Тия досега не са ме подвецдали, за мен не биват, особено за конете дето искаш
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Tracma ... lo-TX3.htm
Тия досега не са ме подвецдали, за мен не биват, особено за конете дето искаш

Лошото на 4х4то е ,че подлъгва с тръгването си на сняг и лед.Иначе казано с тия зимни гуми при недай си боже ситуация зимата след 1вото лято си на 50% ,а лятото няма да го коментирам, с тия зимни гуми на 30+ градуса все едно на лед...лично мнение, всеки да си кара с каквито гуми иска/можеbrmbrm написа: 30.01.2021, 21:45:17 40 000 съм минал за 2 години и нещо. Не съм водил статистика дали през лятото или през зимата карам повече
За поредна Зима се убеждавам, че на СУХО, дори при -8/-12 градуса няма по-добро от летните гуми.

По-добре със лятна целогодишно, от колкото със зимна! Все пак като вали сняг и има лед си знаеш и или не караш, или караш с 2 на ум!
Не се знае. Всяка гума има различна мекота и свойства. Миналата зима, ако си спомняте, имаше един ден с влага и мъгла, когато в пернишко беше станало ледена пързалка. Тръгнахме сутринта с баща ми за вилата. След Батановци един "гъзар" и той с Жипка, газ, газ, изпревари ни. След 100 м. рязко намали скоростта. Що псувни изкара човека.... Добре, ама на един завой задницата поднесе (по принцип Cherokee-то се кара на задно). Ааааа, отдолу лед, та лед. На излизане от Лесковец, има едно "кръстовище" за Ковачевци и Планиница, където има ляв завой и нагорно. И човекът, който ни изпревари, и още 5-6 автомобила бяха спрели, защото не можеха да продължат. Баща ми вика "Ба.... съм му мамата", включи предното и с прибежки, с приплъзване, успяхме да излезем горе безпроблемно. А гумите са му Continental зимни, но стари. Та така. Пази Боже от такива ситуации.
Не знам с какви гуми карате и по колко сезона и с каква скорост... Лятото на мокро зимните гуми ми се държат по-стабилно от летни. Износването на зимните през лятото, не съм забелязал да е повече отколкото през зимата. А това с падането на парчета си е направо в раздел фантастика. С летни гуми зимата - само ако не падат температурите под 5 градуса.Цецо75 написа: 31.01.2021, 01:54:49 Абе аз да си кажа, зимната гума лятото не се държи толкоз зле. В смисъл сцепление има, проблема и е, че "ляга" в завоя, суче се, защото е мека и с висок протектор и колата недозавива. Но на спиране си е ОК. Другото е, че се износва много бързо, особенно при висока скорост в жегата, направо падат парчета.
Виж лятна гума зимата е ... друга работа.
Засили я лятото в хубавия пек по магистралата за неприлична скорост за едни 300-400 км и ще се насладиш на "чудна гледка". Иначе и с летни зимата, както и със зимни - лятото, не е грижа да се кара. Въпроса е, возиш ли се или караш, когато си седнал зад волана