Помощ за новозакупена Octavia Tour
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- zzankov
- Гараж: Шкода Октавиа 2001
AQY
85kW/116 hp
помощ за новозакупена Octavia Tour
Аз се съмнявам компютъра да е заминал. Ланди е добра уредба,но скъпа за ремонт. Ланди инжектори се подменят успешно с други. Един на Ланди е 120лв.
-
Ивайло Димов
- Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V
То се подменят ама трябва и да се обучи компа на ГИ ,за да ги разпознае .Тези в този сервиз ако нямат софтуер на Ланди директно са му предложили нов комп .....ми чи то 11 годишен изпарител ,ако и бутилката изтича.....направо ще останат само тръбите 
От всеки дефект-ефект
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Ще си позволя да пусна един линк към сервиз от който почти всички познати, които имам и карат на газ, са доволни - http://www.sportgas.net
Аз карам дизел и нямам впечатления, но всеки ги хвали. Най-малкото - може да пробваш. Успех!
Аз карам дизел и нямам впечатления, но всеки ги хвали. Най-малкото - може да пробваш. Успех!
-
ArsenalChamp
Благодаря много, знаех, че тук ще получа конкретни съвети. Ще отида до Спорт газ за диагностика, а е и на 5 мин. от работата ми. По първия въпрос имате ли мнение- да сложа ли нов универсален катализатор, втора употреба ми предлагат Walker или да карам така?
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
ArsenalChamp, не мога да кажа нищо относно катализатора за съжаление. Някой по-компетентен е добре да каже.
- lubomirov1985
- Гараж: 1. Mercedes - Benz W164, Edition 10 - 320 cdi 4matic
2. Land Rover Freelander 2.0 TDI
Колега, защо не я закараш в сервиза на Ланди Ренцо, който е в двора на Маргел във Враждебна? Аз имах същата Октавия, там ми слагаха газовата уредба и бях много доволен.
https://landi.bg/landirenzo-%D1%81%D0%B ... %B8%D1%8F/
https://landi.bg/landirenzo-%D1%81%D0%B ... %B8%D1%8F/
Бирата е божествена напитка!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
Доставя ти удоволствие и когато влиза и когато излиза!
-
Ивайло Димов
- Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V
Втора употреба катализатор е като втора употреба високоволтови кабели ....не знаеш кога ще те оставят на улицата.
От всеки дефект-ефект
-
ArsenalChamp
Отидох в друг газ сервиз преди празниците- човека включи софтуера, каза ми, че дава грешка на трети цилиндър, изчисти я и сега вече 500 км. каране няма проблем с газовата, разхода извън града е около 7л./100км. Всичко отне около 5 мин. и човека даже не поиска да му платя проверката. Относно теча се оказа, че помпата на казанчето за чистачки леко се е завъртяла и след стягането й и фиксиране с малко силикон спря.Успешна седмица от мен.
-
ArsenalChamp
Здравейте пак. Имам отново няколко въпроса. При студено време след палене и подаване на газ оборотите играят - между 1300 и 1500 оборота, като се нормализират след 2-3 мин. Четох в youtube, че или датчик е за смяна или трябва да се почисти дросела. Някой имал ли е такъв проблем и как го е решил?Може ли инфо и как да си оправя долната част на предна броня и праговете отдолу, че са огъвани и стоят грозно. На бронята отпред нож ли се слага (мисля, че така се казваше) и откъде мога да го поръчам. Също така си поръчах капак за двигателя, но е 1,6 SR и не става за моята кола. Някой знае ли откъде мога да поръчам капак като на снимката? Благодаря.

- froggy
- Гараж: Škoda Octavia 1.6 TDI 110cv 2017
Хубава кола, ама препоръчам да оправиш първо всичко по двигателя и тогава да мислиш за козметичната част. А капак може и в някоя морга да намериш, ако се разтърсиш. Успех!
-
kruba
Нищо не ми говори``двигател 1.6, 102 к.с.,``
Ако е 1.6 74 kW + 75 kW
Код мотор АЕХ(4/97>), АКЛ(8/97)
p.с
Можеме да ....![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Ако е 1.6 74 kW + 75 kW
Код мотор АЕХ(4/97>), АКЛ(8/97)
p.с
Можеме да ....
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
-
kruba
Или
motor 1.6 /75kW1.6 /75кВ
Код ..... AVU(10/00>04/02), BFQ(05/02>)
motor 1.6 /75kW1.6 /75кВ
Код ..... AVU(10/00>04/02), BFQ(05/02>)
- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
Колега съжалявам, че ще го напиша, но праговете се оправят с нови. Или отиваш на тенекиджия да я погледне. Ако няма гнило ръбовете на прага се изправят. Какво и има на бронята?
Магистрала няма финал ....."masterOne"
-
ArsenalChamp
[/quote]
Бронята и праговете са огъвани, явно от бордюр или са подпирани с нещо друго. Иначе нямат ръжда, просто не изглеждат добре. Здраве да е - ще ги оправя. Поздрави
- Бай Ненчо
- Гараж: ПОД НАЕМ
Тенекижия ти трябва колега
Магистрала няма финал ....."masterOne"