pechatara написа:Пускам тази тема, за да споделя моите впечатления от тази процедура, извършена от новия партньор на форума -http://carbon-cleaner.com/.
Машината работи на принципа на електролизата, заредена е с вода и калиева основа и произвежда браунов газ, т.е. разделя водата на водород и кислород.
Когато чист водород се вкарва в двигателя, температурата в горивната камера кара молекулите водород да се разграждат на водород протони, те влизат в реакция с въглеродните отлагания , размекват ги и ги трансформират във въглеводороди в газообразно състояние и ги изхвърлят през ауспуха. Дано да съм го обяснил правилно, макар и не много научно...![]()
Цялата процедура трае един час, машината има таймер и след изтичане на времето се изключва . Дебитът `и е 12 литра на минута, което е достатъчно за почистване на двигатели на леки автомобили, бусове, джипове, строителна техника и др.P1050765.JPGP1050768.JPGP1050767.JPG Това е машината, тежи около 70кг. и има консумация на ток едва 2 kw/h.
Процедурата е следната: колата работи с подаден браун газ през възд.филтър около 20 мин. на празен ход, след което се държи 10 мин. на 3000 - 3500 оборота, следва пак празен ход и така до изтичане на времето.P1050766.JPG
Почиства сегменти, клапани, чела на бутала, егр, турбо, геометрия, катализатор и дпф.
Цената на това почистване е 20 лв. на цилиндър, като за членове на сдружението при показване на чл.карта правят 20% отстъпка.
Лично аз съм доволен от процедурата, двигателят работи осезаемо по-тихо и определено е по-отзивчив, особено в ниските, с лекота поема и ускорява. Следва да има и икономия на гориво, намаляване на вредните емисии, възстановена компресия и т.н. На края на процедурата успях да заснема това, което върши чудото под формата на фина водна пара.https://www.youtube.com/watch?v=DsuQug0 ... e=youtu.be
Водородно почистване на двигатели
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
stefan_panayotov
Много е интересен поста. Само дето на видеото на линка това което излиза не е водород а си е чиста пара само че студена и водород. Недопустимо е един генератор на Газ на Браун да прави такъв тип водна мъгла. Тези момчета явно са направили апарат който вкарва освен водород и голямо количество студена водна мъгла. Водата както знаете охлажда. Така че това което дава водорода като температура водната мъгла го взема. Ако си пооправят апарата и да не пуска водна мъгла 100% ще върши работа - според мен за сега само се харчи ток и клиентите пари. А почистването на ДВГ с водород си е много популярна процедура в щатите, мексико, азия а в последно време и в западна европа. Там екологичните норми са много строги и се следят. DPF филтрите се запушват и ако переодично не се почистват се плащат суми от над 2000 евро за нови. Успех на интусиастите които правят карбон клининг машини но нека поработят още малко.
-
stefan_panayotov
http://www.hho-bulgaria.com/%D0%BE%D1%8 ... 0%B2%D0%B3 - ето и един линк за статия в която доста добре са описани причините и къде и как се получават нагари в ДВГ.
- PRO
- Гараж: VAG PQ46 3T
Powered by CAXC
stefan_panayotov, добре дошъл колега.
Добре е да се дава информация и за алтернативни решения. Но ако имате нещо общо с фирмата, която представяте е по-разумно да пуснете нова тема. Рекламата във форума е безплатна
Добре е да се дава информация и за алтернативни решения. Но ако имате нещо общо с фирмата, която представяте е по-разумно да пуснете нова тема. Рекламата във форума е безплатна
TSI Team
-
Angel_Ivanov
Здравейте Колега Стефан Панайотов от гр. Варна, разбирам, че за Вас е важно да си сложите линк във форума за да ви индексира Google по-добре сайта за "Водородни акумулатори" , но с вас е сложно тъй като Вие винаги плюете чуждите продукти, да не говорим за другите Ви действия!
Дали има какво да направим още по-машината, ще Ви отговоря, че ДА, има какво още да се желае и Ние добре знаем какво е това, което трябва да се направи!
На коментара ви дали излиза студена пара и водород, предлагам да дойдете за да ви задържа шлауха на ръката и да кажете дали е парата е студена, съгласен ли сте????
Относно размишленията Ви за процесиите вътре в мотора Ви съветвам да си отворите книгите и да попрочете по-дълго време какво означава декарбонизация и метод на Пантон, преди да давате "експертното" си мнение!
Недопустимо е да НЕ знаете какво прави фината водна пара в един мотор, особено , ако претендирате, че се занимавате с водород и окси-водород.
А, относно дали Нашите клиенти са доволни може да ги попитате, а и също дали са си изхарчили парите грешно!
Благодаря за пожеланията между другото!
Поздрави
Ангел
Дали има какво да направим още по-машината, ще Ви отговоря, че ДА, има какво още да се желае и Ние добре знаем какво е това, което трябва да се направи!
На коментара ви дали излиза студена пара и водород, предлагам да дойдете за да ви задържа шлауха на ръката и да кажете дали е парата е студена, съгласен ли сте????
Относно размишленията Ви за процесиите вътре в мотора Ви съветвам да си отворите книгите и да попрочете по-дълго време какво означава декарбонизация и метод на Пантон, преди да давате "експертното" си мнение!
Недопустимо е да НЕ знаете какво прави фината водна пара в един мотор, особено , ако претендирате, че се занимавате с водород и окси-водород.
А, относно дали Нашите клиенти са доволни може да ги попитате, а и също дали са си изхарчили парите грешно!
Благодаря за пожеланията между другото!
Поздрави
Ангел
-
stefan_panayotov
Здравей Ангеле,
Не се пали толкова. Аз лошо не съм казал за парата - тя също участва в процеса на декарбонизация а на против и тя реално в цилиндъра се превръща на кислород и водород който се свързва с въглерода разбирай нагара и пак го премахваме от цилиндъра. А за това което се вижда на видеото като мъгла означава само едно че газа не е добре усошен. Ако не знаеш как се прави това обади се ще ти кажа един много евтин начин. А че имаш много доволни клиенти от carboon cleaning процедурата съм сигурен защото това наистина си е хубаво нещо. А с метода на Пантон не съм запознат ще ми е интересно да ни осветлиш.
Аз се занимавам с горивни процеси в които участва газ на Браун и имам много добри резултати - постигаме горене без сажди, чистим всякакви сажди. Правим и много добри машини за почистване на нагари в ДВГ сигурно си видял.
А и щях да забравя от газа на Браун нагарите не омекват както някой беше написал.![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Не се пали толкова. Аз лошо не съм казал за парата - тя също участва в процеса на декарбонизация а на против и тя реално в цилиндъра се превръща на кислород и водород който се свързва с въглерода разбирай нагара и пак го премахваме от цилиндъра. А за това което се вижда на видеото като мъгла означава само едно че газа не е добре усошен. Ако не знаеш как се прави това обади се ще ти кажа един много евтин начин. А че имаш много доволни клиенти от carboon cleaning процедурата съм сигурен защото това наистина си е хубаво нещо. А с метода на Пантон не съм запознат ще ми е интересно да ни осветлиш.
Аз се занимавам с горивни процеси в които участва газ на Браун и имам много добри резултати - постигаме горене без сажди, чистим всякакви сажди. Правим и много добри машини за почистване на нагари в ДВГ сигурно си видял.

А и щях да забравя от газа на Браун нагарите не омекват както някой беше написал.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Имам само едно леко въпросче: Виждам ,че процедурата е свързана със работа на празен ход,както и около 10 мин на около 3-3500RPM,обаче при мен пък и на другите дизели(говоря за комън рейла,а може би и при ПД-то е така) без да се движи колата при натискане подаване на газ оборотите могат да се вдигат макс.до 2500 и желания ефект може и да не се постигне на 100%.Как процедираме в случая,може би валяци и симулация ,че колата се движи?
Dieselgate Team member
-
stefan_panayotov
И 2500 оборота са достатъчни. Преди около 5-6 години когато за първи път чух за carbon cleaning се говореше че колата през цялото време трябва да стои на 2500-3000 оборота. Сега има производители на почистващи машини които въобще не препоръчват да се извършва процедурата на високи обороти.
-
Angel_Ivanov
Здравей Колега Стефан, не се паля, само дето ми е много интересно как коментираш нещата тънко! Не мислиш ли, че е малко НЕ колегиално да даваш мнение за чужди продукти или услуги, които не познаваш и не си виждал? Хубаво е да си коментираш своите или най-добре остави това на потребителите!
Аз коментирам ли твоите машини и начина ти на работа??!!
На мен пък ми прозвуча, че ми даваш съвети за парата и как да я изсушаваме! Защо сме го направили по този начин си има своите обяснения!
И не , не съм видял твоите машини, аз не гледам в "чуждата купичка"
Никъде не съм писал, че нагарите омекват от газа на Браун, но от пара определено омекват, можеш да направиш тест за това!
Поздрави
Ангел
На мен пък ми прозвуча, че ми даваш съвети за парата и как да я изсушаваме! Защо сме го направили по този начин си има своите обяснения!
Никъде не съм писал, че нагарите омекват от газа на Браун, но от пара определено омекват, можеш да направиш тест за това!
Поздрави
Ангел
- zar
-
stefan_panayotov
Разбрахме се. Това за омекването не беше го писал Ангел а някой друг. Аз го подчертах защото на друго място един каза че от газа на браун нагара се къртел и излизал през ауспуха и можело и турбината да се повреди глупости разбира се. Да не остават хората с грешни впечатления - чисто химични са процесите на почистване с Газ на Браун.
Angel_Ivanov написа:Здравей Колега Стефан, не се паля, само дето ми е много интересно как коментираш нещата тънко! Не мислиш ли, че е малко НЕ колегиално да даваш мнение за чужди продукти или услуги, които не познаваш и не си виждал? Хубаво е да си коментираш своите или най-добре остави това на потребителите!
Поздрави
Ангел
- zar
[quote="stefan_panayotov"]Разбрахме се. Това за омекването не беше го писал Ангел а някой друг. Аз го подчертах защото на друго място един каза че от газа на браун нагара се къртел и излизал през ауспуха и можело и турбината да се повреди глупости разбира се. Да не остават хората с грешни впечатления - чисто химични са процесите на почистване с Газ на Браун.
Добре си го пояснил ,защото това за турбината и къртенето ,който го е казал се е объркал сериозно
Благодаря и за пояснението тоносно оборотите,защото бях почти разубеден ,че тази процедура на моята кола няма как да я извърша.2500 ще ги докараме на място
Добре си го пояснил ,защото това за турбината и къртенето ,който го е казал се е объркал сериозно
Благодаря и за пояснението тоносно оборотите,защото бях почти разубеден ,че тази процедура на моята кола няма как да я извърша.2500 ще ги докараме на място
Dieselgate Team member
-
stefan_panayotov
При висока температура в цилиндъра се случва следното с нагара който си е въглерод:
въглерод с кислород
2C + O2 → 2CO – в +2 валентност на въглерода
C + O2 → CO2 – в +4 валентност на въглерода
с водород
C + 2H2 → CH4 – получава се метан, както и други въглеводороди в зависимост от условията
Ето за това се чисти защото влиза в реакция и се превръща в горим газ или не горим като СО2 и вода.
въглерод с кислород
с водород
C + 2H2 → CH4 – получава се метан, както и други въглеводороди в зависимост от условията
Ето за това се чисти защото влиза в реакция и се превръща в горим газ или не горим като СО2 и вода.
- zar
Сега вече всичко ми се изясни от момента в който видях ,че се превръща в горим газ!Оттам насетне всичко я ясноstefan_panayotov написа:При висока температура в цилиндъра се случва следното с нагара който си е въглерод:
въглерод с кислород
с водород
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Dieselgate Team member
- zar
Поради пътуване към София днес преди да тръгна наобратно използвах ,че съм там и подложих колата на процедурата.Посетих обектът във Горубляне ,поради непосредствената му близост до "Цариградско шосе" и съответно АМ "Тракия".Процедурата извърши Ники,като Ангел също дойде ,да се запознаем и начешем езиците
Момчетата са любезни търпели и свършиха работата професионално.Всичко трая около 1 час.Резултата беше осезаем,като колата още при тръгване от там стана по-лека пъргава и доста приятна за каране.В последствие я напънах за около час на 3000 оборота по АМ "Тракия".Ефекта е положителен,DPF-a се регенерира 2 пъти,като явно се прочисти и съм много доволен,като добая също ,че и самия двигател поутихна на празен ход.На "печицата" ми определено й олекна
Процедурата си заслужава ,особено за дизели над 100к км.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Dieselgate Team member
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Днеска докато си боледувах вкъщи, реших да направя на фабията на жената едно водородно почистване, че колата беше станала нещо много мудна и имаше проблем с геометрията установен от Радо, нали се кара само градско. Направих го и аз при момчето в Горубляне и определено останах доволен, даже вече за втори път, щото и Скаута съм го минавал, ама на друго място. Това нещо върши работа, не се притеснявайте да го използвате, може и профилактично. Нещо важно да добавя, Зарката ни е издействал отстъпки за форума, затова си носете картите, който има.
Успех.
Успех.