Kodiaq 2021 FL впечатления.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
На мен ми се е случвало нещо подобно, но не чак същото. Понякога картинката на колата е черна, и ѝ трябва малко време да загрее и да стане на кола. Но чак камерите са спрат, май не ми се е случвало.
-
GOMOR
- Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6
Да няколко пъти ми се случвало това. Докато не спре да работи окончателно обаче, едва ли ще може да се пусне рекламация. Появява се наистина тази грешка или каквото е там след дълго шофиране, така че дълбоко ме съмнява, когато отскоча до ЕТ да покаже грешката, за да мога да я предявя като рекламация.rts написа: 05.08.2025, 09:55:30 Един въпрос към притежателите на коли с 360 гр. камера. Случвало ли ви се е, след известно каране камерите да не показват картина. Колата ми го прави това от нова, водих я по гаранция, нищо не смениха. Не набива никакви грешки в контролерите. Напоследък взе по-често да ми се случва - особено сега в жегите. След продължително каране, при спиране и паркиране, картината на камерите изчезва. Включване/изключване веднага не помага. Просто трябва дa се изчака поне няколко минути да е изключена колата, което на мен ми говори за прегрявяне на модула евентуално. Четох по разни форуми, че това не е проблем само при мен, а на много чисто нови шкоди още от първите седмици. И те като мен не са имали успех с поправка в сервиз. Затова ми е интересно, дали някой друг го е забелязвал, като проблем. Видео с проблемa:
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
@GOMOR , благодаря за инфото. Още като нова, както казах ми го прави това, декември 2023 влизах по гаранция - казаха че знаят за проблема, набиха нова параметризация на паркинг модула (учудих се защо на него, а не на модула на камерите примерно, но както и да е), което като цяло не помогна - даже се води сервизна акция:, ето скрийншот от моята електронна история - колата беше на 2к:

Проблемът е добре известен, намерих много оплакващи се по други форуми и то от нови коли - на няколко седмици - ето тук примерно:
https://www.enyaqforums.co.uk/viewtopic.php?t=1287
Най-лошото е че не набива никакви грешки в модула. Изпратил съм им новите клипове и след няколко дни влизам за първо ТО, да видим ще предприемат ли нещо.

Проблемът е добре известен, намерих много оплакващи се по други форуми и то от нови коли - на няколко седмици - ето тук примерно:
https://www.enyaqforums.co.uk/viewtopic.php?t=1287
Най-лошото е че не набива никакви грешки в модула. Изпратил съм им новите клипове и след няколко дни влизам за първо ТО, да видим ще предприемат ли нещо.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Едно от първите неща, които казва моя bot е и каквото сам си се досетил.
Camera overheating
After long trips, especially in hot weather or direct sunlight, the small cameras (in the mirrors, grille, and tailgate) can overheat.
The system often just blanks out rather than showing a warning.
Once cooled, it starts working again.
Някакъв тест с охлаждане може да се спретне.
Лошото е, че като няма грешки в Шкода няма да се засилят да сменят камери дори да знаят, че вероятно са проблемни. Дали тези камери в Кодиак 2 са различни според EPC?
Camera overheating
After long trips, especially in hot weather or direct sunlight, the small cameras (in the mirrors, grille, and tailgate) can overheat.
The system often just blanks out rather than showing a warning.
Once cooled, it starts working again.
Някакъв тест с охлаждане може да се спретне.
Лошото е, че като няма грешки в Шкода няма да се засилят да сменят камери дори да знаят, че вероятно са проблемни. Дали тези камери в Кодиак 2 са различни според EPC?
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
rts
@tsb, по-скоро мисля за модула на камерите да прегрява, мисля че е някъде наврян зад жабката. На тази мисъл ме навежда това, че както се вижда и по-горе в скрийншота от влизането ми в ЕТ, първите проблеми се появиха през зимата (да кажем че в Бургас зима е силно да се каже), а посещението в ЕТ е от 21.12.2023 г. Но пък ако е модулът, той със сигурност ще си го каже, а грешки няма. Даже и не ми е кой знае какъв проблем, но малко дразни. Доста голям специалист по VW ми каза, че по-скоро модулът толкова си може - свързано е с невъзможност да буутне..
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
@rts, доста вероятно е да си прав.
Блока за управление 5q0907556 има C, D и E версии.
П.С.
Намира се под пасажерската седалка.
Блока за управление 5q0907556 има C, D и E версии.
П.С.
Намира се под пасажерската седалка.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
- martinp
- Гараж: Kodiaq FL 2.0 TDI 4x4 7DSG 200hp
Да, модула за камерите е под пасажерската седалка, и е затворен с една много тъпа кутия с две рапидки.
-
glorious
И аз вече съм с проблем...на някой случвало ли му се е?- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
rts
Да не сте изключвали предната пасажерска възглавница? Иначе направо отивай в ЕТ да я видят, колата е в гаранция, така че и да я изчетеш, все тая, по-добре направо там.
-
glorious
Утре ще звъня, просто ако е някоя простотия да я оправя сам .
Нямам OBD.
Аз уж нищо не съм изключвал. Само събарях задните седалки...
Нямам OBD.
Аз уж нищо не съм изключвал. Само събарях задните седалки...
-
glorious
Общо взето май се оказа слаб акумулатор. Добре е,че влиза в гаранция и при проблем до 5г ти го сменят.
Спада на напрежение е довело до грешка. Те новите коли нали са много умни и не винаги включват динамото да зарежда....след това къмпинг 3 нощи...иначе запали без проблем.
Спада на напрежение е довело до грешка. Те новите коли нали са много умни и не винаги включват динамото да зарежда....след това къмпинг 3 нощи...иначе запали без проблем.
-
glorious
Oще се чудя...

-
GOMOR
- Гараж: Шкода Кодиак Вижън Плюс FL, Бензинов двигател 2.0 TSI / 140 kW / 190 к.с., 7DSG, 4x4 EU6
Какво да ти кажа, аз го активирах, но не съм особено впечатлен. Ъпдейт на картите и на инфо... не съм получавал след активирането, което е малко дразнещо. Вероятно ъпдейти няма, което до известна степен обезсмисля плащането на тази опция .... поне сега. Единственото за което го ползвам е малкия като излезе с колата, да знам че е пристигнал някъде ..... щото иначе не казва къде отива
-
glorious
Мдам, и аз така предполагам, ама ако е платено от приложението мога да задам къде да ида. Тоест от телефона да пратя на навигацията.Па сега не мога.