Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)
Да, сега прегледах по диагонал ревютата на потребители в tyrereviews.com и наистина много се оплакват от много бързото износване. Явно е гума за по-специфична употреба и така е проектирана. Отделно показва доста слаби резултати при аквапланинг. Просто не е подходящ модел за пътнически автомобил.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
E 10-15к е безумно, то това е един сезон баси. Всяка година нова гума, прекалено е.
Бееееее.....
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
Нямам други оплаквания. На дъжд, на сухо - никога не съм имал проблеми със сцеплението или да се чувствам несигурен. Топ гума! Нооо това с износването за 10к км определено не е ок за менkalata написа: 14.01.2021, 13:35:31 Скандал![]()
Обаче си доволен как се държи колата при твоето каране, нали?
Според мен гумата е топ за тази кола, за начина по който е предвидена да се кара колата.
В града си карам супер нормално, пазя се много от шашавите около мен. Даже може да се каже, че карам дори по-бавно (гледам за дупки, релси, предмети по пътя итн). Главно километрите са ми извънградски.Все пак има и други алтернативи, които със сигурност няма да са по-зле като представяне, а ще имат повече живот
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Забравяш , че си 4х4. От опит мога да кажа, че разликата при износването на предни гуми е огромна при предно и при 4х4.
- redalex
- Гараж: i3
На мен нещо ми влезе мухата да сменя 19ките екстрийм за нещо друго и да ги продам барабар с гумите.
Има ли мераклии?![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Има ли мераклии?
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Пускай обява.
Да ти сипем и на теб![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Да ти сипем и на теб
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
На Мариян са Премиум Контакт, а на Светльо са Спорт Контакт. Не са еднакви гумите.
Но си прав за износването при 4х4 и само на предно.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
dankatar
- Гараж: Superb LK 2.0 TDI 200hp
Здравейте, някой има ли опит с този мoдел зимни. Важно ми е комфорта при возене и шумността им!
Поздрави!
https://www.margel.info/toyo-s954-235-45-r18-98v-xl/
Въпреки, че вътрешният глас все ме насочва към тези:

Поздрави!
https://www.margel.info/toyo-s954-235-45-r18-98v-xl/
Въпреки, че вътрешният глас все ме насочва към тези:

Последно промяна от dankatar на 19.01.2021, 18:09:59, променено общо 1 път.
- tihich
- Гараж: Superb Scout 2.0 TSI 280
Да споделя моето мнение за Michelin Pilot Alpin 5 - доста твърди гуми! Очаквах повече комфорт да си призная и то от зимна гума, но Януари месец човек няма особено голям избор за налични гуми. Исках да взема LM005, но бяха с доставка 7-10 дни. Вече 2 седмици от както са на Супърба и се усещат много стегнати. За сметка на това са прилично тихи. Все още не са помирисвали сняг, но на сухо и морко са напълно ОК.
-
prvv
- Гараж: Superb 3 l&k 2.0tsi
Аз втори сезон карам такъв мишелин. Определено е по-комфортен от летните ми гуми гудиър. Мисля че ако искаш да е по-меко трябва да вземеш само алпин вместо пилот алпин.
- Impress_me
- Гараж: Ex: Октавия 2.0ТДИ РС 2008
Ex: Октавия 2.0ТДИ ДСГ РС 2016
Ех: Фабия Монте Карло 1.0ТСИ ДСГ 2018
Ех: BMW X1 18d F48 x-drive
Ех: Skoda Fabia mk3 R5 Edition
Ex: MB W213 All-Terrain
Ex: BMW X1 20d F48 x-drive
Current: BMW 530i x-drive G31
Current: Служебно Камри
Втора зима с Dunlop WinterSport5 - добре се държат. Имах дилема дали да е Конти или Мишелин, но взех тях, че никога не бях карал Дънлоп и исках да експриментирам.
Лятото пак ще купувам Мишелин PS4. Изкарват 2 сезона, но държат и не ми се рискува.
Лятото пак ще купувам Мишелин PS4. Изкарват 2 сезона, но държат и не ми се рискува.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
@The Hooligan, да те питам тук мнение за Trackmax X PRIVILO мнение имаш ли?
- The Hooligan
- Гараж: FreakOBoost
Нито съм ги виждал, нито съм ги карал ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
-
brmbrm
- Гараж: O2 Scout FL, 2.0 TDI CR CFHC
BF GOODRICH G-Force Winter 2
Карам с тях целогодишно. Това им е третата зима + 2 лета. Тази зима вече ги усещам че се пързалят малко повече на сняг/лед но на сухо и мокро са си добре. Тя зимата почти свърши, затова мисля да ги търкалям до следващата есен и за другата зима да си купя нови.
Но все пак съм с 4х4.
Карам с тях целогодишно. Това им е третата зима + 2 лета. Тази зима вече ги усещам че се пързалят малко повече на сняг/лед но на сухо и мокро са си добре. Тя зимата почти свърши, затова мисля да ги търкалям до следващата есен и за другата зима да си купя нови.
Но все пак съм с 4х4.
-
Spunk
- Гараж: Skoda Octavia Octavia II Combi 1.9 TDI 4X4 (105 Hp) 2006
Колко километра ги караш извън сезона?