Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @digitalundgrd - Като стане някъде на въпрос, познаваш ли някой, който да е намалил Шофирането заради високите Цени на Горивата, спокойно можеш да даваш мен за пример. Както е ясно, не съм от облагодетелстваните около "ГЕРБ" и следователно усещам кризата. Правя си планове кога, къде, защо.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Според мен някои хора са намалили шофирането в следствие на по-скъпото гориво, но предполагам и не малка част от шофьорите са започнали да шофират по-икономично.
Изображение
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Мнение от mariyan »

Аз се опитвам да шофирам по-малко, ей така от солидарност, въпреки че за мен наистина цената няма значение, защото не я плащам аз. [smilie=pardon.gif]

Това мнение, относно зависимостта ни от Руски петрол, ми се стори интересно:
Надявам се тези "новини" за някакво българско вето срещу санкциите на ЕС върху руския нефт да се окажат фалшиви. Словакия и Унгария, за които се предвиждат няколко месеца изключение от санкциите, получават руски нефт по тръбопровод (подобно на газа) и имат дългосрочни договори за доставка с клаузи "взимаш или плащаш". Тези държави също така нямат близки морски пристанища за внос на суров нефт или нефтопродукти с танкери.

България няма такива проблеми. Нито внасяме нефт по тръбопровод, нито имаме дългосрочни договори. И си имаме прекрасно пристанище, където могат да се разтоварват танкери и с нефт, и с рафинирани нефтопродукти.

България няма нужда и не зависи от руски нефт. "Нефтохим" може да преработва всякакъв нефт. Може и да не работи изобщо, ако "Лукойл" реши да го спре. Това няма да предизвика дефицит на горива в страната, нито ще вдигне цените. И в момента много от големите вериги внасят горивата си - от Австрия, от Гърция и от Румъния. Хората не знаят, но бургаската рафинерия е спирала често за месеци - за основни ремонти и монтаж на нови инсталации - и животът в България не е спирал.

Освен това имаме 120-дневни запаси от нефтопродукти на склад, което е изискване на ЕС за всяка държава-членка. Танкери с нефтопродукти могат да се разтоварват и на терминала на петролната база във Варна. А баржи с нефтопродукти от Централна Европа могат да се разтоварват на пристанищата във Видин, Свищов и Русе. Внос на големи количества горива с танкери може да се прави и през терминала в Солун. Внос на нефтопродукти от рафинериите в Гърция и Румъния се прави спокойно и в големи количества с жп цистерни. Знам за какво говоря, защото съм бил в ръководството на една от големите петролни компании в България. Както и в надзорния съвет на "Нефтохим".

Повтарям, за да е пределно ясно за всички: България няма нужда и не зависи от руски нефт. Нито ще има дефицит на горива, нито ще се вдигнат цените. Нито някой ще остане без работа. Който твърди обратното, просто лъже, за да защитава руски интереси. Лъжат ви, това е. Плашат ви. По същия начин, както ви лъжат и плашат, че обявяваме война на Русия, ако изпратим оръжие на Украйна. Да се тропа по масата в Брюксел с националното ни вето си е чиста про-руска политика и нищо друго. И граничи с предателство. Това не е в националния интерес на проевропейска България. Това е в интерес единствено на Лукойл, Газпром и руската държава. Ясно е, че Корнелия Нинова и Румен Радев влияят силно на премиера, но хайде стига толкова! Стига толкова!

Силно се надявам, ако това с ветото се окаже истина, "Демократична България" да не обявят във фейсбук поредното "започване на консултации с коалиционните партньори", а да приключат веднага с този неуспешен и много вреден за страната политически експеримент.
https://www.dnevnik.bg/analizi/2022/05/ ... uski_neft/
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

@tuningmania,

Даже напротив. Покрай мен наборите [smilie=sarcastic.gif] (35-40г), откакто ковида рЕзко приключи в края на февруари, започнаха много повече да пътуват съботно-неделно.

Ето сега и за празниците колони с бг автомобили на границата с Гърция - не е като да са се притеснили от цените...За лятото ще е също сеч [smilie=hunter.gif]
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

nmnikolov написа: 09.05.2022, 09:30:59 са започнали да шофират по-икономично.
Е тия клепаре правят задръстванията, техната.... [smilie=sarcastic.gif]
Аз лично не съм се спрял с пътуването, даже напротив. И то за лични цели, за работата е ясно.
Ако поскъпне прекалено и не ми индексират заплатата правилно, минавам само на служебната [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Нааааче...
Майката си е ебало - 199.71 за да напълня резервоара сутринта. Рекорд ми е...
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Значи си имал доста гориво, защото има мегдан 😂
Аватар
vankissa

Škoda Ентусиаст

Гараж: > VW Golf MK4
> Skoda Superb 3 FL, L&K, 2.0TSI/272HP, Revo PP
> Renault Captur TCe 154

Мнение от vankissa »

Ееееее, колко па да е тоз мегдан [smilie=sarcastic.gif]
На лампа отидох и взе 62 литра.
Цената - 3.37 от които после махаме 15 стинки и е ти ги.
Ма прав си де - още едно натискане на газта и щях да мина 200 [smilie=hunter.gif]
Kiko Varna

Škoda Фен²

Гараж: Градски Транспорт София

Мнение от Kiko Varna »

Мдам, петрола днес почти се изравни с Брента - 116 срещу 117.

Демек още довечера нашите бензинджии ще турнат стотинките на тотемите.

Вчера шофирах Варна - Сандански през Тракия. Определено трафика не е същият, като едно време. Беше доста по-рехаво.

Но в София е станало още по-зле и задръстено.

Равносметката: 666км с газ от Еко - 11.5литра/100км при средна скорост от 108км/ч
На морето колите са най-бързи!
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Kiko Varna написа: 01.06.2022, 13:26:12 Демек още довечера нашите бензинджии ще турнат стотинките на тотемите.
Вчера сутринта заредих на 3,24 /с 10 ст отстъпка - 3,14/, днес сутринта беше 3,26. Изпреварващо вдигнаха цените.
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

Супер случайно ми попадна преди малко този клип и реших да споделя. [smilie=hunter.gif]
Kiko Varna

Škoda Фен²

Гараж: Градски Транспорт София

Мнение от Kiko Varna »

Еми помпата си върти, за да прави налягане.
Плащаш си времето на колонката 1 мин = 60стотинки :)
На морето колите са най-бързи!
Аватар
pdimanov

Škoda Фен²

Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG

Мнение от pdimanov »

Дори и без да си натиснал каквото и да е било?
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Мнение от mariyan »

Очевидно колонката е дефектна. Просто служителите са напълно неадекватни. За което пък вината е на мениджмънта.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Днес нафтата е 3.28, за 4 дни 4ст. нагоре. До края на месеца колко ли ще се вдигне, та като въведат отстъпката от 25ст. ще компенсира оскъпяването.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”