Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- netizen
- Гараж: ID.7 Pro Tourer
с нафта от ромпетрол всичките ми коли са се скъсвали от регенерации, не знам каква е причината
-
live_4_the_funk
Bardahl BDC
Здравейте колеги, нов съм в форума. Наскоро си закупих Шкода Октавия 1.9 TDI, имам въпрос относно добавката на Bardahl BDC, моля тези които карат с нея да изкажат мнения... Благидаря! 
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
@live_4_the_funk, аз карах с нея 1.9 в Голф 5 и бях доволен. Имах усещането, че колата притраква малко по-малко. За разход не съм убеден дали имаше разлика. Със сигурност не съм чул негативни мнения. Аз бих я препоръчал.
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
От много години карам 2 дизелови автомобила с тази добавка, целогодишно в зимната пропорция.
Двигателят става по-тих, по-пъргав?... Направо вече съм забравил какво е без добавка.
Икономия на гориво не съм забелязал.
Двигателят става по-тих, по-пъргав?... Направо вече съм забравил какво е без добавка.
Икономия на гориво не съм забелязал.
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
Да ви подпитам, дали има някакво значение докато двигателят все още се "разработва" така да се каже какво гориво се сипва и трябва ли да се слагат и определен вид добавки. Наскоро видях добавка, която е специално за нови автомобили с цел намаляване на триенето на компонентите на двигателя УЖ, но колко върши работа нямам представа. Засега съм решил да сипвам Shell V-Power Racing, не знам дали е най-добрия вариант, но това е най-близката бензиностанция до нас.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
Не се занимавай с глупости. Само гледай да не сипваш от някакви съмнителни бензиностанции и си карай колата.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Ръководството за употреба на автомобила е категорично по темата с добавките 
- Us3rnam3d
- Гараж: Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
След каране повече от година с добавки на друга марка, пак дизел, не виждам смисъл от тях. По едно време като че ли ми се струваше, че двигателят работи по-меко, ама това преспокойно може да е било и от по- хубава партида гориво. А 1.5 dCi се води претенциозен откъм нафта.
Octavia III 2.0 TDI 184 DSG 4x4 '18 L&K
- xVanchOx
- Гараж: Skoda Superb III Facelift combi L&K 4x4 2.0 TSI 280p.s.
Колеги кажете от къде да зареждам хубав 100 октана бензин ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
Тема за моята красавица: viewtopic.php?t=5656
-
dpenov
- Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI
Ся очаквам 20 коментара чий 100 октанов е най-добър все едно го пият.
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Ако не усещаш гадното гориво, докато караш значи се возиш. Стара мъдрост!
Май повечето са ок - ОМВ,Шел. Слагаш и решаваш.
Май повечето са ок - ОМВ,Шел. Слагаш и решаваш.
-
Alvin_iv
- Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI
Шел и Газпром, ако не е много залежал. Миналата година заредих и на ОМВ, но в Будапеща бях приятно изненадан от към разход и вървеж. После и в Мюнхен повторих и стигнах до извода по емпиричен път, че наистина горивата са по-добри там!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Здравейте,
и аз да попитам относно разликата между 95 и 100 октана. Бях посъветван да карам със 100 октана, защото колата може би ще има по-малък среден разход и във времето се спестяват пари и от ремонти. Някой може ли да сподели от опит дали е вярно това твърдение?
и аз да попитам относно разликата между 95 и 100 октана. Бях посъветван да карам със 100 октана, защото колата може би ще има по-малък среден разход и във времето се спестяват пари и от ремонти. Някой може ли да сподели от опит дали е вярно това твърдение?
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
marcas написа: 14.09.2023, 15:13:45 колата може би ще има по-малък среден разход и във времето се спестяват пари и от ремонти
Тоя съвет от Гандалф ли си го получил
Разликата е предимно в цената
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Възможно е
Но и този коментар по темата открих (https://www.briskoda.net/forums/topic/4 ... nt=4806830) и понеже информацията в интернет е както знаем всякаква, исках да попитам колегите със същите двигатели (2.0 TSI, 272 PS) дали имат опит по темата.