Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
deniz8912 написа: 09.05.2023, 17:29:58
Можеш да пробваш с модули във вратите от кола с електрически седалки. Ако следваме логиката както е при мен от Октавия 2. Всичко функционира както си трябва без наличието на ел. седалка.
Благодаря, но засега мисля да не задълбавам чак до там.
stefan L написа: 09.05.2023, 18:11:43
Ако дадеш на първа, след като си паркирал, огледалото ще се върне в нормална позиция. Ако оставиш на задна И амортизираш пружината.
Винаги включвам първа след паркиране, но не се връщат. Връщат се, когато колата вдигне някаква определена скорост - същата, при която се заключва, защото като щракне заключването и погледна към огледалото - в този момент се връща в нормлана позиция.
JORDITO написа: 09.05.2023, 18:15:32
Кое копче? Като паркираш, врътни първо джойстика на нула и се изправя.
Джойстика/копчето на вратата, което контролира позицията, на огледалата, прибирането и подгрева.
Значи паркирам, местя от R на 0 (би трябвало тук да се върне) и тогава на позицията за прибиране (когато искам да ги прибера)?
Simov написа: 09.05.2023, 18:27:32
тогава на позицията за прибиране
Ама защо изобщо въртиш джойстика за прибиране? Ум не ми го побира?
Като заключиш и задържиш бутона 3 сек натиснат и ги прибира. Моя джойстик още не е ходил на позицията за прибиране за 8 години
Simov написа: 22.04.2023, 09:15:26
Сега си мисля, за сгъване на огледалата от ключа, но имам въпрос. В момента, при задържане на бутона за заключване се вдигат стъклата. Какво става, ако се активира и прибирането на огледалата от ключа? Прибирането също ли става чрез задържане, могат ли да работят двете функции заедно?
Audirulzz написа: 22.04.2023, 10:28:15
Разгъват се при отключване на колата.
Сгъването и вдигането едновременно става със задържане на копчето за заключване.
Ако искаш да заключиш без да вдигаш стъкла,но да се приберат огледалата става само със еднократно натискане на заключване.
За да подкараш тая екстра,ти трябват корпуси на огледалата от кола с такава екстра,двата модула във вратите,както и кодиране
Как да активирам прибиране на огледалата от ключа? Останах с впечатлението, че ми трябват някакви други модули във вратата?
Това би трябвало да е от помощ. Работи на Superb 3.
Статията е на немски, но може да я преведеш.
Трябва да изпълниш адаптация в модул 08. Намери канал с обозначение IDE08542-ENG116665 или ENG141635-ENG116665.
Стойността би трябвало да е by look command via remote control key. Промени я на by convenience operation via remote control key.
В сайта пояснението за конкретния канал е на немски (напр. Zugangskontrolle 2-Funk Spiegelanklappung Modus), а в твоя VCDS може да е на английски. Обозначението обаче трябва да съвпада.
Simov, я виж в медията дали ти е активна отметката "Fold when parked".
После с Central electric 09, pass 33147, adaptation - Access control 2 - Funk Spiegelanklappung Modus , стойност - by convenience operation via remote control key.
Simov написа: 09.05.2023, 16:15:16
"Fold in when parked" май ще се окаже безполезно за мен.
Ама и аз съм един шапшал... "Dip on reverse" имах предвид тук. Иначе, "Fold in when parked" действително съм го деактивирал, защото:
Simov написа: 29.04.2023, 11:38:53
Това го направих, но се получи нещо странно. Огледалата се сгъват при заключване на колата, но при отключване се разгъват, след което веднага се сгъват пак. След това, при подаване на контакт се разгъват. В менюто е активно "Fold in when parked" и позицията на копчето е на "R" (активирах си накаланянето на пасажерското огледало при задна скорост).
Как да направя така, че да избегна това разгъване-сгъване при отключване на колата?
Сега мисля да деактивирам разгъването само при контакт, да активирам това с командата от ключа, да включа в медията "Fold in when parked" и да видя как ще се държи.
Активирах прибирането на огледалата при команда от ключа. Не ми харесва, че се разгъват при отключване, но както разбрахме не мога да го избегна.
Случайно ако някой има друга идея как да го направя да се отварят при контакт/запалване, моля да сподели!
Simov написа: 11.05.2023, 20:23:06
при контакт/запалване
Какво те кара да искаш при контакт/запалване да се разгъват? Това е идеята на сгъването с ключа, когато искаш, при нужда да си ги прибереш, а разгъването е ясно, че като отиваш към колата и отключиш, е логично да се качиш, запалиш и тръгнеш.
Виждам логика в това да правиш избор кога да се сгънат, но конкретно при контакт/палене да се разгъват, не намирам логика.
Логиката е, че ако искам да взема или пък да оставя нещо от/в колата, трябва да я отключа. Съответно се започва едно сгъване/разгъване. Когато се кача и искам да потегля, давам контакт и чак тогава огледалата да се разгънат. По-удобно би било за мен.
Ами аз сгъвам огледалата в много редки случаи (от ключа). За това и програмирах да си ги сгъвам от ключа. Ежедневието ми е такова, че когато отивам до колата, в 99.99 от случаите, отивам до нея за да тръгна за някъде. Ако, колата ми седи някъде и ми се налага в повечето случаи да слезна за нещо до нея, без да тръгна, не бих прибирал огледалата с ключа. По скоро твоят описан случай, ще е 1 на 300. За това казах, че не намирам логика.
Аз ги сгъвам всеки ден, когато паркирам пред работа. До сега въртях джойстика, но е по-неудобно. Ако трябва да отида някъде - пак завъртане на джойстика. Да, но често ми се налага да оставя/взема нещо от колата без да потегля - не искам да се разгъват при всяко отключване (както е при "fold in when parked").
Когато се прибера след работа не ги сгъвам в гаража. Затова искам, когато съм решил да ги прибера от ключа, да се разгъват само тогава, когато ще потеглям.
Всеки го сърби по различен начин главата отвътре.
То го пише как става в темата, но явно аз съм изтеглил късата клечка.
Simov написа: 29.04.2023, 11:38:53
Това го направих, но се получи нещо странно. Огледалата се сгъват при заключване на колата, но при отключване се разгъват, след което веднага се сгъват пак. След това, при подаване на контакт се разгъват. В менюто е активно "Fold in when parked" и позицията на копчето е на "R" (активирах си накаланянето на пасажерското огледало при задна скорост).
Как да направя така, че да избегна това разгъване-сгъване при отключване на колата?
bega4kata написа: 29.04.2023, 13:18:35
Не можеш да го избегнеш. Твоята е от тези при които така се получава:)
"Fold in when parked" - активирано е и огледалата се сгъват при команда от ключа ( до тук добре);
Разгъват се, когато отключа колата (това искам да променя, но когато бях активирал "разгъване само при контакт" се получаваше следното - при отключване се разгъват, след което веднага се сгъват пак и остават така. След това, при подаване на контакт се разгъват.
@bega4kata, тогава написа
Не можеш да го избегнеш. Твоята е от тези при които така се получава:)