Какво гориво зареждате? Използвате ли добавки, какви?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
И аз съм с на Марешки бинзина. Колкото трябва даде
380к.с.на мотора, дава.
380к.с.на мотора, дава.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Sec8200
- Гараж: под наем
колегите с дизелите...по други форуми реват не палели...тук никой не се оплаква. От къдя на къдя (както казват по ТВто) 
сега сериозно...аз като новак в дизелите бях притеснен,макар да я държа в гараж няколко дена я карам по големите студове, изстива си прилично навън после пак от ряз на -14С. Което ме радва.
Говорих с приятел с Йети каза, че нямал случай 5г да не запали -буха каквато нафта има,където има. Той твърди,че Шкода му гарантирали (не разбрах къде),че подгряването на системата ще запали на минус двйсет и нещо.
От чист технически интерес - подгряването на двигателя и филтъра или име и нещо друго?Знам,че после връща топла нафта в резервоара,но има ли сили ако е кристализирала да я запали и поддържа докато затопли цялата система?
сега сериозно...аз като новак в дизелите бях притеснен,макар да я държа в гараж няколко дена я карам по големите студове, изстива си прилично навън после пак от ряз на -14С. Което ме радва.
Говорих с приятел с Йети каза, че нямал случай 5г да не запали -буха каквато нафта има,където има. Той твърди,че Шкода му гарантирали (не разбрах къде),че подгряването на системата ще запали на минус двйсет и нещо.
От чист технически интерес - подгряването на двигателя и филтъра или име и нещо друго?Знам,че после връща топла нафта в резервоара,но има ли сили ако е кристализирала да я запали и поддържа докато затопли цялата система?
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
То проблема е във филтъра, там вътре от парафин и става мазало.
На мен на Фабията ми беше замръзнала и на връщане от Варна я оставих на Стожер (13км) от Добрич.
Тогава, имах компания. Камионите на единия хлебозавод- всичките с нафта - АЛПИН ДИЗЕЛ ОТ ОМВ беше тогава (аз с В-пауър).
Смених филтър, заредих от ЛУК-а и нямах ядове.
На мен на Фабията ми беше замръзнала и на връщане от Варна я оставих на Стожер (13км) от Добрич.
Тогава, имах компания. Камионите на единия хлебозавод- всичките с нафта - АЛПИН ДИЗЕЛ ОТ ОМВ беше тогава (аз с В-пауър).
Смених филтър, заредих от ЛУК-а и нямах ядове.

- odo
- Гараж: Х3 М40i
Аз само правя двойно подгряване и си пали от раз с акумулатор 2012.
- Пешо - Щангата
- Гараж: Ex О1 TDI 4х4
В най-големите студове -20 акумулатора ме предаде , дадоха ми ток и запали , оттогава си пали с 2 подгрявания.
Последно промяна от Пешо - Щангата на 10.01.2017, 22:35:06, променено общо 1 път.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
благодаря колеги
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Октито си пали без проблем при -18 тия дни.
Проблема е докато я изчистя.И в момента си трупа яко!
Проблема е докато я изчистя.И в момента си трупа яко!
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Тигуана си пали без грешка. Нафта от Марешки без присадка.
GUNTER SERVICE

- pechatara
- Гараж: Октавия 1 AHF chiptuning bega4kata
- Обратна връзка:
Онзи ден за пръв път от толкова години угасна в движение. Яко парафин във филтъра.
Последно зареждах на Газпром, нафта с присадки, но явно натрупването на парафин е започнало преди това. Смених филтъра, догоре авиодизел от Еко, сега при минус 14 няма проблем.
Последно зареждах на Газпром, нафта с присадки, но явно натрупването на парафин е започнало преди това. Смених филтъра, догоре авиодизел от Еко, сега при минус 14 няма проблем.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Добре де, тия натрупвания от парафин не трябва ли да се разнасят в топлото?
Бееееее.....
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Октавийката, да не я урочасам, чудесно си пали в студовете. Като я подкарах в края на ноември, врътвах ключа кат на бензинка...поне 2 седмици, докато синеца не ми забеляза нарушението и ми се скара 
П.П.Без добавки, с випауър и хомеопатично количество двутактово масло.
П.П.Без добавки, с випауър и хомеопатично количество двутактово масло.
- pechatara
- Гараж: Октавия 1 AHF chiptuning bega4kata
- Обратна връзка:
Ако се покара поне 30-40мин. сигурно. Аз запалих нормално, тръгнах и след километър угасна.Цецо75 написа:Добре де, тия натрупвания от парафин не трябва ли да се разнасят в топлото?
Това и през зимата ли? Не става ли много гъсто от студа?stefan L написа: .... и хомеопатично количество двутактово масло.
Според една книжка"Масла,смазки,антифризи,уплътнители,химикали за автомобила и трактора"от Д.Павлов и С.Кереков, и двамата инженери, в стандартното зимно дизелово гориво се прибавя газ за осветление както следва:
Температури на околната среда:
от-10 до -15 - 5%
от-15 до -20 - 8%
при температури под -20 - 15%
Това го четох в OFFRoad форума.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Мненията май са противоречиви http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=197780
От 25 г. не съм имал проблем с желирана нафта и по-точно проблема беше с Тойотата на баща ми. Тръгва от Младост и на О.мост му загасва. Тогава, 1992 г., наливахме от туби
, а аз предвидливо си държах една 20 литрова дОма, до парното. Налях му я и запали дизеляка.
През зимата, когато парафина в нафтата е още по-малко, а сярата от години си е малко, е добре да се слага масълце. 0.5-1%![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
От 25 г. не съм имал проблем с желирана нафта и по-точно проблема беше с Тойотата на баща ми. Тръгва от Младост и на О.мост му загасва. Тогава, 1992 г., наливахме от туби
През зимата, когато парафина в нафтата е още по-малко, а сярата от години си е малко, е добре да се слага масълце. 0.5-1%
-
stanis
Всяка есен задължително сменям филтъра /за нафтата/. Нещо много интересно забелязвам. Винаги карам с ОМВ - обикновеният дизел /зимата сменям с по скъпият дизел/. Тази година като изсипах от старият филтър нафтата /септември/, беше пълна с малки парцали - предполагам че парафин. Това до момента не съм го забелязвал. Та почвам да се чудя да не сменя веригата - бензиностанции.
- vermeer
Недей!stanis написа:Всяка есен задължително сменям филтъра /за нафтата/. Нещо много интересно забелязвам. Винаги карам с ОМВ - обикновеният дизел /зимата сменям с по скъпият дизел/. Тази година като изсипах от старият филтър нафтата /септември/, беше пълна с малки парцали - предполагам че парафин. Това до момента не съм го забелязвал. Та почвам да се чудя да не сменя веригата - бензиностанции.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.