Octavia 3 vRS TDI DSG - търся съвети - смяна ангренаж, омасляване на дюзите, и други

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
notargetbg

Шкода Новак

Гараж: Octavia III TDI vRS
Fabia I Combi Elegance 1.9 TDI
Обратна връзка:

Octavia 3 vRS TDI DSG - търся съвети - смяна ангренаж, омасляване на дюзите, и други

Мнение от notargetbg »

@tuningmania, Благодаря за хубавото обяснение, всичко е ясно вече. Ще следя за този процес.
Общата култура няма шансове срещу общата ѝ липса.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Недей [smilie=pardon.gif].Няма нужда да се филмираш,като някои колеги [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Честита машина! И модификацията и цвета са перфектни! Карай я и не я мисли! Безпроблемно да те води навсякъде!
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Честита придобивка ! Със здраве да си я караш. А на бас, че си бил в Еуратек Дружба ;)
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
notargetbg

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от notargetbg »

JORDITO написа: 13.03.2021, 19:35:56 А на бас, че си бил в Еуратек Дружба
Там ходих, да. :)
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @JORDITO -
JORDITO написа: 13.03.2021, 19:35:56 на бас, че си бил в Еуратек Дружба
Е то вариантите в Гр. София са два. Щеше да е по-ефектно ако му беше казал в колко Часа е ходил, в колко си е тръгнал и какво има в жабката [smilie=sarcastic.gif]
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

tuningmania, аз съм в музея бе [smilie=sarcastic.gif] [smilie=sarcastic.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

JORDITO написа: 13.03.2021, 21:14:40 аз съм в музея бе
Хахахахахахахахахах
Аватар
notargetbg

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от notargetbg »

Вчера гледах пак за това омасляване, но не виждам нищо нередно. Ето и няколко снимки, но не знам дали не трябваше да махна това "капаче" над дюзите за да се вижда по-добре.

Изображение
Изображение

Явно наистина ще трябва да се обезмасли и да се гледа пак.
Аватар
notargetbg

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от notargetbg »

NRG написа: 13.03.2021, 00:23:47 Сори ама как се разбра, че дюзите са омаслени?
@NRG, още при първия преглед преди покупката го забелязоха от ЕТ, но точната диагноза беше "омасляване легла дюзи". Та от тях разбрах. Утре със смяната на ангренажа ще и направят и преглед пак. Да видим какво ще кажат.
Аватар
notargetbg

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от notargetbg »

Такааа,
готови сме и с това обслужване. Ремъци, водна помпа, антифриз, също ме посъветваха и спирачна течност, защото последно е сменяна 2017-та. Нашравиха й и сервизна инспекция и нищо нередно не излезе отново. YES!!
Колата сега звучи още по-добре под капака, само моторчето се чува как си работи. Преди имаше разни шумове и присвирвания отляво, ниско долу.

Само имам един въпрос - Аз понеже не му разбирам и си знам - ангренажен и пистов ремък. Те обаче са написали ремък алтернаторен, ако не бъркам. Сега, тая кола има ли и пистов ремък отделно, или то това е, което си е пистовия?
[smilie=search.gif]
Търся информация но не мога да разбера каква е разликата, и всъщност има ли разлика и т.н. между пистов ремък и алтернаторен? Долколкото знам пистовия пак върти попмпи, алтернатор, компресор климатик и т.н.

Та, доста работа ми свършиха, отново - доволен!

Ето, като детайли какво е:
Изображение

Предстои смяна акумулатор, тъй като и на първоначалната диагностика казаха, че са го замерили и не е окей. Надявах се като зареди да няма драми, но от ЕТ отново ми казаха, че акумулатора е за смяна, тъй като разрежда бързо, така че това остана само. Омасляване от дюзите май не се вижда в момента.
[smilie=yahoo.gif]

Ами това е засега, отново ви благодаря за насоката :)
Последно промяна от notargetbg на 17.03.2021, 15:36:01, променено общо 1 път.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @notargetbg - И аз съм на същото положение с акумулатора.. Зимата го зареждах редовно със зарядно. Гледах го как му пада напрежението при студено време и през по-топлите Дни. Определено, като е топло, много по-бавно се разреждаше. Ще изкара Лятото без Проблем. Може и при ТЕБ да е така..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
notargetbg

Шкода Новак

Обратна връзка:

Мнение от notargetbg »

@tuningmania,
Сега се връщам от Макс Кар и aкумулатора вече е сменен със Banner 12V 70AH 700A - AGM. Посъветваха ме да избера този, тъй като бил по-хубав и здрав от Varta/Bosch в момента. Казаха, че от ВАГ групата минали на тая марка акумулатори и най-новите коли от концерна идват с Banner. Нямах представа.

Тъй като колата е със Start/Stop функция, акумулатора е от по-специален тип, и също така се наложи да се "ъпдейтне" компютъра на колата за новия акумулатор. Ама всичко мина нормално, вързаха някаква машинка към буксата на колата и за няколко минути се извършиха синхронизациите.

Ама че работа, вече и смяната на акумулатора не е проста работа. :)

Ето го стария, беше си оригиналния:
Изображение

280 кинта ми струва всичко, с "обучението" на колата и изкупуването на стария акумулатор.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

notargetbg написа: 17.03.2021, 12:42:58 Предстои смяна акумулатор, тъй като и на първоначалната диагностика казаха, че са го замерили и не е окей.
В ЕТ си имат тестери за акумулатор, които , след теста, ти изкарват нещо като касова бележка. Трябваше да я вземеш , да я снимаш и да я постнеш.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

notargetbg написа: 17.03.2021, 12:42:58 има ли разлика и т.н. между пистов ремък и алтернаторен?
Става въпрос за едно и също нещо. Ремъка на алтернатора е пистов.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”