@Tuscany, TA High всъщност е лек маркетингов трик - ето описанието му:
"Travel Assist High (Side Assist + Адаптивен темпомат + Разпознаване на пътните знаци (Trafic sign recognition) + Паркинг асистент ( Park Assist ) + Асистент за поддържане на избраната лента ( Lane Assist) + адаптивно водени по линията, за DSG + Emergency Assist)"
Оказа се обаче, че даже да имаш всички асистенти, които са изброени по-горе към него (подчертавам, това беше миналогодишното официално описание на пакета по ценовата листа и при дилъра), ако не закупиш този пакет, нямаш ТА. НЯма иначе никаква разлика в твоя и на Мартин ТА - основната му функция е адаптивното поддържане на избраната позиция в лентата и регулиране на скоростта спрямо предния автомобил, при пуснати знаци регулира и спрямо знаците - така наречения предикативен acc.
Примерно Мартин, който има всички изброени асистенти в скобите с неговия вижън +, е трябвало да плати на ЕТ едни допълнителни мисля че бяха около 2,2 к лева, само за да му работи ТА (просто бизнес биха казали от Шкода).
Иначе е много ясно описано в ръководството, както и това че основно трябва да се ползва на магистрала- (там няма TA хай и лоу:

)
В твоя случай имаш и ЕА работещ, когато работи ТА и ако стане фал да установи, че вече не си способен да управляваш колата, дано никога не се случва, ще спре колата след няколко предупреждения, после 3 разтърсвания, ще пусне аварийките и ще те спре, като и ще звънне на 112 сама. Това го активирах при мен и съм го тествал, на Мартин нямаше време да му го пуснем, а и той не прояви особено желание да го има

ето и извадка от миналогодишна ценова листа с описание - както казах просто пакети: