Toyota

Всички други марки автомобили, мотори, камиони и т.н.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Гараж: O3 1.4 TSI 2016

Toyota

Мнение от bondo »

Да не кажа,че моята е с поне 500-600 лв по-икономична на година от най-маломощния им бенДзин. [smilie=sarcastic.gif]
Тойота не са това което бяха едно време.
Не сме 94та година [smilie=sarcastic.gif]
kograman

ŠKODA MASTER

Toyota

Мнение от kograman »

BlackPearl написа: 10.01.2019, 16:22:06 Чакай сега!
Ти ако искаш, ходи и при бай Пешо кварталния, купи си масло от най-евтиното и кажи после, че струва еФтино и поддръжката и е супер.

Аз съм написал мнение на база твоите теории/факти.
Първо казваш: Ако колата ми харчи толкова- вземам я. Тоест- 1000лв. е разликата спрямо сегашната ти кола.
После казваш: Ама тя Тойотата ми е с 20палки по-скъпа. Тоест, не е точно така предишното ти мнение/твърдение.
После твърдиш/мнение: Обслужванията на Октавията са СКЪПИ.
Аз карам и казвам, колко са и обслужванията за такъв тип кола (без въздушен филтър, който не струва кой знае какво).
Пак казваш: Ама ти не ходиш в сервизи. Излязоха, че са оторизирани, контрираш: Ама , аз ако отида еди къде си, там ще ми я направят за 5 лева.

По твоята логика, както каза Бондака- хлОпел за 1000лв. и винаги ще биеш с аргументи!
Нещо четеш между редовете ми се струва. Едното е цена за обслужване, другото е цена на придобиване.
Октавия за 37к лева е пълно и тотално дърво. Дори лед няма. Остави полу-коже салон, wi-fi, подгряване на седлаките и т.н
Someone's opinion of you does not have to become your reality
kograman

ŠKODA MASTER

Toyota

Мнение от kograman »

bondo написа: 10.01.2019, 16:23:55 Да не кажа,че моята е с поне 500-600 лв по-икономична на година от най-маломощния им бенДзин. [smilie=sarcastic.gif]
затгова Королата е най-продаваният автомобил в историята. Последните години особенно, щото не струват ;)
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Toyota

Мнение от bondo »

А королата за 37,каква е ? [smilie=sarcastic.gif]
Достатъчно добре светят фаровете,като мигна да се мръднеш. [smilie=yahoo.gif]
Всеки път,като видя корола на пътя ,я сравнявам с дачия,не знам защо...
Пълна пушибалка. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Toyota

Мнение от BlackPearl »

Аз не виждам, как чета между редовете: Това сигурно го е писал някой друг:
kograman написа: 10.01.2019, 15:41:04 Шкода ВРС бензин когато започне да гори за 2300км 7.5 литра бензин в София, веднага я взимам.Съвсем сериозно. От тези км имам около 600 извънгрдско.
При което те попитах: 1000лв разлика в горивото на година ли те спъва. Защото ти така си написал:
После почна: Ама тя РСката е с 20к по скъпа,ама обслужването и е по-скъпо. Королата значи след отстъпка ти идва на 25-30к. Оферта си е......

Пак по твоите писания:
2300км. на месец: 27600 на година:
2 смени да имаш на масло и маслен филтър (защото горивен няма :) ) в ЕУРАТЕК: 440-500лева разходи.
Тойотата - 400лв. да ги правиш. И за година с 40-100лв по-скъпа ако е Шкодата.....да наречеш това обслужване и консумативи скъпи: Не е сериозно за мен!
Изображение
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Toyota

Мнение от bondo »

kograman написа: 10.01.2019, 16:29:56
bondo написа: 10.01.2019, 16:23:55 Да не кажа,че моята е с поне 500-600 лв по-икономична на година от най-маломощния им бенДзин. [smilie=sarcastic.gif]
затгова Королата е най-продаваният автомобил в историята. Последните години особенно, щото не струват ;)
Последните години,къде? В Китай,или в Америка може.
Ами в Европа? Така ли е?
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Toyota

Мнение от intense »

На баща ми на всеки 15К км в ТМ-а му вземат по 450лв за обслужване за 1.6 бензина.
Аватар
bondo

Škoda Ентусиаст

Toyota

Мнение от bondo »

intense написа: 10.01.2019, 16:38:55 На баща ми на всеки 15К км в ТМ-а му вземат по 450лв за обслужване за 1.6 бензина.
Е ,колегата@kograman, има връзки и му взимат по 80лв [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Toyota

Мнение от La Furia Roja »

Когато се сравнява дадена с кола с друга, човек трябва
първо да знае какво иска да кара като характеристики:
1. Бензин, Дизел, Електро, Хибрид и т.н.
2. Конски сили и Нютони.......... Колко са и при какви обороти ги има.
3. Вид скоростна кутия....... Ръчка или Автомат или Танк [smilie=sarcastic.gif] ..........
4. Задвижване.....Предно, Задно, 4х4 или Направо [smilie=sarcastic.gif] .......
5. Тегло на автомобила
............. и т.н.

Когато Човек знае какво иска точно, ще намери Марката която му покрива ако не на 100 процента изискванията, поне тази която най-ще ги доближи.

Проблемът в повечето случаи е, че хората не знаят какво искат, защото просто нямат натрупан опит или не са чели и не са се интересували достатъчно.
Така по този начин сравнението между две Коли, Марки и т.н. става все едно да сравняваш като футболисти Йохан Кройф и Паоло Малдини.

............по отношение на скърцането моят личен опит.
Нисан Примера 2.0 ГТ не скърцаше
Мицубиши Лансър 1.6 не скърцаше
Мицубиши Лансър 1.5 не скърца
Тойота РАВ4 не скърца
РСката и Скаута не скърцат
Предишните Две Октавии на жена ми.....не скърцаха.

Единствено проскърцваха Шибидаците на Нисана и РСката.
Останалите нямаха шибидаци.

Нисана му тракаше някаква пластмаса, която покриваше тавана и като я махнах се получи панорамен покрив и всичко приключи.
РСката прескърцваха уплътненията на люка и след няколко смазки, почти не се случва да се обадят.

Как Ви скърцат колите не знам.
Моята 100 000км и 4.5 Години стана се кара с Брутално твърди окачвания, освен това на 20ки, 19ки, 18ки, Гуми градински маркучи с височини 30, 35, 40 от 235, всичките на 3 Бара надути.
Явно и предстои да се разскърца.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Toyota

Мнение от Pijomir »

kograman написа: 10.01.2019, 16:14:23
bondo написа: 10.01.2019, 16:07:24 Демек 120 лв за 30 хил км разлика,(защото на толкова дават,че трябва да се обслужва шкодата,въпреки,че лично,аз го правя на 15к) е обосновка за избора на дървената корола с малък багажник.
В никакъв случай не се заяждам,просто все ми се иска,когато споря със събеседника си,да има реални доводи за твърденията си,така става диалог и се стига до някакъв консенсус.
В случая реални доводи не видях...
Все пак,всеки си избира и си троши парите на собствена глава.
Кое е дървено на Королата? В Октавиите в които съм влизал(2014-2016) на всичките с кърцаха дръжките, корите,таблата от нови. И струват с едни 8-10к повече. Да, имат по-бърз двигател, и ? Отделно чисто субективно, интериора на Октавия е old school екстриора още повече.

Колкото и да не ти се вярва на Королата таблото, корите, центлната конзола са меки на допир. Няма скърц, клоп и т.н На допир са приятни.
Ми на королата са меки корите само отгоре... И пластмасата е къде къде по-евтина и е рециклирана. При Октавия също основно отгоре е меко, но пластмасата е очебийно по-качествена. Сравнявам с високо ниво на оборудване при тойота. Дизайнът е въпрос на вкус - аз не харесвам интериора на корола/аурис. Иначе не е лоша кола, но и липсва живец.
Последно промяна от Pijomir на 10.01.2019, 17:07:19, променено общо 1 път.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Toyota

Мнение от intense »

На мен и возията на Октавията ми харесва повече от на Королата.
kograman

ŠKODA MASTER

Toyota

Мнение от kograman »

какво влиза в тези 450лв за 1.6 бензин?
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Toyota

Мнение от BlackPearl »

Аз пак да си кажа: [smilie=kiss3.gif]
Важното е , колегата да е доволен. Направил е своя избор, колата му харесва и като стойност и като возия/материали и като обслужване. Да си я кара със здраве. Всеки има различни предпочитания. Не сме тук да налагаме мнение , вкус и стил, само коментираме.

Не съм карал Тойота, нямам Тойота, нямам и доипир и за тях нямам впечатления.
Мога да кажа за Шкодите:
Фабия 2005 РС: На 3000х.км, започна нещо да се чува отпред на празен ход, като съвсем леко доловима вибрация . Търсих, гледах, оказа се, че маркуча на антифриза, съвсем леко опира на гумата (където се слагат около радиатора да не се разспръсква въздушния поток, не бяха направили явно канала (отвора) като хората.
Сложих една гъба между тях и всичко заспа. След това махнах и гумите, като си сложих кулера.
Като малка кола- изморяваш се с нея и със седалките и , като караш 600+ км. Почва да ти е неудобно, тегаво, но за мен като младо конче, нямаше ядове.
Детската им болест: Задните врати и течовете. Оправих ги. Всичко 6.
Като и сменях крушките на дългите (заводски): Едната беше Осрам, другата Филипс :) , още си ги пазя. Квото имали, това слагали.
Що бой е изяла. От 5 г. е в Моркова и само консумативи- евала!
Обслужване: Преди я обслужвах за около 225-240 лева. Масло/филтри (без поленов) и смяната им. Ангренажи и тн като сменях (без водна помпа ) 240лв. ми излязоха.

Октавията: Няма база за сравнение: Новото си е ново;
Ходих за Залцбург, Хайделберг и тн. с нея. По 1800км. си карам преди да почина. Всичко е 6, няма изморяване, няма да ти се наръби гъзягата, а моят гъз си е леко голям (ще стане малък). За това и в теми пиша, че пътувания от порядъка на 1200-1800км. не ме притесняват.
Проблеми: Да бъдем честни:
на 20000км някъде, отпред пред волана под пластмасата (сигурно) или под уредите на таблото, започна да се чува едва доловима вибрация (все едно пластмаса в пластмаса или как, не мога да го опиша). Търсих, карах, слушах- всичко е 6. След 2 дена спря и това е. Преди 1 година на 38-40хилки, пак се появи за 3-4-5 часа и то в топло време и пак спря и до ден днешен няма нищо.
Подлакътника: Ако е в крайно положение към централната конзола (издърпан), понякога при лоши пътища и с моите 19ки си поптитриса леко, издава звук на вирация (ако не съм си сложил ръката на него. Когато ръката е на него не се е обаждал. В нормално положение също, независимо по колко лоши пътища карам и друса.
Това за мен са бели кахъри. Могат да се срешнат и в коли за по 100к.
П.С: С дръжките- този тест е по-скоро за забавление, не е меродавен.
Обслужване: 6л масло х 25лева (айде, по 30 да ги сложим) - 180лв. Филтър горивен - 60лв да го боцнем : Пробка - 12лв. Труд -36лв.:
Оптимистична цена: 280лева. обслужване. (ако маслото е на стандартна цена 25 лв - 250лв. идва всичко)
Свещи: 88лв. за 4 броя без ДДС

Като се почне с тези табла: Меко ли било, не е ли меко. Все едно ръцете не са ти на волана , а все в таблото заврени.
Да, не е приятно да мяза на евтина пластмаса. Какво да кажат масъл кар-ите. Те за по 100к, централната им конзоля, все едно аз съм я дялал от рециклирана пластмаса.
Да не мислите, че ана премиумите под кожата таблата им са с много хубава пластмаса :)
Кожата вече е друга работа.

Давал съм преди примери: Имах 2 Партнера VTCта. (сега имам само 1 - сив, колегите го знаят)
1я беше 2.0ХДИ (син металик 90коня) - на 430х.км го продадох, волана, скоростния лост и отпред (ейрбега на жабката е пласмаса в цвета на купето) - не бяха мръднали: 2007г.
2я го взех 2011г - 1.6ХДИ (сив металик - 90коня) - на 35 хил км му се изтърка скоростния лост, цвета на жабката взе да избелява , а волана стана все едно мишки са го ръфали- взе да се рони тази пластмса ли е/вата ли е ко е там.
Еднакви волани, лостове (с различни бои) и различни години.
Ко да кажа.......
Изображение
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Toyota

Мнение от Pijomir »

Само че аз съм карал тойота и имам в семейството почти най-висока модификация аурис 2016 - 1.6 130-тина коня(даже се мярка изкуствена кожа по таблото), който интериорно е същия като корола. Та горното казано от мен важи с пълна сила.

Edit: Поддръжката е колкото на октавия + - някой лев.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Toyota

Мнение от BlackPearl »

За това се и "хванах" на думите на колегата и започнах да смятам.
Защото (ако не се смята първоначалната цена) ако разликата опира само до 1000лв. в гориво и 100лв в обслужването, за какво говорим между Тойота дето е еди кво си оборудване и РСка. Мое мнение.
И се "хванах", че обслужване от порядъка на 250-300лв. за такъв тип и клас автомобил ( и цена), не бих го нарекъл в никакъв начин скъпо, спрямо Тойота- която била евтина:
Скъпо е да идеш в БМВ/Ауди и тн. а смяна на врига, да ти разколачат колата и падне маторЯ о то вземат 4 цифри и няма да има 1ца отпред.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Други марки МПС”