Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
stanley написа: 25.10.2022, 16:40:49
Днес ми казаха за дизелов Сеат (май Арона) на 2 години и 20к км със стружки в горивната система. Ремонта го дават към 9к лв от официалния сервиз. По гаранция покриват 3к лв - останалото за водача. Това означава, че или помпата за високо налягане е била нещо дефектна или е карано с кофти гориво (с вода или високо съдържания на биодизел). А пък колата е карана от жена и зареждана само по големите вериги.
Случаят трябва да се провери, но и на мен ми прилича по-скоро "ответник" да е Сеат
В конкретния казус не бива да се пропуска факта, че Сеат във Бъглария се държи от византийци. А в техните разбирания за бизнес, метода "ако мине" е заложен доста стабилно.
baijoro написа: 07.11.2022, 22:11:49
масло като добавка в дизела
Не виждам как това може да е нещо положително за съвременен дизелов двигател. Като минимум изгарянето му ще трупа значително повече сажди и трайни отлагания във филтъра за твърди частици.
Kiko Varna написа: 29.11.2022, 13:17:14
Да не говорим, каква гадост ще изхвърляш зад теб, при изгаряне на маслото. ( Син отровен пушек, като на трабанче и стари скутери )
Това не се наблюдава при препоръчваното съотношение 1:200.
По-интересно ми е какво става с дюзите при редовно и дълго прилагане.