Fabia vRS 2007
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Fabia vRS 2007
Еми, влиза точно през този тампон, където леко го режеш/пробиваш и влиза в купето.
Както казах , влиза зад бушониерата горе, под колонката някъде. Къде точно, ще видиш.
Трябва да свалиш чекмеджето и пластмасата, където е ключа за фаровете.
Отзад има релета, които са на пластмасова , нещо като решетка и са на релса с чопчета и тн. и тн.
От там си дърпаш вакуума към колонка или тн, а кабелите към бушоните.
Както казах , влиза зад бушониерата горе, под колонката някъде. Къде точно, ще видиш.
Трябва да свалиш чекмеджето и пластмасата, където е ключа за фаровете.
Отзад има релета, които са на пластмасова , нещо като решетка и са на релса с чопчета и тн. и тн.
От там си дърпаш вакуума към колонка или тн, а кабелите към бушоните.

- BlackPearl
Fabia vRS 2007
От там, където е показано (че минава моят маркуч), отзад (под кората за чистачките) има гумен тампон. От там е най-добре да мине.
Мисля, че жилото минаваше до (около него) , но то е по-малък "кабел" и е с гумен тампон и дупка отзад само за него (по спомен).
Мисля, че жилото минаваше до (около него) , но то е по-малък "кабел" и е с гумен тампон и дупка отзад само за него (по спомен).

- BlackPearl
Fabia vRS 2007
Трептенето е от уреда. Няма регулатор отзад.
Другия вариант е, кранче от аквариум и да позатвориш малко.
https://www.google.com/search?ie=UTF-8& ... FZ-ZTgPKnM:
Има сега и за капково кранчета, но най-добре смени уреда.
Другия вариант е, кранче от аквариум и да позатвориш малко.
https://www.google.com/search?ie=UTF-8& ... FZ-ZTgPKnM:
Има сега и за капково кранчета, но най-добре смени уреда.

- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Fabia vRS 2007
georgemilev, Жорка,не можахте ли,плътно до колонката да го сложите?
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Fabia vRS 2007
Нали ти показах как седи директно хванат на колонката. Много по-добре е от това. Поне според мен де.
Бееееее.....
- BlackPearl
Fabia vRS 2007
Купи си колонка- струва около 15лева или от морга и я дай да я направят с уредите.
Така, хем ще си караш, хем ще чакаш после.
Или, ако не ти пречи, махни си твоята.
Аз моята, мисля, че я дадох на Моркова оригиналната. Тоест, трябва да има колонка от РСка оригиналдЪ!
Така, хем ще си караш, хем ще чакаш после.
Или, ако не ти пречи, махни си твоята.
Аз моята, мисля, че я дадох на Моркова оригиналната. Тоест, трябва да има колонка от РСка оригиналдЪ!

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Fabia vRS 2007
Върви ли повече?
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Fabia vRS 2007
Вече сутрин и вечер е доста хладно и тепърва ще тръгне тоз побойник!
Браво
Браво

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Fabia vRS 2007
Хладното на сток интеркулер мноооооооооооооооого се усещаЦ-Е-Ц-О РАНИЦАТА написа: 10.09.2019, 21:01:45 Вече сутрин и вечер е доста хладно и тепърва ще тръгне тоз побойник!
Браво
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Fabia vRS 2007
Моят е. Мисълта ми е, че разликата във вървежа, при различна Т на въздуха, показва кога ти малее кулера.
- BlackPearl
Fabia vRS 2007
Аз се пообърках малко.
По принцип не смятах да пиша, но нали за това е темата, всеки да изкаже мнение!
Лично за мен, Самун като мапер си слага главата в торбата, но това си е негова работа.
Аз, може би съм хал-хабер и нищо не разбирам, ама да си кажа.
Тази турбина, дали ще са и усилени втулките или не, няма никакво значение. Тези налягания и са много.
При тези турбини има значение, перките (inducer /exducer), брой лопатки и трим на лопатките (наклона/извивката).
1.9ТДИ двигателите имат си кусури, а те са, че като ги засилиш трябва да внимаваш много с ТЕМПЕРАТУРАТА на изгорелите газове.
Защото, както и да са направени, заварките им ебават мамата.

Аз , лично не бих карал колата на 2.0 (но колата не е моя, само изказвам мнение). Да, ще е гъдел, ще върви повече, но не се знае до кога, защото:
- нямаш интейк тръба. Караш си със заводската смачкана такава, която също си е рестриктор на фона на цялостната концепция.

- нямаш генерация(или аз бъркам). Катализаторът сигурно отдавна е махнат, но си със заводската, а тя е 55мм. Отделно, на заводската, още от изхода на турбината следва завой надолу и мека връзка. Там на някой е 50мм, но като цяло трябва да е 55мм. Там, при заварка, вдига се много температурата на изгорелите газове. А турбината си заминава точно от това-като една от причините.
- нямаш вал , за да помогне на високите
- нямаш и разпръсквачи, въпреки, че заводските ги водят до около 220коня, има значение колко и за колко се впръсква.
- тръбите, че са 51мм , да кажем, че не е толкова фатално . Аз съм карал с 51мм, но на 1,8. После вдигнах от кулер към колектор на 57мм.
Лично за мен, не ми се струва удачен вариант в дългосрочен план.
Да, има много колеги каращи и вадещи коне, но има едно НО.
Те карат, след 10к отварят, правят и пак продължават да си къдят.
Примери много мога да ти дам. Аз, като карах на 2.0 бара, Маднеса беше направил Голфове и Ауди на 2.4 и 2.7 дори и вадели по 260/280коня.
После обаче, все клиенти му бяха.
Преди 3 години си лафим на Феста с едно момче с една Ибиза Купра-синя от Благоевград ли, от Дупница ли беше.
И вика- аз ГТБто 1756 съм го набоцал, колата пръска, супер е............. ама повдигачи трябва да сменят, това трябва да сменям, ама така е , през 10к. км.
П.С: Онзи ден си лафих с един колега, за моята 1ва турбина. 1749VA, за 500лева я продадох (тогава си бяха скъпи) на един от Монтана. 2 години само газ на 1.6 (което и е много), много доволен и накрая - стана на парчета и тя и двигателя му и ми се обажда. Абе, някой лев дали не може да ми върнеш......
Аз съм минал, а и всеки е минал по този път и съм коментирал, че с всеки е така. Имаш кола 90коня/110 или 130, ремапваш и си казваш САМОЛЕТ. После свикваш с конете, правиш пак и така.
Но е важно наистина да знаеш кое и колко. Всеки и бил на гонки, вечеринки, всеки си приказва нещо, пускаш се с някой и го биеш- ОК. Паднеш от някой и се почва: Аз какво да направя само малко по-бърз да съм.
Колата си е твоя, изборът си е твой.
Изказвам лично мнение.
Поздрави!
По принцип не смятах да пиша, но нали за това е темата, всеки да изкаже мнение!
Лично за мен, Самун като мапер си слага главата в торбата, но това си е негова работа.
bega4kata написа: 24.07.2019, 14:10:45 Супер е, но както са ти казали, че ще държи на 2 бара холд и пик на 2,2 не вярвай.
Това на 1,8 ще му е най ок.макса!!!
bega4kata написа: 24.07.2019, 15:00:50 Мен е ме бърка налягането, на колкото каже клиевта на толкова надувам.
Ама не бих я направил на 2 бара с това турбо.
Ясно е, че апетитът идва с яденето.
Аз, може би съм хал-хабер и нищо не разбирам, ама да си кажа.
Тази турбина, дали ще са и усилени втулките или не, няма никакво значение. Тези налягания и са много.
При тези турбини има значение, перките (inducer /exducer), брой лопатки и трим на лопатките (наклона/извивката).
1.9ТДИ двигателите имат си кусури, а те са, че като ги засилиш трябва да внимаваш много с ТЕМПЕРАТУРАТА на изгорелите газове.
Защото, както и да са направени, заварките им ебават мамата.

Аз , лично не бих карал колата на 2.0 (но колата не е моя, само изказвам мнение). Да, ще е гъдел, ще върви повече, но не се знае до кога, защото:
- нямаш интейк тръба. Караш си със заводската смачкана такава, която също си е рестриктор на фона на цялостната концепция.

- нямаш генерация(или аз бъркам). Катализаторът сигурно отдавна е махнат, но си със заводската, а тя е 55мм. Отделно, на заводската, още от изхода на турбината следва завой надолу и мека връзка. Там на някой е 50мм, но като цяло трябва да е 55мм. Там, при заварка, вдига се много температурата на изгорелите газове. А турбината си заминава точно от това-като една от причините.
- нямаш вал , за да помогне на високите
- нямаш и разпръсквачи, въпреки, че заводските ги водят до около 220коня, има значение колко и за колко се впръсква.
- тръбите, че са 51мм , да кажем, че не е толкова фатално . Аз съм карал с 51мм, но на 1,8. После вдигнах от кулер към колектор на 57мм.
Лично за мен, не ми се струва удачен вариант в дългосрочен план.
Да, има много колеги каращи и вадещи коне, но има едно НО.
Те карат, след 10к отварят, правят и пак продължават да си къдят.
Примери много мога да ти дам. Аз, като карах на 2.0 бара, Маднеса беше направил Голфове и Ауди на 2.4 и 2.7 дори и вадели по 260/280коня.
После обаче, все клиенти му бяха.
Преди 3 години си лафим на Феста с едно момче с една Ибиза Купра-синя от Благоевград ли, от Дупница ли беше.
И вика- аз ГТБто 1756 съм го набоцал, колата пръска, супер е............. ама повдигачи трябва да сменят, това трябва да сменям, ама така е , през 10к. км.
П.С: Онзи ден си лафих с един колега, за моята 1ва турбина. 1749VA, за 500лева я продадох (тогава си бяха скъпи) на един от Монтана. 2 години само газ на 1.6 (което и е много), много доволен и накрая - стана на парчета и тя и двигателя му и ми се обажда. Абе, някой лев дали не може да ми върнеш......
Аз съм минал, а и всеки е минал по този път и съм коментирал, че с всеки е така. Имаш кола 90коня/110 или 130, ремапваш и си казваш САМОЛЕТ. После свикваш с конете, правиш пак и така.
Но е важно наистина да знаеш кое и колко. Всеки и бил на гонки, вечеринки, всеки си приказва нещо, пускаш се с някой и го биеш- ОК. Паднеш от някой и се почва: Аз какво да направя само малко по-бърз да съм.
Колата си е твоя, изборът си е твой.
Изказвам лично мнение.
Поздрави!

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Fabia vRS 2007
Аз вчера му казах, като ме помоли за я надуя още, че отговорността е изцяло НЕГОВА вече.
Аз така не бих направил автомобил.
Аз всеки ден правя счупени коли и съм стресиран вече
Може и да съм прекалено внимателен с ремапите, ама.... ХОРА, ТЕ И ЗАВОДСКИ СЕ ЧУПЯТ, камоли като ги чипосаш.
Говоря по принцип, не за конкретната кола.
Дано всичко да е ок.![kiss3 [smilie=kiss3.gif]](./images/smilies/kiss3.gif)
Аз така не бих направил автомобил.
Аз всеки ден правя счупени коли и съм стресиран вече
Говоря по принцип, не за конкретната кола.
Дано всичко да е ок.
GUNTER SERVICE

- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Fabia vRS 2007
ABBC3_OFFTOPIC
Браво, Кулерче, само така, голям ентусиазъм си е.
Сигурно, вече ще сме биеш.
Сигурно, вече ще сме биеш.
VRS
- BlackPearl
Fabia vRS 2007
За тръбата имах предвид : След дебитомера и пластмасовата тръба има - алуминиева тръба. Къде е хваната за колектора и за блока на двигателя.
Пуснал съм снимки. Тя е много смачкана- заводски , за да влиза и да не опира никъде (примерно в някоя тръба от климатика) и долу е на L , даже няма като коляно да е, а е прав ъгъл. Но това е вече, ако се минават някакви граници над 220 примерно.

Не знам,аз с 1752 още от VA/може и VB да съм бил хибрид на 1.8 изкарах около 170 коня на гуми, около 194/196 коня някъде на мотор.
С кулер, генерация и тн. и това и беше абсолютен макс с това турбо, но аз така или иначе щях да го сменям след няколко месеца се разбрахме , така да остане колата. След това минах на 1756 итем подобни изпълнения и накрая на GTB2056VL.

А, твоята е по-голяма (уж) в момента и си я надул повече.
Не знам.
Пуснал съм снимки. Тя е много смачкана- заводски , за да влиза и да не опира никъде (примерно в някоя тръба от климатика) и долу е на L , даже няма като коляно да е, а е прав ъгъл. Но това е вече, ако се минават някакви граници над 220 примерно.

Не знам,аз с 1752 още от VA/може и VB да съм бил хибрид на 1.8 изкарах около 170 коня на гуми, около 194/196 коня някъде на мотор.
С кулер, генерация и тн. и това и беше абсолютен макс с това турбо, но аз така или иначе щях да го сменям след няколко месеца се разбрахме , така да остане колата. След това минах на 1756 итем подобни изпълнения и накрая на GTB2056VL.

А, твоята е по-голяма (уж) в момента и си я надул повече.
Не знам.

- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:
Fabia vRS 2007
Жорка,
Започваш да пресоляваш манджата.
Пак да кажа, че е трябва да знаеш и кога да спреш.
Трябваше да я оставиш с предният файл.
От Октомври щеше да усетиш по 12-15 коня само от застудяването.
Трябваше да я замериш в жегите да се види какво става, защото зимата при 2 градуса в халето е ясно, че ще покаже перфектни стойности.
Не е важно да изкараш 200+ коня на хартия.
Важното е , че 180кс след 4-5 ръна ще ги слагаш на пътя.
Въпроса е при 35 градуса в халето да се замери , да се види работа на кулер след 4-5 ръба и всички останали параметри .Особено дюзите, които не е добре да се таванят, ама изобщо.
Самият факт, че казваш “да не я мъча” вече е компромис и си зависим от колата.
С повече налягане, по бързо ще се сгрява турбината , повече жега и ефекта ще е спорен.
Това е от мен.
Започваш да пресоляваш манджата.
Пак да кажа, че е трябва да знаеш и кога да спреш.
Трябваше да я оставиш с предният файл.
От Октомври щеше да усетиш по 12-15 коня само от застудяването.
Трябваше да я замериш в жегите да се види какво става, защото зимата при 2 градуса в халето е ясно, че ще покаже перфектни стойности.
Не е важно да изкараш 200+ коня на хартия.
Важното е , че 180кс след 4-5 ръна ще ги слагаш на пътя.
Въпроса е при 35 градуса в халето да се замери , да се види работа на кулер след 4-5 ръба и всички останали параметри .Особено дюзите, които не е добре да се таванят, ама изобщо.
Самият факт, че казваш “да не я мъча” вече е компромис и си зависим от колата.
С повече налягане, по бързо ще се сгрява турбината , повече жега и ефекта ще е спорен.
Това е от мен.

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣