Покупка на Супърб

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Покупка на Супърб

Мнение от bega4kata »

Всяка кола, от всяка марка е възможно да проскръцне. И доста Мерджани съм се возил, които поскръцват. Даже повечето...
Много детайли има в един автомобил просто....
Неприятно е. Факкт.
Дсг, с ттроник кутиите, сменят бързо само една предавка нагоре или надолу. Ако трябва през 1,са бавни.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Покупка на Супърб

Мнение от zloQQ »

Колега, честито за автомобила! Видях обаче клипчето - т’ва е нещо ужасно! Задължително трябва да си налегнат парцалите в Еуратек и да измислят нещо! Ако трябва - смяна на цялата конзола да направят. Абсурдно е да скърца така нова кола за една торба пари. Аз мислех, че едвам се чува и е леко дразнещо, но като гледах видеото...аз съм претръпнал отдавна за тези неща, но случая, за мен е буквално - фрапиращ! Пожелавам успех с отстраняването му и тишина в колата! И да те радва много!
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Покупка на Супърб

Мнение от coverdale »

Сега видях клипа и за мен това е абсолютно недопустимо.На нова кола такова нещо.
Мойта вече четвърта година почна и никакво скърцане и шумове.Няколко пъти съм го казвал.
На предния С2 му поскърцваше от кожения салон на задните седалки и то само докато се стопли колата.При тази си е тишина.
На мен ръката ми е постоянно върху подлакътника.
Да се оправят от ЕТ.
Не му е работа на колегата сам да се оправя.
Грозна работа,ебаси...,, [smilie=fool.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Покупка на Супърб

Мнение от Цецо75 »

Някой си е оставил ръцете при сглобяването. По гаранция трябва да се оправи.
Бееееее.....
Аватар
dr_rado

Škoda Фен

Гараж: Ex:Skoda Superb III FL 2.0 TSI 190 hp DSG
Now: Volvo XC90 D5

Покупка на Супърб

Мнение от dr_rado »

Колега@nenov88, tова скърцане е ужасно - няма как да е нормално! Явно някъде трябва да се постегне и ще е ОК. Пиши /покажи как е след интервенцията от ЕТ!
Stevek

Škoda Фен

Гараж: Superb III 2019

Покупка на Супърб

Мнение от Stevek »

nenov88 написа: 24.02.2020, 08:53:49 Ако се е случвано на друг,моля да сподели решение,благодаря предварително.
И при мен имаше това скърцане на лифтбек S3 2019, преди фейса.
Проблема е коментиран и в бришкода, аз поне не намерих там решение.

Появяваше се понякога, струва ми се зависимост от температура/влажност.
Дразнеше ми най-вече по път със завой, тогава шофьорската седалка леко натиска централната конзола.
След известно изследване установих че скърцането идва от пластмасовата кутия за чашите, тази под щоричката.
Като започна да я местя с пръсти, понякога започваше да скърца.
Изглежда тази кутия опира накъде отдолу в друга пластмаса, отдолу е въздухопровода за задните седалки.
Разглобяване на конзолата е сложно, вариант е махане на страничната пластмаса и от там да се гледа какво става, тази в предната част се маха лесно.
Изглежда само при някои коли опира.

Реших проблема със сух тефлон спрей (motip ptfe dry). Май тук вече бях описал решението.
Пръска се като се напъхва сламката под щоричката и надолу.
Ако се оцапа нещо излишно е добре да се избърше веднага, че оставя бели следи, трудно се махат.
След това "третиране" през октомври, не издава никакъв звук при всякакви условия.

Досега освен това скърцане, имаше и добре познатото от заключването на задните седалки.
При мен беше много тихо и рядко, чува се при пълна тишина в колата, нямаше да го намеря, ако не бях прочел тук.

В ЕТ карах колата заради друго специфично и известно "бръмчене" от горивопроводите, оправиха го бързо.

Колата е тиха и всяко малко скърцане прави впечатление.
Имам опит с две други нови коли който ползвах преди, там се мъчих премахна скърцанията. Но на паваж и в студено време все нещо се появяваше.
Аватар
dulo

Шкода Новак

Гараж: Superb 2,0 TDI 170hp 4x4 6DSG Edition 01 2015; Superb 2,0 TDI 190hp 4x4 7DSG Edition 01 2018

Покупка на Супърб

Мнение от dulo »

nenov88 написа: 24.02.2020, 08:53:49 Скърцането идва от тук :
Колега, аз на С2 имах скърцане там подобно на теб. Какво ли не правих. Накрая установих от къде е. Буксата за колана на пасажерската седалка се търкаше в кутията на подлакитника. Моето беше от време на време в завой. Просто като го чуех и с ръка избутвах буксата за колана по-далеч от подлакътника. Става и поставяне на седалката в различно положение. При мен това се оказа причина за шума. Успех!
nenov88

Шкода Новак

Гараж: w210 e320CDI,w221 S500 4matic,w123 200d,Skoda 3 FL TSI

Покупка на Супърб

Мнение от nenov88 »

Добро утро,

Вчера ходих до ЕТ , обясних какво става и какво се чува,качи се човека,покара малко и се чу всичко,относно вратата и шума в нея, позатегнаха я,сега се затваря една идея по-трудно,но ми казаха че това ще е за седмица и ще се "слегне" , а за основният шум-поръчана е конзолата между седалките и около 19-20 Март я очаквали-ще се смени конзолата гаранционно. При развитие ще пиша отново.
Аватар
bobo80

Škoda Фен²

Гараж: Oktavia 3 VRS TDI DSG
Mercedes-Benz W212 350CDI

Покупка на Супърб

Мнение от bobo80 »

Звучи като да свършат работа. Дано изгонят щуреца от купето.
Stevek

Škoda Фен

Покупка на Супърб

Мнение от Stevek »

Хм, ако ще свалят конзолата, достатъчно е да залепят една текстилна лента отдолу. Или да отдалечат пластмасите...
Май може и без сваляне на конзолата, само страничната пластмаса.
Според мен няма да сменят конзолата, защото в нея няма проблем.
Marina rezidens 1983

Шкода Новак

Покупка на Супърб

Мнение от Marina rezidens 1983 »

Здравейти колеги ! Поръчал съм суперб фл спортлайн 190 tsi dsg и скоро го очаквам- до месец два ,може ли да ми кажете нещо повече за автомобила мотор разход интериор екстериор екстри и т.н ще съм Благодарен . От ЕТ ми казаха чее първата спортлайн фл за България
Stevek

Škoda Фен

Покупка на Супърб

Мнение от Stevek »

Честито в аванс.
Екстрите зависят от това какво сте си поръчали. Или питането е за екстри за добавяне, например от али.
Доколкото си спомням Sportline (sl) беше на базата на ambition + sl пакета. Т.е. лисват доста екстри.
L&K излизаше по-изгоден, ако ще се добавят екстрите, но няма да има някои ексклузивни sl елементи.
Marina rezidens 1983

Шкода Новак

Покупка на Супърб

Мнение от Marina rezidens 1983 »

Да доста екстри липсват само SL но аз добавих почти всичко нужно и необходимо ,Лк излиза по скъпо а и като кола SL повече ми харесва.добавих front assist ,подгрев предно стъкло ,навигация ,акустични стъкла ,виртулен кокпит ,3 зонов климатроник ,преден заден парктроник ,камера ,подгрев дюзи ,traveler asist ,блутут и вече другото според базата!
Аватар
nrayanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Mitsubishi Outlander 2.0 MiVEC CVT Instyle 4WD MY2020
Toyota Corolla 1.4 D4D Hatchback MMT SOL 2WD MY2005
Обратна връзка:

Покупка на Супърб

Мнение от nrayanov »

Страхотен избор, казаха ли ви кога можете да очаквате автомобила, имайки предвид, че заводите на Шкода в момента са в принудителна ваканция? Като гледам екстрите има всичко необходимо, аз лично бих се отказал от част от тях за сметка на 2.0 TSI 272 4x4.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Покупка на Супърб

Мнение от bega4kata »

С тези камери, кво всички полудяхте за 272.
Всичи рейсъри станахте, по 5-6 коли [smilie=kiss3.gif]
Друг е въпроса че на спортлайн точно този мотор му подхожда най вече :)
Според мен най приятния семеен круизър е ЛК 190тди 7дсг предно. Има си вс. екстри, окачването dcc, един Колумбус му добавяш и стъклата двойните и край.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”