта за охлаждане на двигателя и в градски и при магистрално каране държи по-ниски температур на маслото с няколко градуса в сравнение с преди мапването. Само да вметна,че колата все още няма нищо друго инсталирано ( air intake, intercooler, turbo inlet, muffler delete и т.н. ), откъм части си е сток. В момента е само със софтуер. Забелязвам обаче, че скоростната кутия в горещините доста чести при по-продължително каране / изкачване или на път със завои достига температури над 100 градуса ( максималната температура досега, която съм виждал е 102 градуса ) и обмислям да направя нещо и с въпроса за охлаждането на кутията когато има възможност.

Например, тук имам едно каране около час при 38 градуса външна температура. Пловдив Център - Кукленския Манастир и обратно.

Изображение

Тук доста градско каране в Пловдив + малко околовръстно отново при 38 градуса.

Изображение

И тази снимка е от миналата седмица на магистралата Пловдив - Стара Загора.

Изображение

Аз лично съм доволен от софта им и начина, по-който са променили охлаждането на колата без допълнителен интеркулер.

Относно силата на колата вчера най-накрая ми остана малко време да измерим колата и на дино да видим какво ще покаже и има ли разлика между маповете за 95 октана и 100 октана. Запазих си час при Kinetics Motorsport в Пловдив. Честно казано преди това не ги бях чувал, но вуйчо ми беше казал,че момчето което работи там има дино и имаше свобовни часове. Относно диното, помещението в което е разположено е малко. Вентилатора, който би трябвало да охлажда предната част на колата е доста малък според мен ( не твърдя,че разбирам много от динота ) и вътре в самото помещение беше адска жега - 32-33 градуса. Направихме 4 валидни ръна и един невалиден, тъй като едно от момчетата, които работят там по едно време мина пред колата уж да пръска с вода да охлажда и предните сензови се активизираха и набиха спирачки.
Първият рън беше най-зле: 294.3 к.с. и 424.9NM , които идват при 3300 RPM при сток 245к.с. / 370NM.
Вторият: 301.0кс. / 437.7 NM, които идват една идея по-рано: 2850 RPM.

След което мапнах колата със 100 октановия мап на RacingLine пак Stage 1 и направихме още два ръна. Последния беше най-добре при външна температура 33 градуса в помещението с отворени врати.

Изображение

Общо взето няма много голяма разлика между 95 и 100 октана - няколко кончета отгоре. Само да вметна, че и при двата мап-а винаги съм карал с 100 октаново гориво (УЖ).

Оттук нататък следва Stage 1+ като за целта ще добавим Air Intake R600, интеркулер на RacingLine, Muffler Delete, Turbo Inlet и пак ще направя замерване за разлика между 95 / 100 октанов мап.
След това идва ред на задна стаб щанга, засега съм се спрял на 034 Motorsport, която е 25.4mm и има две опции за избор между Soft / Stiff, така че ще може да си играем и там. Окачването също ще бъде пипано в някакъв момент, но се чудя дали първо да инвестирам само в по-къси спортни пружини и да видя как ще се получат нещата или направо да скачам на KW DCC Plug & Play.

И общо взето след всичко това в някакъв момент ще дойде време за Stage 3 и тогава ще видим какво ще се случи. Дотогава има време!
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Мнение от andreev »

100-200, класиката? [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

andreev написа: 14.08.2025, 15:11:05 00-200, класиката?
Не съм я замервал, нямам и нужната апаратура. От това, което съм засичал непрофесионално на магистралата в жегата веднъж е около 12+ секунди на прав според мен участък [smilie=sarcastic.gif]
Изображение

Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

A....това,че така ти се струва...... както казва един виден форумен мапер - "Техниката приземява" [smilie=sarcastic.gif]
Дай данни за Еконт да ти пратя Драги
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Audirulzz написа: 14.08.2025, 19:08:49 A....това,че така ти се струва...... както казва един виден форумен мапер - "Техниката приземява"
Вечерта след мапването бях излезнал да запиша логове и след това гледах по времевата линия от 100 до 200 какво се е случвало и го бях сметнал горе долу толкова 12+ секунди някъде. Може и да бъркам, като се сдобия с техника тогава ще си покаже всичко.
Иначе благодаря, може и да се възползвам за от офертите за техниката като се върна в Пловдив.
То ще е хубаво и да инвестирам и аз в едно да ми е винаги под ръка.
Изображение

Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

То не е милиони... 300лв беше аз като го взимах.Но дет се вика за едно мерене сега мога да го пратя.
Другия вариант е преди да сложиш "хардуера" да ти го пратя.Да мериш с един бензин преди/след хардуера.
Така ще сведеш до минимум странични фактори
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Audirulzz написа: 14.08.2025, 20:39:47 Но дет се вика за едно мерене сега мога да го пратя.
Благодаря! Като се върна в Пловдив ще се разберем в такъв случай.
Иначе идеята ми е след слагането на хардуера пак да има дино измервания, за да се види колко дава отгоре интейка и кулера. И за да е по-точно пак ще е на същото дино.
Изображение

Аватар
andreev

Škoda Racer

Мнение от andreev »

То в тея жеги не знам…аз изчаквам да стане поне ~ 20 градуса и тогава
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Най-вероятно няма да даде най-доброто си време, но пък ще са напълно реални данни.
На мен ми е полезно да знам чисто информативно с колко кончета разполагам докато пълзя в Пловдивската жега и колко бързо могат да тичат те [smilie=sarcastic.gif].
Изображение

Аватар
andreev

Škoda Racer

Мнение от andreev »

Аз за диното говорех, за другото късно вечер поне тук бива температурата, ама то там при вас…за*би и жегата [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

"Светата троица"! [smilie=sarcastic.gif]
Остана само жена ми да ме изпрати някоя вечер до магазина за хляб! [smilie=sarcastic.gif]

Изображение

Малко ъпдейт и за разликата между 95-100 октановия мап. На дино разликата беше 10+ к.с. След инсталирането на 100 октановия мап навъртях едни 1000км и магистрално и на Шипка и на вървеж се усеща повече от 10к.с. разлика особено по завоите. Този уикенд бях на Узана за VW събора и може да си въобразявам, но изпреварването и набирането се случваха една идея по-добре. Това и жена ми го беше усетила миналата седмица докато пътувахме по магистралата към Стара Загора без да съм и казвал нещо.
Сега чакам да дойдат частите, които съм поръчал от RacingLine и 034 и да пробваме колата отново и на дино стига вуйчо ми да има време да сменим интеркулера, че с интейка и турбо пътищата ще се оправя ама за интеркулера нямам още смелост да разглобявам цялата предница сам.
След това обмислям да сменя и предни спирачки (big brake kit) и задни дискове с накладки и да видя преди и след смяната за колко метра ще спира колата с едни и същи гуми на един и същ асфалт при една и съща температура. Наясно съм с факта,че докато слегне новия сет се изисква някакво време. После като сложа и зимния комплект ( където джантите са по-тежки от летните ) и там ще тествам да видим има ли разлика и каква ще е тя.
Харесал съм си и едни по-леки джанти за зимата ( които се оказаха по-леки и от летните ), които са 8.0J спрямо сегашните 7.5J и още го обмислям, че сегашния комплект са на има няма 5000км и да се опитвам да ги продавам и да слагам същите гуми ( които ще са леко разпънати, но в допустимите граници ) не знам дали пак ми се играе този филм ... Иначе и жената много хареса новите джанти [smilie=sarcastic.gif]
Изображение

Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Един малък ъпдейт по темата.
Миналата неделя ми се освободи време и най-накрая натоварих частите в багажника и газ към Куклен, където инсталирах почти всичко на RacingLine по колата, което е:

- RacingLine Air Intake R600 с памучен филтър
- RacingLine Turbo Muffler Delete
- RacingLine Turbo Inlet pipes

Реших да оставя смяната на маркуча за антифриза при следващото обслужване на колата, което ще е след около 2000км, с което ще сменя и антифриза. Ще пробвам и с Oversock-a - калъфа за памучния филтър дали и как ще "диша" колата, но звука с памучния филтър много ме радва!
Ако този уикенд ми остане време ще сменя задната стаб щанга и остава интеркулера за началото на ноември предполагам.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

nitroverfs

Шкода Новак

Мнение от nitroverfs »

Опааа , започва се ,но по интерсното поне за мен ще е монтирането на кулера и след това какви ще са разликите [smilie=yahoo.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”