![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
Няколко въпроса за нов автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- marcas
- Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG
Аз идвам само да кажа, че ако някой пусне анкета за цвета на Супърб ще е много интересно. ![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
На ей такава (майтап де, да не вземеш сега да ги броиш!)
Между другото на следващата снимка се вижда голямата разлика във бялото на Кодиака(на Супърба е същото).
viewtopic.php?t=5517
Бееееее.....
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Стига се карайте бе хора
Белия цвят е добър ... за служебна баничарка, че да и сложиш после цветни стикери да заприлича на нещо ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Stoyanov
- Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.
Аз се включвам по темата с цвета.
На мен лично специално Супърб бял въобще не ми харесва. Наистина се води някакво лунно бяло там, но в моите очи е доста обикновен цвят и ми изглежда като просто бяло. Понеже се бях ориентирал и към Пежо, преди да поръчам моя, наистина според мен белият цвят на Пежо е просто на друго ниво (всъщност нищо общо нямат 2-та цвята, на Пежото е много класи над това на Шкода, даже ми се струва прекалено добър за кола в тоя ценови клас).
От друга страна както @gbuyukliev каза и аз съм изцяло на мнението, че белият е красив когато има контрастиращи черни елементи и това си е в сила за всички марки.
Вчера видях един бял Супърб спортлайн, ами това вече е нещо съвсем различно. Може би дори е най-красивата комбинация за мен. И доста си го загледах на пътя, така както не заглеждам Шкоди обикновено
Но както всички мисля, че се съгласяваме, няма по субективно нещо от избора на цвят. Това че тука във форума повечето може да са бели, пък от последните поръчки много да са Лава сини, това въобще не пречи някой да ги ненавижда и 2-та цвята
За ЛК примерно най много харесвам сив металик аз.
На мен лично специално Супърб бял въобще не ми харесва. Наистина се води някакво лунно бяло там, но в моите очи е доста обикновен цвят и ми изглежда като просто бяло. Понеже се бях ориентирал и към Пежо, преди да поръчам моя, наистина според мен белият цвят на Пежо е просто на друго ниво (всъщност нищо общо нямат 2-та цвята, на Пежото е много класи над това на Шкода, даже ми се струва прекалено добър за кола в тоя ценови клас).
От друга страна както @gbuyukliev каза и аз съм изцяло на мнението, че белият е красив когато има контрастиращи черни елементи и това си е в сила за всички марки.
Вчера видях един бял Супърб спортлайн, ами това вече е нещо съвсем различно. Може би дори е най-красивата комбинация за мен. И доста си го загледах на пътя, така както не заглеждам Шкоди обикновено
Но както всички мисля, че се съгласяваме, няма по субективно нещо от избора на цвят. Това че тука във форума повечето може да са бели, пък от последните поръчки много да са Лава сини, това въобще не пречи някой да ги ненавижда и 2-та цвята
За ЛК примерно най много харесвам сив металик аз.
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Аз понеже съм тъп и нямам изтънчени визуални усещания трите ми последни нови автомобили,както и следващия са в нюанса на бяло.

- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
- pdimanov
- Гараж: VW T-roc 2019, 1.5 TSI, 150hp, 7-speed DSG
Superb III FL Scout 2020, 2.0 TDI, 190hp, 7-speed DSG
То па много трудно.marcas написа: 13.03.2024, 17:12:13 Аз идвам само да кажа, че ако някой пусне анкета за цвета на Супърб ще е много интересно.
Отворих първият произволен сайт в гугъл. Само ще помоля да не бъдем деца и да гласуваме по няколко пъти за един и същ цвят и по този начин да разваляме статистиката (не ми се занимаваше да търся по-добре измислен сайт). Може да се гласува за няколко цвята едновременно, защото надали имаме един любим цвят.
Линк за анкетата.
Откъде взех имената на цветовете:

- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Привет! И аз питах за коняка преди време. Но няма как да получиш информация, която да ти създаде "правилно" мнение за цвят. Даже се объркваш още повече. Колкото и хора, толкова и мнения за цвят. Аз лично питах дали има друга причина - като например поддръжката, за да не бъде избран коняк. Най-лошото е, че поне в Пловдив имат 3 супърба на кръст и нямаше къде да видя салон коняк.
В крайна сметка поръчах Лава син + Черен таван + Коняк. То няма и кой знае какъв избор на цветове от последните промоционални. Вече нищо не може да се добавя/маха. Каквото ни дадат такова
Последно промяна от lys на 13.03.2024, 22:51:20, променено общо 1 път.
Единствената константа в живота е промяната.
- chill
- Гараж: Дакел 280
L&K - Business Grey
Sportline - Dragon Skin
Scout - Race Blue
Sportline - Dragon Skin
Scout - Race Blue
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Бялото и черното не са цветове, технически
Бялото е всички цветове, черното е отсъствие на цвят.
Така че, изберете си цвят
А и двете....облицовки на ламарината, са отвратителни за поддръжка в кочината, която обитаваме![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Така че, изберете си цвят
А и двете....облицовки на ламарината, са отвратителни за поддръжка в кочината, която обитаваме
- Цецо75
ex CFGB, ex ALH
Бялото си е ОК, държи месеци без миене в София и колата все още се разпознава по талон. ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Бееееее.....
-
Sec8200
- Гараж: под наем
- naster
- Гараж: Superb III L&K 2.0TDI 140kW DSG7 4x4 MY19
Suzuki V-Strom DL650 XT MY21
Тъй като цветово съм купувал само 1 кола с някакъв избор, и то само от налични, бих се върнал на моторите. Не знам дали се води EA288 Gen4, но твърдят, че от Gen3 нагоре, има одобрение в EGR технологията, което намалява отлаганията. Мен лично ме дразни регенерацията, която хващам къде през седмица. Последните 4-5 хиляди след смяна на масло съм изминал със средна над 60 км/ч, т.е. основно извън града. Просто да го имаш предвид - аз пак бих купил дизела за нуждите, които имаме от един автомобил.
На мен малко ми се губи идеята на въпроса за дизел, при положение, ако смяташ, че бензин 190 кс ще е слаб за Superb. Но за малко км всичко сочи в посока 2.0 tsi 190 като прагматичния избор.

- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Аз разсъждавам малко по-различно. За малко километри на година е ясно, че дизелът изобщо не е опция. Но за бензина, за себе си смятам, че TSI 280к.с. e по-добрия вариант. Тоест - ако искаш икономия от гориво и навърташ много километри 190к.с. е правилен избор. Но ако навърташ малко километри и искаш да си правиш "кефа" за малкото километри, които навърташ годишно, няма да имаш кой знае каква разлика в разход на гориво на годишна база. Следователно - 280к.с. е по-правилен избор. Е, разбира се, ако ти се дават едни 7К отгоре и ти се обслужва халдекс (до колкото виждам от актуалните оферти 190к.с. 4х4 няма, не знам и дали изобщо е имало).naster написа: 14.03.2024, 08:28:36 Но за малко км всичко сочи в посока 2.0 tsi 190 като прагматичния избор.
Единствената константа в живота е промяната.