198 хил. Записваше грешка за износени съединители. Нямаше изявени проблеми в работата на кутията. Когато беше спрян автомобила под голям наклон напред и трябваше да се включи задна и да тръгне назад се получаваше едно изпускане и тръгваме напред, все едно губеше налягане.
Шкода Октавия З - Представяне, мнения, впечатления
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
xektop
- Гараж: Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Малко раничко ми се вижда, но това чисто на база редките драми с dq250.
Радвам се, че бързо сте хванали и оправили проблема. Дано и ти си доволен въпреки немалката сума
-
xektop
Аз се бях засилил да сменям съединители, но добре че попаднах да добър диагностик на DSG, и се реши проблема. Той каза,че мехатрониците издържали около 200 хил. Тя колата си вървеше, нямаше никакви драма, но не ми се рискуваше с това да пробвам колко още ще изкара. Да парите не са малко, но поне знам, че докато е в мен колата проблеми с с кутията е малко вероятно да имам.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Звънни ми.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
xektop
След случай проверка тук: https://recall.skoda-auto.com/451/bg-bg
Ми излезна: Уважаеми Г-не/Г-жо, за въведеният VIN номер бе открита активна кампания по отзоваване.
Някой иам ли повече информация ?
Ми излезна: Уважаеми Г-не/Г-жо, за въведеният VIN номер бе открита активна кампания по отзоваване.
- joro_kem
- Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI
-
Cynorx
- Гараж: Skoda Octavia 3 2.0 TDI 4x4
При мен излезе,за смяна на въздушна възглавница след проверка,миналата година,го нямах съобщението.xektop написа: 11.12.2025, 14:28:54 След случай проверка тук: https://recall.skoda-auto.com/451/bg-bg
Дата на търсене: 12.01.2026 Час: 14:44:34 CET
Със съжаление Ви информираме, че Вашият автомобил подлежи на сервизна кампания за подмяна на въздушна възглавница Takata.
Моля, незабавно се свържете с оторизиран сервиз на Škoda, за да резервирате час за посещение, при което необходимите части ще бъдат подменени. Въпреки че това непланирано посещение в сервиза, може да Ви причини неудобство, ние молим за Вашето разбиране и подкрепа при разрешаването на този въпрос.
- SHQ
- Гараж: Octavia I L&K 1.9 TDI 110hp
Оглеждам се за бензиново комби, ръчка. Кои двигатели да търся, и кои да избягвам.