Въпрос за покупка на О4 на лизинг
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Конкретно седана липсва поне от седмица, ако не и повече. Последната ценова листа беше от 04.01.2023 г., като цената се вдигна с грубо с 2к за седана, но странното е, че в момента няма нито ценовата листа и каталог, нито седан в конфигуратора, което е странно, попитах Ви понеже може да е полезно за някой друг като мен, който следи как вървят нещата конкретно за седана. Седана ми е по-на сърце от комбито, но все още имам известно време до поръчката, така че ще проследя какво ще се случи 
-
sickle
Здравейте,
Онзи ден ходих да си оправям документите за седана, който ми пристигна и дилъра ми каза, че са спрени поръчките. Май, че би могло да се поръча фейслифт с доставка края на 2024, но това не мога да твърдя дали е истина.
Поздрави
Онзи ден ходих да си оправям документите за седана, който ми пристигна и дилъра ми каза, че са спрени поръчките. Май, че би могло да се поръча фейслифт с доставка края на 2024, но това не мога да твърдя дали е истина.
Поздрави
- gencho01
Честито за доставката!sickle написа: 09.02.2023, 15:03:21 Здравейте,
Поздрави
Очаква се да има фейслифт? Не бях попадал на такава информация. Звучи интересно, другия месец и аз мисля да посетя дилър на място да проуча как стоят нещата.
- lybrator
- Гараж: '16 Ibiza Cupra 1.8 192 FWD MQ350
'18 Tiguan 1.4 150 4motion DQ250
'19 Leon Cupra ST300 4drive DQ381
Горе долу е нормално да планират фейслифт между третата и четвъртата година. После изкарват още 3години и половина грубо и подменят модела
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Значи може да си поръчаш О4 и да ти доставят О4 FL ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- albertf
- Гараж: Skoda Octavia IV, 1.5 TSI
О4 седан е спряна от поръчки от края на Януари. В момента не може да се поръчва, само комби.
След средата на годината (2023) се очаква да представят Фейслифт с начална дата на прозиводство средата на 2024г.
След средата на годината (2023) се очаква да представят Фейслифт с начална дата на прозиводство средата на 2024г.
-
mukot
- Гараж: Honda ZR-V Advance e:HEV; Toyota Cororlla Cross 2,0L HEV Executive plus
Седана си се произвежда, но за България квотата е изчерпана. Ако отпуснат бройки, ще може да се поръча. Приликите със социализма са все по-явни. 
- gencho01
Една година и малко след пускане на темата вече съм на път за поръчка
но има едно нещо от конфигурацията, което малко ме вкарва в размисъл.
Та искам да си добавя спортно окачване, но знам че снижава с 1.5 см. Стандартното окачване е с клиренс 14.3 см, а спортното ще дойде на 12.8 см. Въпроса ми е някой кара ли О4 със спортно окачване да сподели мнение за возията и евентуално качване по препятствия. Питам за препятствията понеже, за да вляза в гаража трябва да се кача по лек наклон. В момента карам Голф 3 с клиренс 13 см., но О4 има с 19 см по-голямо междуосие и почвам да си мисля дали няма да опира в прага на вратата на гаража![fool [smilie=fool.gif]](./images/smilies/fool.gif)
Та искам да си добавя спортно окачване, но знам че снижава с 1.5 см. Стандартното окачване е с клиренс 14.3 см, а спортното ще дойде на 12.8 см. Въпроса ми е някой кара ли О4 със спортно окачване да сподели мнение за возията и евентуално качване по препятствия. Питам за препятствията понеже, за да вляза в гаража трябва да се кача по лек наклон. В момента карам Голф 3 с клиренс 13 см., но О4 има с 19 см по-голямо междуосие и почвам да си мисля дали няма да опира в прага на вратата на гаража
- gencho01
Развитие по въпроса.
Реших да се откажа от прогресивно управление със спортно окачване и добавих 18ки. Колата вече е поръчана и съм на опашката с чакащите.
По въпроса със седан/лифтбек дилъра ми каза, че се предлага, но с ограничени нива на оборудване, както и допълнително оборудване. Вече е налично и в конфигуратора. В крайна сметка избора ми е комби.
По темата мисля да не пиша нищо вече, понеже лизинговия въпрос е изяснен.
Ако администраторите преценят може да заключат или изтрият темата.
Благодаря на отзовалите се на запитванията ми
Реших да се откажа от прогресивно управление със спортно окачване и добавих 18ки. Колата вече е поръчана и съм на опашката с чакащите.
По въпроса със седан/лифтбек дилъра ми каза, че се предлага, но с ограничени нива на оборудване, както и допълнително оборудване. Вече е налично и в конфигуратора. В крайна сметка избора ми е комби.
По темата мисля да не пиша нищо вече, понеже лизинговия въпрос е изяснен.
Ако администраторите преценят може да заключат или изтрият темата.
Благодаря на отзовалите се на запитванията ми

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Не трябваше да се отказваш от прогресивния волан и окачването, на тази кола и лепнат като шамар тия екстри.
А и с тях и без тях, сроковете са разтегливо понятие.
А и с тях и без тях, сроковете са разтегливо понятие.
Бееееее.....
-
Poki4
Здравейте, когато изтече лизинга на кола, ако реша да върна колата на ЕТ те ли я придобиват директно от лизинговата компания и плащат данъка от 3% или първо трябва лизинга да я прехвърли на мен и после аз към ЕТ?
- intense
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG
Може да се прехвърля на трето лице. Няма нужда от две сделки. За таксите, предполагам е въпрос на договорка.
-
ИзтрЪпнал
- Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23
Ще се договорите с ЕТ лесно, и да, не са необходими 2 сделки. По-скоро помисли доколко си ок да загубиш едни 7-10к лв , според ценовото изражение на модела , който ще им връщаш . И дали тази парична загуба си заслужава личното време , което ще инвестираш за да я придобиеш и после пуснеш по сайтовете 
-
marshall
Здравейте, колеги! Предстои ми поръчка на Октавия IV и имам сериозни колебания дали да поръчам спортно окачване или да остане стандартното.gencho01 написа: 21.04.2023, 19:56:08 Една година и малко след пускане на темата вече съм на път за поръчкано има едно нещо от конфигурацията, което малко ме вкарва в размисъл.
Та искам да си добавя спортно окачване, но знам че снижава с 1.5 см. Стандартното окачване е с клиренс 14.3 см, а спортното ще дойде на 12.8 см. Въпроса ми е някой кара ли О4 със спортно окачване да сподели мнение за возията и евентуално качване по препятствия. Питам за препятствията понеже, за да вляза в гаража трябва да се кача по лек наклон. В момента карам Голф 3 с клиренс 13 см., но О4 има с 19 см по-голямо междуосие и почвам да си мисля дали няма да опира в прага на вратата на гаража![]()
Четох и гледах доста тестове и единствената критика към О4 (стандартно окачване) беше, че се клати в завоите. Предполагам, че спортното окачване ще постигне по-добро съотношение комфорт/спорт.
Обаче карам и лек офроуд. Та въпросът ми е тези 15 mm как се отразяват на клиренса в реалния живот, много ли се снижава колата или разликата е незначителна?
В Еуратек нямаха коли със спортно окачване, а и изложените автомобили бяха със транспортни тампони, които увеличават просвета и не може да се добие реална представа.
Извинявам се, че пак повдигам дъвкана тема, но тук се надявам да получа информация от колеги със О4 със спортно окачване.
Благодаря!
- atanashh
- Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG
Аз съм с РС и спортното окачване, еми нисичка е, за офроуд не бих я прежалил макар, че е 4*4. По бордюри също не бих тръгнал да е катеря май 
От друга страна пък е доста добре в завоите, аз това търсех. Ама си имам и DCC, не знам дали смятате и него да поръчвате...
От друга страна пък е доста добре в завоите, аз това търсех. Ама си имам и DCC, не знам дали смятате и него да поръчвате...