Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Гараж: В процес на търсене... LOADING

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)

Мнение от niki4BG »

todor87 написа: 15.04.2020, 21:30:16 Не думай!
Това е подсъдно, какви ти гумаджии, това са пълни безхаберници
Под пилнали имам предвид, че са сложили тях. Да не се разбира погрешно :D аз на единия му казах - “имам нови” , показах му ги дори, той казва - “ Еднакви са, слагаме старите “
Mоят автомобил:. LOADING... В процес на търсене!
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Ами и ти си за бой!
Кое е еднаквото, едните са сферични, новите конусни, дължината.... [smilie=search.gif]
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

niki4BG написа: 15.04.2020, 21:39:04 Еднакви са, слагаме старите
И другия път пак при тях да ходиш. [smilie=sarcastic.gif]
Абсолютно безхаберие навсякъде.
Нали я знаете поговорката: Я ги лажем, че им работим, они ме лажат, че ми плащат!
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
niki4BG

Škoda Фен²

Гараж: В процес на търсене... LOADING

Мнение от niki4BG »

todor87 написа: 15.04.2020, 21:43:26 Ами и ти си за бой!
Кое е еднаквото, едните са сферични, новите конусни, дължината....
Напълно! Вината си е изцяло моя! Старите бяха на Минорисите [smilie=punish.gif]
Последно промяна от niki4BG на 15.04.2020, 21:58:17, променено общо 1 път.
Mоят автомобил:. LOADING... В процес на търсене!
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @niki4BG - Не стъпвай повече при тези Гумаджий и където можеш напиши отзив за случилото се.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Нали и аз го играх филма с болтовете.Добре,че пича от ВИП Диана ми каза да ходя веднага да си взимам други с конус,че ОЕМ-ските са сферични.Ама разбира ми главата [smilie=sarcastic.gif].
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

niki4BG написа: 15.04.2020, 21:39:04 той казва - “ Еднакви са, слагаме старите “
Припадам.. [smilie=sarcastic.gif]
niki4BG написа: 15.04.2020, 21:50:13 Напълно! Вината си е изцяло моя!
Не е твоя! Ти си информирал този който трябва да "разбира" от работата си. Вече, неговото решение е брутално непрофесионално!
Т'ва е, такъв е матряла!
Ford Focus 2025 - НЕ ГОРИ МАСЛО
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

igeorgiev82 написа: 15.04.2020, 22:14:37 Нали и аз го играх филма с болтовете.Добре,че пича от ВИП Диана ми каза да ходя веднага да си взимам други с конус,че ОЕМ-ските са сферични.Ама разбира ми главата
След 2-3 смени леглата на болтовете стават универсални.. [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - НЕ ГОРИ МАСЛО
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

niki4BG написа: 15.04.2020, 21:39:04 Под пилнали имам предвид, че са сложили тях
как да се сети някой [smilie=sarcastic.gif]
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
shibumi

Škoda Фен

Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI

Мнение от shibumi »

Привет на всички :)
По темата за гумите, не зная дали някой е пробвал СУМИТОМО - японски. Миналата година станах горд собственик на Фабия 1 РС закупена от Германия.
Колата дойде с два чифта джанти - оригиналните 16 цола летни и някакви 15 цола зимни. Имаше снимки на летните гуми... само на 2 от тях.. които изглеждаха добре ( не че това беше причина за покупка на колата, но беше допълниттелен фактор) , но когато ги видях на живо... Олеле Майко... само две имаха "приличен" грайфер ... но бяха с ДОТ 2012 година.... а другите 2 бяха ... "за мъгла".. тоест почти като сликове изглеждаха... но надали имаха подобни качества :) .Тъй като трябваше да се съобразя с някои реалности, въпреки че имам мнение за добрите марки гуми, се наложи да потърся решение с по-ограничен бюджет. Мой познат със сервиз ми препоръча СУМИТОМО - каза, че са дъщерна марка на ФАЛКЕН , и че както повечето дъщерни марки ползват технологии на 2-3-4 години но се предлагат на доста по-ниска цена. Също така отзивите от хората,които са ги ползвали са били доста добри. Реших да опитам и наистина за момента съм доста доволен. Става дума за летни гуми с нисък профил - 205/45/16 . До колкото успях аз да проверя се оказа,че това не е много популярен размер ииии респективно не се предлагат много възможности . Надявам се да не подвеждам никого, но ако някой търси "бюджетно" решение, тази марка е една от възможностите. Тези дни в зависимост от условията и ограниченията ще опитам да организирам смяната и пак да ги сложа и ще споделя още впечатления. За зимата ползвах тези с които колата простигна- 2 Фулда и 2 Нексен - 15 цола зимен модел. Покрай зимните също бих искал да споделя нещо. Въпреки мнението,че Фулда е в топ 10 марките, тази зима имах противоречиви наблюдения. Тъй като гумите са 2 Х 2 , в първия сервиз където ходих, сложиха Нексен отпред а Фулда отзад. Попитах защо и отговора беше, че макар с еднакъв ДОТ, Фулда са малко по-износени. Приех мнението и карах така. Може би след около месец се наложи да мина пак през сервиз за гуми - друг, и там сложиха Фулда на предните колела. Пак попитах защо, и казаха, че " Фулдата си е Фулда ".
Може би греша, но първо се появиха леки фибрации при определена скорост. Не като за ходене в сервиз, а по-скоро като различно усещане в сравнение с другите гуми. Не помня с Нексена дали имах каране на повече сняг, но някак си впечатлението от Фулда не мога да кажа, че беше много различно и по-добро от колкото от Нексен. Може би са карани повече и са вече амортизирани, не зная. Доста години вече, от 2006 насам , успявах да карам все със 4 еднакви гуми и не съм имал такива как да кажа, колебания в усещанията при шофиране. Не искам да звучи като критика към Фулда, по-скоро като добър отзив за Нексен. :) Надявам се да съм полезен с това мнение.

Поздрави
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

за SUMITOMO-то

Снощи сложих Sumitomo BC100 195/65/15 на цена 69лв/бр. Досега съм карал с Continental от по 120 лв/бр. В шумово отношение не откривам разлика между двата вида. С Conti имаше едно леко барабанене при минаване по неравновсти, с тез новите - няма. Не откривам някаква разлика засега, освен в цената и шарката.
Защо взех най-евтините ?- мойта таратайка не заслужава по-скъпи !!! :)
shibumi

Škoda Фен

Гараж: Fabia 1 2006 1.4 TDI PD 80 ps, Octavia Scout 2008 2.0 TDI PD 140 ps, Fabia 1 VRS 2005 :) , Fabia 1 1.9 SDI

Мнение от shibumi »

Много интересно !!!
До: Димон - За зимни или летни гуми става въпрос ? А може ли да споделиш и други лични впечатления за Континентал ?
В смисъл, до колкото съм запознат различните марки са "най-силни" основно в определени размери. Тоест има няколко размера в които дадена марка е неоспорим лидер, но за друг размер, друга марка се справя по-добре. Аз определено се замислям и за зимни СУМИТОМО, още повече, че на цената на която се предлагат, позволява по-честа смяна, а според мен няма по-хубаво от новата гума ( с уговорката, че е на приемливо ниво разбира се ).
Другото нещо, което имам като наблюдения е, че за доста стоки, това което се продава в Германия и това което се намира тук в България... доста се различава.Не мога да твърдя дали е така за Континентал, но със сигурност те имат по-важни за тях пазари от България и източна Европа. Докато за една "бюджетна" марка е нормално именно страни като нашата да са целеви пазари и това което предлагат да е наистина доста качествено.

Докато преглеждах темата, доста хора посочиха Континентал като лидер, но може би ще е добре ако се направи нещо като таблица с размери, за да е по-прегледна и информацията.
Надявам се не изглежда невъзпитано , че едва ли не казвам някой да направи такава таблица... но смятам че е добра идея, а аз лично нямам достатъчно умения за да я направя :)

Поздрави !
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

BC100 е летен модел на Sumitomo.
Досега съм карал с летни и зимни Конти 195/65/15. Доволен съм от тях. Само последните 2 зими карам с NOKIAN WRD4. И от тях съм доволен. Навярно и сега щях да си купя Континентал - летни, но колата ме предаде и не заслужава такива глезотии повече.
Между другото с всички гуми, с които съм карал - летни и зимни при малко по-екстремно спиране ми е сработвал ABS-а. Това говори за лошо сцепление на гумите с настилката или ABS-а е противоекстра.
А, още нещо : всичките летни гуми, които съм имал карат 2 сезона и свършват като грайфер, всичките зимни гуми карат 3 и повече сезони, не свършват грам , но се вдървяват.
bjrov

Шкода Новак

Гараж: SUPERB 2.0 TDI, DSG

Мнение от bjrov »

Аз карам с такива sumitomo летни и зимни на един Лансер, но не мога да дам много отзиви. Колата не излиза извънградско почти никога а за в града стават.
Новата гума си е нова, летните ги взех преди година а зимните за този сезон.
maiden

Škoda Фен²

Мнение от maiden »

димон написа: 16.04.2020, 11:51:40 Между другото с всички гуми, с които съм карал - летни и зимни при малко по-екстремно спиране ми е сработвал ABS-а. Това говори за лошо сцепление на гумите с настилката или ABS-а е противоекстра.
Спирането с ABS на суха, права настилка винаги е по-слабо отколкото без ABS.
При всички други условия с ABS е по-добре.
Иначе настилките в БГ винаги са прашни, което намалява сцеплението 2-3 пъти.
Който е шофирал например в Англия или северна Германия където всеки ден вали и настилките нямат грам прах знае за какво говоря.
Там спирането е плашещо силно, дори със скапани гуми и скапана кола!
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”