Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни и летни гуми)

Мнение от Sec8200 »

Rangel написа: 13.11.2019, 11:48:27 Абе тука има един дето завива и хич не се е представил лошо, ама виж - трае си.
Ние в Мосад го знаем. Скромен е човека. Отделно средата е такава - важни са 100-200 повече. 200-300 също ;)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Мнение от Rangel »

Не иска да се разкрие, иначе ще е интересно да разкаже как хората завиват със 140 и те подминават все едно си спрял, а ти си мислиш че си на предела на възможностите за завиване :)
Аватар
ToYaGa

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq II VRS
Mini Cooper SE

Мнение от ToYaGa »

Rangel написа: 13.11.2019, 10:42:33 Всичко е и на въпрос как се кара колата . @mariyan, без нищо лошо да казвам, ти по-скоро се возиш бавно и спокойно. Аз говоря, че пробвах с газ в завой какво се случва с колата, точно защото се бях замисли за тезата на @Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА. Склонен съм да проведем тест с някой друг супърб, със същия размер гуми, но летни. Може и да не съм прав. Просто в момента колата спи със зимните. А с предишната ми кола, с 235/45/R17 лятна гума, отново висок клас, на три сезона мисля че беше, така хубаво се хлъзнах по време на мъглите в София, че те отидоха в кофата, а аз на каско , другите две коли който закачих, бяха леко "ранени" за щастие.
Същото ми се случи и на мен преди 2-3 години със старата кола. Не ми се слагаха зимните, че беше топло (те летните си бяха вече за хвърляне де), обаче една сутрин в мъглата натиснах спирачката и просто се возих като на шейна докато не натресох предната кола.
Skoda Kodiaq II VRS
ex. Skoda Superb III Scout
ex. Skoda Octavia III 4x4
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Rangel,
да ти кажа честно, до вчера си мислех, че @Ц-Е-Ц-О РАНИЦАТА, е в грешка и си ги пише неща спрямо неговата камбанария за Бургас. Базирайки се на поведението на Супърба, който е обут с летни Пирели П1, даже мисля, че и тук му бях писал как танцува Супърба и няма сцепление. Обаче вчера след като оставих Супърба за боя взех Аудито с летен Мишелин на 4 години, ами нищо общо колата седи стабилно в завоите, по Борис нямаше ядове с паветата. Реших, че е заради 4х4. Сутринта излязох в 7 с Фабията, тамън за лекият ръмеж, гумите са летен Континентал 185/60 или 65, само на първите два светофара пробуксува и от там насетне никакви ядове. Понеже я чувствам леко бавна, за да и вдъхна малко живец я карах на S.
Плана беше преди две седмици да сменя гумите, докато няма още опашки, но сега се чувствам силно раздвоен [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Ела врътни едно кръгче с моя, не трепва по никакъв начин. Ето, важно е човек да си познава колата и да знае как седи на пътя. 5 човека, 5 мнения...
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Летните гуми, ако са някакви хипер-дупер, може да искат сериозно загряване. Тия гуми лятото се пързалят сутрин, пък какво остава зимата - ще е тотал шейна с тях.

Много зависи каква е лятната гума. Наиситна някой държат до много студено, но други не са така... Тия тестове дето ги поства Цецо, вероятно са със гуми в работна температура. Ама как се стига работна температура на 5-6 градуса и трафик? Ако има и една сутрешна мъглица от тая дето е бъркоч от сажди и масла ... какви летни гуми, какви пет лева.
Бееееее.....
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: ***
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

@Цецо75,
@Rangel,
@odo,
Ами.....
На първо място винаги съм казвал, че трябва да се кара с акъл в главата.
Второ, тези тестове всеки може да ги следи и да види, че реално на сухо, мокро време без сняг и лед ,лятната гума пребива наред в спиране, сцепление при аквапланинг, водене на колата.
Ся, там гумите са нови, а не като масовката при повечето БГ шофери.
Отделно, в София специално е толкова мръсно, че с каквото и да си само да напръска и става писта за шейни.
Аз от един месец съм със зимните на едната и летните на другата кола.Нарочно не ги сменям.
Излизам рано сутрин и се прибирам след 21 часа, драми няма.
Карам предимно тая с летните.
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Начи адаш, имай предвид, че важничката дума е СУХО.

В София ноември сутрин, макар и да не е валяло от дни, НЕ Е СУХО. Оттам насетне Мокрото не е мокро, а лигаво и те така...
Бееееее.....
Аватар
ToYaGa

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq II VRS
Mini Cooper SE

Мнение от ToYaGa »

Още едно интересно според мен видео: https://www.youtube.com/watch?v=TJsV2ORMsms

След тестовете, заключението е, че на СУХО и студено спирачният път е по-кратък с летни гуми, отколкото със зимни.
Skoda Kodiaq II VRS
ex. Skoda Superb III Scout
ex. Skoda Octavia III 4x4
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: ***
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

6 коли верижна в тунелчето на Гешов. Бързо който е най-близо да метне едно око кой с какви гуми е за нашата статистика, днес отново пръска нещо, мокро е и така.
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

На Малинов посока Околовръстното, малко преди Happy имаше 2-3 коли нанизани преди 1 час. Не можах да видя, защото бях в другата посока. [smilie=pardon.gif]
Сутринта беше страшно навсякъде.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Мнение от Rangel »

Капне ли водица, положението е "гледай кво прави на 2ра"...
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Мнение от nmnikolov »

Ми така е, като се кара на 1 метър дистанция... Тази седмица си тръгвам от работа и към 17:45 на Цариградско в посока Пловдив някакъв дебил пред мен се беше залепил за заднаа броня на тоя пред него на не повече от 1 метър. Заради тоя дебил държах голяма дистанция, че с тази променлива скорост на Цариградско 0 - 70 - 0 не се знаеше кога ще вземе да го нацепи отзад.

Отделно за една седмица на 5 жени им казвах да си включат фаровете в тъмното. То не беше слизане от колата, връщане назад на светофар, сваляне на прозорци по Цариградско ...
Изображение
Аватар
sonnyer

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Sportage NQ5 1.6 T-gdi 150ps Manual-6 speed
Ex: Skoda Superb II FL CFGB

Мнение от sonnyer »

nmnikolov написа: 14.11.2019, 09:21:27 Отделно за една седмица на 5 жени им казвах да си включат фаровете в тъмното
масово се наблюдават кози, които са без автоматични фарове, но имат LED дневни и като добавим, че на повечето нови автомобили, при запалване вътре ти свети цялото табло, те си мислят, че 24ч. може да карат така. Безумна простотия е това ! Отзад няма кьорава светлинка и в такова мрачно/дъждовно време това си е сериозна предпоставка за ПТП.
За през нощта, да не говорим. [smilie=punish.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”