Въпрос за покупка на О4 на лизинг

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Мнение от gencho01 »

Конкретно седана липсва поне от седмица, ако не и повече. Последната ценова листа беше от 04.01.2023 г., като цената се вдигна с грубо с 2к за седана, но странното е, че в момента няма нито ценовата листа и каталог, нито седан в конфигуратора, което е странно, попитах Ви понеже може да е полезно за някой друг като мен, който следи как вървят нещата конкретно за седана. Седана ми е по-на сърце от комбито, но все още имам известно време до поръчката, така че ще проследя какво ще се случи :)
sickle

Шкода Новак

Мнение от sickle »

Здравейте,

Онзи ден ходих да си оправям документите за седана, който ми пристигна и дилъра ми каза, че са спрени поръчките. Май, че би могло да се поръча фейслифт с доставка края на 2024, но това не мога да твърдя дали е истина.

Поздрави
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Мнение от gencho01 »

sickle написа: 09.02.2023, 15:03:21 Здравейте,

Онзи ден ходих да си оправям документите за седана, който ми пристигна и дилъра ми каза, че са спрени поръчките. Май, че би могло да се поръча фейслифт с доставка края на 2024, но това не мога да твърдя дали е истина.

Поздрави
Честито за доставката! браво
Очаква се да има фейслифт? Не бях попадал на такава информация. Звучи интересно, другия месец и аз мисля да посетя дилър на място да проуча как стоят нещата.
Аватар
lybrator

Cupra

Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381

Мнение от lybrator »

gencho01 написа: 13.02.2023, 20:33:51 Очаква се да има фейслифт?
Горе долу е нормално да планират фейслифт между третата и четвъртата година. После изкарват още 3години и половина грубо и подменят модела
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Значи може да си поръчаш О4 и да ти доставят О4 FL [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
albertf

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI

Мнение от albertf »

О4 седан е спряна от поръчки от края на Януари. В момента не може да се поръчва, само комби.
След средата на годината (2023) се очаква да представят Фейслифт с начална дата на прозиводство средата на 2024г.
mukot

Škoda Фен²

Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus

Мнение от mukot »

Седана си се произвежда, но за България квотата е изчерпана. Ако отпуснат бройки, ще може да се поръча. Приликите със социализма са все по-явни. :)
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Мнение от gencho01 »

Една година и малко след пускане на темата вече съм на път за поръчка :) но има едно нещо от конфигурацията, което малко ме вкарва в размисъл.
Та искам да си добавя спортно окачване, но знам че снижава с 1.5 см. Стандартното окачване е с клиренс 14.3 см, а спортното ще дойде на 12.8 см. Въпроса ми е някой кара ли О4 със спортно окачване да сподели мнение за возията и евентуално качване по препятствия. Питам за препятствията понеже, за да вляза в гаража трябва да се кача по лек наклон. В момента карам Голф 3 с клиренс 13 см., но О4 има с 19 см по-голямо междуосие и почвам да си мисля дали няма да опира в прага на вратата на гаража [smilie=fool.gif]
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Мнение от gencho01 »

Развитие по въпроса.
Реших да се откажа от прогресивно управление със спортно окачване и добавих 18ки. Колата вече е поръчана и съм на опашката с чакащите.
По въпроса със седан/лифтбек дилъра ми каза, че се предлага, но с ограничени нива на оборудване, както и допълнително оборудване. Вече е налично и в конфигуратора. В крайна сметка избора ми е комби.

По темата мисля да не пиша нищо вече, понеже лизинговия въпрос е изяснен.
Ако администраторите преценят може да заключат или изтрият темата.

Благодаря на отзовалите се на запитванията ми наздраве
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Не трябваше да се отказваш от прогресивния волан и окачването, на тази кола и лепнат като шамар тия екстри.

А и с тях и без тях, сроковете са разтегливо понятие.
Бееееее.....
Poki4

Шкода Новак

Мнение от Poki4 »

Здравейте, когато изтече лизинга на кола, ако реша да върна колата на ЕТ те ли я придобиват директно от лизинговата компания и плащат данъка от 3% или първо трябва лизинга да я прехвърли на мен и после аз към ЕТ?
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Може да се прехвърля на трето лице. Няма нужда от две сделки. За таксите, предполагам е въпрос на договорка.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Мнение от ИзтрЪпнал »

Ще се договорите с ЕТ лесно, и да, не са необходими 2 сделки. По-скоро помисли доколко си ок да загубиш едни 7-10к лв , според ценовото изражение на модела , който ще им връщаш . И дали тази парична загуба си заслужава личното време , което ще инвестираш за да я придобиеш и после пуснеш по сайтовете ;)
marshall

Шкода Новак

Мнение от marshall »

gencho01 написа: 21.04.2023, 19:56:08 Една година и малко след пускане на темата вече съм на път за поръчка :) но има едно нещо от конфигурацията, което малко ме вкарва в размисъл.
Та искам да си добавя спортно окачване, но знам че снижава с 1.5 см. Стандартното окачване е с клиренс 14.3 см, а спортното ще дойде на 12.8 см. Въпроса ми е някой кара ли О4 със спортно окачване да сподели мнение за возията и евентуално качване по препятствия. Питам за препятствията понеже, за да вляза в гаража трябва да се кача по лек наклон. В момента карам Голф 3 с клиренс 13 см., но О4 има с 19 см по-голямо междуосие и почвам да си мисля дали няма да опира в прага на вратата на гаража [smilie=fool.gif]
Здравейте, колеги! Предстои ми поръчка на Октавия IV и имам сериозни колебания дали да поръчам спортно окачване или да остане стандартното.

Четох и гледах доста тестове и единствената критика към О4 (стандартно окачване) беше, че се клати в завоите. Предполагам, че спортното окачване ще постигне по-добро съотношение комфорт/спорт.

Обаче карам и лек офроуд. Та въпросът ми е тези 15 mm как се отразяват на клиренса в реалния живот, много ли се снижава колата или разликата е незначителна?

В Еуратек нямаха коли със спортно окачване, а и изложените автомобили бяха със транспортни тампони, които увеличават просвета и не може да се добие реална представа.

Извинявам се, че пак повдигам дъвкана тема, но тук се надявам да получа информация от колеги със О4 със спортно окачване.

Благодаря!
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

Аз съм с РС и спортното окачване, еми нисичка е, за офроуд не бих я прежалил макар, че е 4*4. По бордюри също не бих тръгнал да е катеря май :)
От друга страна пък е доста добре в завоите, аз това търсех. Ама си имам и DCC, не знам дали смятате и него да поръчвате...
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”