Въпроси от нов/бъдещ собственик

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

mehudi написа: 14.04.2024, 17:13:24 това е добра цена, зависи и какво вкл де
Води се Каско+, пълно каско, официален сервиз, само нямаше в тази цена пътната помощ, но и нея добавих.
Общо взето един добър брокер, който си разбира от работата ще ви даде добра цена за добра услуга.
Аватар
lys

Škoda Фен

Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24

Мнение от lys »

На мен за ДЗИ за 84300лв. автомобил ми предложиха Каско+ и ГО за 2790 лв. общо. Трудно ми беше да откажа. Чак се съмнявам, като отида да плащам да не излезне, че са объркали нещо. Макар, че попитах няколко пъти.
Единствената константа в живота е промяната.
Аватар
lanshot

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi L&K 280hp 2024
E 55 AMG 1998

Мнение от lanshot »

Благодаря за насоките, ще потърся брокери на автомобилно застраховане в града. Ако някой колега има “негов” човек , ще се радвам да споделите координати/контакти. :)
Аватар
skertin

Škoda Фен

Гараж: 1. Skoda Superb III facelift, 2.0 TSI, 190 к.с.
2. Hyundai Kona Hybrid, 1.6 GDI

Мнение от skertin »

Време е за първата смяна на масълцето. Случайно има още един Супърб, на подобни км, само че големия бензин [smilie=thank_you2.gif] не знам дали колегата е във форума :) ама и той сипва Равенолче Изображение
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

Кой сервиз е това? И на колко км сменяте вие?
Иначе толкова много супърби виждам, дори съвсем нови... Та все си мисля, че е някой от форума, ама после си давам сметка колко много шкоди има по улиците и колко сме малко хората тука.
Иначе покрай чакането на моята и снимките на колеги, вече научих горе-долу сериите на номерата и като видя някоя знам дали е от новите [smilie=pardon.gif] Възможно е тук таме някоя да е нов внос, но честно казано се съмнявам. Предполагам повечето са си нови от тука. Поне всички, които съм ги виждал отблизо си пише Еуратек на табелите за номера.
Изображение
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Сервизът е Флийт Сервиз, моята кола е на 3500 км, на колегата доколкото разбрах е на около 3200 :)
По-добре да те мислят за глупак, отколкото да си отвориш устата и да разсееш всички съмнения!
Аватар
i_popov

Škoda Фен

Гараж: Superb III L&K, 2.0 TSI, EA888.4

Мнение от i_popov »

Белия звяр е моя :)
Аватар
sh0g0_

Шкода Новак

Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI

Мнение от sh0g0_ »

lanshot написа: 14.04.2024, 12:11:04 Аз искам да попитам тези които са си закупили автомобила на цяло и не е на лизинг , към кой застраховател се насочихте за най-добри условия за автокаско ? Задължително ли е рамата да се даде или може сума по фактура на автомобила да се каже ориентировъчна цена, тъй като в момента съм на вълна подготовка на финансите за всяко едно нещо. Знам ,че има човек от форума който се занимава с това , но аз съм от Варна и ще ми е от полза да споделите в региона към кого мога да се обърна за съдействие. Благодаря!
Най-добре работи със застрахователен брокер той да движи всичко.
На моя му пратих копие от фактурата (след като я платих цялата) за цената пред застрахователя. За ГО ти трябва ВИН-а така или иначе, за каското не помня трябваше ли, но така или иначе го бях пратил вече. При ГО и Каското са към ДЗИ (отново по препоръка на брокера), защото като са двете при тях има 10% или 15% (не помня точно) отстъпка за Каското, както и още 5% които моя брокер изпроси. Каското ми дойде на 2,5к лв, за разлика от 3,9к лв, които щях да платя на Алианц ако бях на лизинг през ЕТ.
EDIT: колата не е снимана от застрахователя тъй като виждат по фактура, че е нова и няма нужда, което е голямо улеснение на процеса
Mandalay89

Шкода Новак

Мнение от Mandalay89 »

skertin написа: 15.04.2024, 09:27:35 Време е за първата смяна на масълцето. Случайно има още един Супърб, на подобни км, само че големия бензин [smilie=thank_you2.gif] не знам дали колегата е във форума :) ама и той сипва Равенолче Изображение
Леко тъп въпрос, но няма ли да има проблем с гаранцията като се сменя масло извън Еуратек или това няма как да го разберат?
Аватар
toraborat

Škoda Фен

Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps

Мнение от toraborat »

Не виждам как биха разбрали. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Като видят, че е сваляна кората отдолу, както и датата на филтъра (ако има такава). Реално след първоначална смяна, която може да се извърши от тях, след това вече няма как да разберат (освен ако не се занулява брояча за маслото и тази информация не ходи при кораба майка).
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

И си мислиш, че механика, който сваля днес поне 20 кори, оглежда всяка една рапидка дали има белези от отвертка/верт? Или че чете какво пише на филтъра? [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
skertin

Škoda Фен

Мнение от skertin »

Mandalay89 написа: 15.04.2024, 10:27:02
skertin написа: 15.04.2024, 09:27:35 Време е за първата смяна на масълцето. Случайно има още един Супърб, на подобни км, само че големия бензин [smilie=thank_you2.gif] не знам дали колегата е във форума :) ама и той сипва Равенолче Изображение
Леко тъп въпрос, но няма ли да има проблем с гаранцията като се сменя масло извън Еуратек или това няма как да го разберат?
Флийт сервиз обслужват много гаранционни коли, в това число Аудито, ФВ и т. Н. Всички интервенции влизат в дигиталната история на колата, извършват се с оригинални части (както в случая масления филтър е напълно оригинален) и проблем с гаранцията не е имало.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Erebus написа: 15.04.2024, 10:43:21 И си мислиш, че механика, който сваля днес поне 20 кори, оглежда всяка една рапидка дали има белези от отвертка/верт? Или че чете какво пише на филтъра? [smilie=sarcastic.gif]
Ами, хора всякакви, опитвам се да разсъждавам на глас. Вероятно си прав, но човек никога не знае.
Отделно, какво ще рече дигитална история на колата, нещо което се изпраща на кораба майка ли? Не че не си сменям сам маслото на колите (условия като на автосервиз, с канал) ама пуста му гаранция, не искам после да бера ядове ако недай Боже нещо стане.
style34

Škoda Фен²

Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4

Мнение от style34 »

Erebus написа: 15.04.2024, 10:43:21 И си мислиш, че механика, който сваля днес поне 20 кори, оглежда всяка една рапидка дали има белези от отвертка/верт? Или че чете какво пише на филтъра? [smilie=sarcastic.gif]
Ако си отишъл за обслужване механикът какво го интересува? Виж, ако отидеш с прецакан двигател и трябва да се бръкнат няколко хиляди за тяхна сметка, тогава сигурно ще задълбаят по темата кой го е сменял, с какво масло и т.н.
Преди да предявиш претенция никой не го интересува, ако искаш и без масло карай.
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”