Поръчах си Октавия...

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Поръчах си Октавия...

Мнение от istoyanov »

Карай си колата с кеф. Недей да забравяш, че е Шкода все пак, а не Мерцедес (не че те не пукат). Отпусни се и не го мисли толкова. Ако пък не я усетиш, че е твоята я продай наздраве !
Честито и безаварийни !
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Поръчах си Октавия...

Мнение от oggie »

Честито! Не се филмирай излишно, сипвай в резервоара и върти километри. Нова кола се кара, слугуването го остави за следващият собственик.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Поръчах си Октавия...

Мнение от ИзтрЪпнал »

Честито. Следи течностите и ще се ориентираш дали ще иска. Не съм прочел във форума за доливане на масло или антифриз при 150кс, за разлика от 200кс. При О4. От къде - viewtopic.php?t=2119&sid=dcea591b6386fe ... &start=735
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Поръчах си Октавия...

Мнение от Архимандрит Дионисий »

BatSancho написа: 13.02.2024, 22:02:44 Лошо впечатление ми направиха матричните фарове - светят си добре, но реагират отвратително и заслепяват в доста случаи насрещните автомобили. Настроих сензора на макс и въпреки това не се справят много добре. Поне сравнението ми е с Опел Астра от 2016, където за цялото й ползване са ми присветнали 2-3 пъти, а тук за това пътуване само - 5-6.
Този сензор единствено регулира, кога да се включат основните фарове. Не влияе на работата на автоматичните светлини.
Карай си колата и не се филмирай.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Поръчах си Октавия...

Мнение от Цецо75 »

BatSancho написа: 13.02.2024, 22:02:44 Лошо впечатление ми направиха матричните фарове - светят си добре, но реагират отвратително и заслепяват в доста случаи насрещните автомобили.
Нали не си ги пробвал на магистрала?
Бееееее.....
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Поръчах си Октавия...

Мнение от gencho01 »

Първо честито!
BatSancho написа: 13.02.2024, 22:02:44 Лошо впечатление ми направиха матричните фарове
- По отношение на матричните фарове много зависи кой ти е отсреща, всеки има различно разбиране за това кога да се "свалят" дългите, а колата със сигурност е настроена според законите на държавата, за която се предлага. По закон ако не се лъжа дългите се сваляха на 150 м от насрещния, а някои им се иска това да стане от момента на видимост, предвиди и това, че всеки слага каквито крушки му дойде на ум на рефлекторни фарове [smilie=sarcastic.gif]
По мои наблюдения, когато отсрещния има фарове, които отсичат много отчетливо (лупи) по-трудно и по-близко ги засича камерата, за да "свали" дългите, затова присветват, докато тези с "китайския" ЛЕД на рефлектор ги "лови доста от далеко, предвид че светят навсякъде и става така, че ти не го заслепяващ, но той ти "опича" очите [smilie=hunter.gif] Имам предвид тези, които не са съобразили да си сложат ЛЕД крушки, специално предвидени за монтаж в рефлектор!
Цецо75 написа: 14.02.2024, 09:05:12 Нали не си ги пробвал на магистрала?
Колегата правилно е попитал...
За каране по магистрала действително пише в ръководството, че не се препоръчва каране на автоматични дъгли, поради риск от заслепяване. Причината е, че мантинелите могат да блокират видимостта към фаовете на отсрещните.
BatSancho написа: 13.02.2024, 22:02:44 Уплашиха ме с горене на масло и загуба на антфриз
- Аз като получавах колата си взех по 1 литър масло и антифриз, но към момента поне (4800 км) не ми е пипала нивото на маслото (само потъмня малко) или антифриза. Маслото си го нося в багажника, предвид че не знам дали няма да ме изненада някъде.
Аватар
oggie

Škoda Ентусиаст

Гараж: Škoda Octavia Combi 1.5 TSI

Поръчах си Октавия...

Мнение от oggie »

Не знам какво не им харесвате на тия фарове за мен те са от силните страни на модела. В пълен мрак направо магии се случват. То не е къси/дълги, като при автоматичните фарове а дълги през цялото време, като гаси секциите, които осветяват идващия отсреща. При мен няма грижи, нищо не съм бутал в настройките, карам си на auto постоянно но нищо не пречи да ги разгледаш.
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Поръчах си Октавия...

Мнение от gencho01 »

oggie написа: 14.02.2024, 11:26:18 Не знам какво не им харесвате на тия фарове
В моя случай фаровете бяха задължителен елемент от конигурацията, с друго бих се примирил, но матричните ми бяха най-големият приоритет. Аз не се оплаквам от тях, наистина не мога да им се нарадвам още. Съвестта ми за отсрещните е чиста, понеже колата си знае кога какво да прави [smilie=beach.gif]
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Поръчах си Октавия...

Мнение от Tuscany »

Добре де, това с магистралата не е ли валидно само за камиони? Другите, би следвало, ако аз не ги виждам от мантинелите и те да не ме виждат? Пък и сезона е малко по-високо.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
BatSancho

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 4, 2.0 TDI, 150 Жиуотни, ръчен камшик

Поръчах си Октавия...

Мнение от BatSancho »

Цецо75, Не, не съм ги пробвал на магистрала, на "нормалален", извънградски път. За магистралата ми е ясно, че мантинелата си пречи и камерата се озорва да разбере какво се случва.
Архимандрит Дионисий, Нямам представа, но определено имаше положителен ефект... Но можеи да си втълпявам само... gencho01, Сигурно си прав, законово не нзма как стоят нещата. Но аз виждам как фаровете си блещят и по някое време се усещат, че има кола насреща... Ще досадя със сравнението, но Опелчето засичаше перфектно даже и задните свтлини. Просто очаквах и тези да се справят поне на нивото на стар ОРЕЛ. Друга база за сравнение нямам. При мен също фаровете бяха задължителните, следкато бях карал вече матрични, не исках да чуя за други. Е и аз, за свсеки случай, искам да си имам по един литър от двете течности, пък нека не ги харчи. oggie, И аз така, от рекламите бях впечатлен, но уви, на практика, поне при мен, нещата не са толкова добре. Пак казвам, базата ми за сравнение е от друга марка.
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Поръчах си Октавия...

Мнение от Erebus »

Защо не отидеш на реглаж в ЕТ? Може просто да са вдигнати по-високо от необходимото.
Ако не се лъжа, първите 10к км дори не се плаща.
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Поръчах си Октавия...

Мнение от atanashh »

Erebus написа: 14.02.2024, 22:54:35 Защо не отидеш на реглаж в ЕТ? Може просто да са вдигнати по-високо от необходимото.
При мен беше точно такъв проблема, дори и късите биеха високо и заради тях ми пресветкаха отсреща.
Буквално след второто каране по тъмно им я закарах и я оправиха за по-малко от час, нищо не съм плащал.
BatSancho

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 4, 2.0 TDI, 150 Жиуотни, ръчен камшик

Поръчах си Октавия...

Мнение от BatSancho »

Късите не са проблем. Светят си ок и не блещят. Проблем са автоматичните дълги. Не се справят, особено добре, с гасенето на секторите, както и своевременното такова. Иначе си има 6 месеца, мисля, че толквоа беше, за настройки и подобни неща. За километри не знам.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Поръчах си Октавия...

Мнение от style34 »

Защо пък 6 месеца? Нали има гаранция? Ако се развалят фаровете ще ги сменят и настроят по гаранция, ама само настройка - само през първите 6 месеца? Странно.
Аватар
fryeruk

Škoda Фен

Гараж: Octavia MK4 Edition 1.5 TSI M

Поръчах си Октавия...

Мнение от fryeruk »

Честита да е и много безаварийни километри! Относно матричните фарове, при мен няма проблем със заслепяване на насрещни автомобили. На магистрала ги използвам много рядко и то в късните часове, когато трафика е слаб.
Винаги има обаче едно но. На извънградски път, който е с възвишения, тогава се случва да ми присветват. Пример - аз се изкачвам леко, а отсрещния е вече на равно. Колата просто се намира на по-ниска точка (или обратното) от отсрещния трафик и камерата няма как да засече мигновено насрещния, докато не се изравним в една хоризонтала. Така или иначе в тежък трафик също не ги използвам, карам на къси.

И все пак не е лошо да отскочиш до ЕТ за проверка.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”