Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аз си взех двулицевата / за 7 местен Кодияк/ като ползвам текстилната страна-най вече . Да си захващам ония държажи пластмасовите с велкрото и укрепвам разни неща в багажника .
@pavel31, в неговата тема е снимал как изглежда другото "лице" и в съчетание с мрежите .Много полезно инфо .10х . Оттам се донавих аз .
Специални благодарности и респект. Благодарение на
rts вече имам активиран травъл асист
Всичко работи адекватно за момента.
rts наистина знае какво прави, макар на мен да ми беше абсолютно непонятно как го прави
След безсмислено обикаляне по представителствата в пловдив и софия и поредица от заучени реплики, се радвам, че rts активира ТА. Капацитивният волан не беша активиран, като rts го активира. Като оставим на страни техническата част, срещата със Стефан беше много приятна. Истински маниак, останах много приятно изненадан от педантичното му отношение към детайлите, базирани на доста четене и ровене .... респект!
Стефан е в Бургас. Още не съм снимал клипче, но и това ще стане. Иначе тук е идентично
Като цяло в рамките на половин час приключихме /използвам множествено число, въпреки че аз само гледах "умно"/. Единственият "проблем" е, че при по-продължително стоене на едно място, при спрял в колона автомобил, при допир на волана, не винаги възстановява следеното на предния автомобил и се налага ръчно да дръпнеш ръчката на АСС към теб, за да възстанови движението, но това и Стефан ме предупреди, че го прави понякога, а и на клипчето, ясно се вижда, че също се налага дърпане /ръчно активиране на АСС след престой на място/. Тук може някой, който е с включено ТА, като екстра при закупуване, да сподели дали и при него е така, но категорично мисля, че това не е проблем. По отношение на гаранцията, от представителството бяха категорични, че тази манипулация не се отразява на гаранцията, но ако се наложи ремонт, в следствие проблем в тези системи, ще бъде възстановен автомобилът в състоянието, в което е издаден от представителството ... съответно тази активация ще се наложи да бъде повторена. Естествено това го нямам писмено и сме в сферата на "една жена каза", така че всеки сам преценя дали да активира или не каквото и да е, като съответно поема и евентуалните отговорности от решението си. Аз за мен го бях решил ... изчетох, че в турция и чехия можело да се активира в представителството, но в нашите представителства не срещнах адекватна реакция, а и да ходя до чехия да активирам нещо ми се струва неразумно. Истината е, че когато Стефан активираше функциите, видях че всички опции са достъпни и заложени. Хардуерното оборудване е налице, но естествено като не си платил, чехите няма да ти цъкнат отметката на тази екстра и съответно ще си гризеш ноктите ходейки в представителствата да обясняваш "Що е то травъл асист и има ли почва у нас". В софия даже ме нахокаха, че такова нещо за пръв път били чували и че тази опция не била още измислена .... ..... след този коментар, нямах желание да питам каквото и да било повече .... поне накарах служителя да отвори сайта на шкода и да види, че все пак има такава екстра .... думите след това бяха ... "щом не са го активирали, значи има защо..." и след това си тръгнах, защото рестрикциите в наказателния кодекс обективно възпрепядстваха по-нататъчната комуникация между нас
Доволен съм от това че активирах ТА и още веднъж ... респект към rts
Благодаря за хубавите думи, радвам се че се запознахме.
Относно "проблема" със загубата на тръгване при докосване ще го опиша малко по-подробно. Случва се само при първоначално палене и активиране на ТА първо и второ макс трето тръгване след автоматично спиране (но не задължително винаги). Когато се случва - надписът "АCC е активирано" изчезва след 3 сек. и се реактивира само с лостчето или подаване на газ. Когато си заработи както трябва - надписът стои 10 сек, а ACC е активно за 1 мин, като всяко последващо докосване на волана в тази минута ресетва интервала с още една минута напред (така и трябва да си работи.) "Проблема" го има и на коли с фабрично активиран ТА - говорил съм с колегата @storm1st, който ми е потвърдил, че и при неговата с фабрично активиран ТА се случва същото. Изводът ми е, че просто няма достатъчно време за това всички системи да се сработят и заработят едновременно или пък си е най-обикновен неотстранен бъг.
И при мен го има същото. Вчера два пъти го ползвах в спри-тръгни - единия път беше на магистралата, другия в града. При първото изчезваше много бързо, при второто не. Реших, че е свързано с локацията - извън града и в града.
В този ред на мисли - останових, че адаптивното завиване също има нужда от рестартиране няколко пъти, за да завива адекватно. После няма драма.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
style34 написа: 22.07.2024, 17:46:44
А това активиране включва ли адаптивно водене в лентата? Логично е да е така, но да питам пак.
Да, включва го - и не само че го включва, ами го прави още от 0 км/ч. (вижда се и на самия клип, как като е задействано един път адаптивния работи още при тръгване)
Някъде на по-спокойно место без трафик тествайте ТА какво прави като не му хващате/докосвате волана след предупрежденията. Интересно е като усещане как "Ви буди" със спирачките лекичко и дозатяга колана ... . Доста интелигентно го прави , аз бях писал и се извинявам за повторението. Това с колана ме изненада обаче - не го знаех . И ако пак го отсвирите и не пипнете волана трябва да спре колата сама с аварийни а и някъде пишеха ,че ще звънне на спешния номер . Не съм и не мисля да го тествам последното .....
@storm1st, това е супер яко, но за съжаление при нас които не сме поръчали TA High трябва и то допълнително да се включва. Точно ти бе причината да се заровя дълбоко и да активирам и EA (emergency assist) . На @GOMOR, примерно пуснахме само ТА без ЕА, защото нямахме и време. Точно така е както го описваш - само че при мен без опъването на коланите, тъй като не бях поръчал "проактивна защита на пътника и водача". Иначе аз си го изтествах докрай - първо е бял надпис "хвани волана", после е червен такъв, после пищи, ако не му обърне внимание и на това три пъти те раздрусва със спирачките, после намаля до 0 пуска аварийки и спира. Говори се, че ако имаш сайд асист, както е при теб ще те изведе и от лентата в дясно, естествено ако достатъчно място.
Това с извеждането в дясната ще го пробвам. В тоя ред на мисли - би ли следвало да има lane change assist? Някой тук казваше, че неговата започва да сменя, макар и бавно. Моята не сменя - даже като дам мигач и ако е в завой, отпуска волана и индикира на таблото, че вече не следи линиите.
ТА high e - как би трябвало да се включи? С цял мигач или с половин? И по какво да разбера, че работи? Т.е. има ли някаква индикация?
Само че изглежда, че този така наречен "Assisted lane change" е само за Октавия и може би за новия кодиак - изглежда че за нашите кодиаци, въпреки наличието на всички асистиращи системи не работи.
@style34, писал си ми и се опитвам да ти отговоря, но не се получава - пише че си изключил личните си съобщения.