Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Цецо75 написа: 08.02.2022, 19:59:06
Autohold всъщност я задейства автоматично
Тракаш си из градО...спираш, светва една зелена иконка и можеш да пуснеш спирачката...ауто холда държи.
Искаш да тръгнеш...от опит, първо цъкаш леко газта, колата тръгва...тогава си подаваш колкоТ искаш.
Паркираш...аутохолда държи( с предните спирачки)....местиш на Р, гасиш, в този момент си "дърпа" ръчната аУтоматично и освобождава предните...
Горе долЕ това е принципа...свиква се и е удобно
stefan L написа: 08.02.2022, 21:40:40
todor87 написа: ↑08.02.2022, 21:28:23
ауто холда държи
И ти светят спирачките/стоповете
При мен, когато съм на аутохолд на свтофар, отзад стоповете не ми светят.
Забелязали ли сте при престой на аутохолд и позиция на лоста на D , след около минута или малко повече едно потрепване на колата, все едно се активира ръчната?
Ба гоо. Тука все едно споделяте лекции кой какво чул и разбрал по висша математика III Аутохолд е винаги спрян при мен, старт-стоп също. Спирам, Р, гася. Ръчна дърпам само на неравно...
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Цецо75 написа: 09.02.2022, 10:10:41
Пробвах го тоя аутохолд... работи както описвате. Ама не ме кефи, засега ще седи изключено ...
И аз бях така в началото, но отдавна свикнах и сега карам само на аутохолд и то с ръчна кутия. В интерес на истината зависи и как е регулиран самия аутохолд. На Пасата ми от 2014 пускаше по късно и имаше известно задържане при изключването му, после на голфовете беше много фино настроен и дори при паркиране не пречи. И за сравнение на кола извън ВАГ - Кашкай J12 - отпуска много плавно, но задейства при малко повече задържане от колоко Голф.
Май стана спам за аутоход.