Адаптации и трикове за Октавия МК3 чрез VCDS.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Мнение от istoyanov »

Ясно. Все си мисля, че някой ако се заиграе ще го нагласи. НО да не давам акъл незнаещ.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

istoyanov написа: 11.05.2023, 22:55:28 ако се заиграе ще го нагласи
Става, ако е активна функцията за постоянно прибиране при заключване, т.е. by look command via remote control key.
Доста съм си играл.
в блок 09, пасс 31347, Acces control 2 -Signaliesirung_Spiegelanklappung - Not active
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Simov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Ex: Seat Ibiza 6l, 1.9 TDI, 101 к.с.
Skoda Octavia III 1.6 TDI, 110 к.с.

Мнение от Simov »

JORDITO написа: 12.05.2023, 10:48:43 Става, ако е активна функцията за постоянно прибиране при заключване, т.е. by look command via remote control key.
Доста съм си играл.
в блок 09, пасс 31347, Acces control 2 -Signaliesirung_Spiegelanklappung - Not active
Аз бях по тази схема преди да активирам прибирането чрез команда от ключа. Но, както писах по-напред, при мен се получава едно "паразитно" разгъване-сгъване при самото отключване. След това си остават сгънати и се разгъват при контакт. Това "паразитно"-то не мога да избегна.
Изображение
Аватар
dido123

Шкода Новак

Гараж: Škoda Octavia 3 2.0 TDI DSG
Обратна връзка:

Мнение от dido123 »

И при мен са така и не намерих решение.
ratel

Шкода Новак

Мнение от ratel »

От тъпня и смятане, че мога си изключих Инфотейнмънт на Skoda Octavia 2018 дори не разбрах как сътворих тази гениална тъпня и то на майната си в Швейцария където няма нищо като хората да не говорим за цените....
Та пробвах да видя как работи VCDS Release 22.10Изображение, като само тука влязох и отам нататък не съм правил нищо според мен. Но явно нещо съм се съгласил и ми го е изключил. Сега имам Инфотейнмънт само когато двигателят на колата е включен и няма друго включване от никаде. Пробвах през бутоните на Медията за вкл_изкл, но не става. Пробвах и върнах фабричните настройки. Освен, че си изтрих някои настроики които бях направил не се получи нищо.
Моля за съвет и помощ, как да оправя кашата която забърках. За България в скоро време няма да мога да си дойда за мой ужас иначе със сигурност щях да питам при кой да дойда и да си платя и да се оправи, но уви чужбина си има свойте големи минуси.
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

ratel написа: 28.05.2023, 23:36:42 Моля за съвет и помощ, как да оправя кашата която забърках.
Не съм специалист по въпроса, но сякаш си си вкарал колата в режим на транспортиране. Следващият бутон изглежда прави обратното - "De-activate Transport Mode"
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Мдаммм, така изглежда, наистина. Но ако не може да го деактивира, освен в някой местен дилър - аз друг вариант не виждам. Поне аз така бих постъпил. Следващия път, преди да човъркаш и променяш - copy/paste на кодировките.
ratel

Шкода Новак

Мнение от ratel »

За съжаление не мога да го деактивирам, определено е в Transport Mode, но дали мога да карам колата в този режим това сега е големият въпрос без да има някакви последстви, освен неудобството? Тука местните дилари най вероятно ще искат сума ти пари за ремонт на тази моя глупост. Така ми излиза при опита да го деактивирам, но ми дава грешка и нищо не мога да направя/
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Възможно е този "transport mode" да се деактивира само от дилъра, предвид това, че в такова състояние идва от завода. Реално е някаква кодировка и на дали ще е нещо безбожно скъпо. Колата би трябвало да няма грижа да се придвижи до някъде, където ще я оправят. Все пак, този режим изключва разни системи (за това няма инфотеймънт), главно, за да запази заряда на акумулатора за по-дълго време. Би трябвало при запален автомобил да бачка всичко по тази логика. Ако може да се влиза в останалите модули - пробвай това:
Изображение
ratel

Шкода Новак

Мнение от ratel »

Благодаря за помоща, след няколко опита все пак се получи да го деактивирам.
А иначе тука за всичко се чака адски много и се обикаля и няма нещо, като услуга за разумни пари. Парите ги нямат за нищо когато се взимат от теб. Затова спирам да правя неща от които не разбирам. Добре че Ви има да давате рамо/
Респект за помоща и по тези часове!
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Ако някой иска да върти гуми :)
http://isweep-tuning.com/products/brakepad_xds.html
https://www.golfmk7.com/forums/index.ph ... op.338012/
Особвено за VRS-ките е задължително да се изключи "Starting vibration reduction".
Мен лично досадното "тропане" от АБС-а при опит за тръгване с много газ на мокро много ме дразни. Най-после го няма :)
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Мнение от istoyanov »

maiden написа: 13.06.2023, 20:39:06 Най-после го няма
От личен опит ?
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Разбира се.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Мнение от istoyanov »

@maiden, а на коя опция ?
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

Аз го оставих на Weak. Не посмях да е напълно изключено. Днес цял ден вали и само веднъж претропа на 2-ра, но много леко. Нищо общо с преди, когато цялото табло се тресе и хората по улицата се оглеждат ...
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”