Натисни по-яко спирачката или ползвай аутостопа. Иначе мисли че ще тръгваш и държи на полусъединител.
Въпроси от нов/бъдещ собственик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- toraborat
- Гараж: 2023 Skoda Superb 3 FL L&K TSI 190ps
- chill
- Гараж: Дакел 280
С твойто дар слово, ако не им шепнеш нежна проза на уше, си е чиста загуба на талант
- sh0g0_
- Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI
мойта така я "разработих", сега какво, да я засилвам в някое дере, щото не става ли ?
- chill
- Гараж: Дакел 280
Засили я към Надин, поне ще вземеш някой левsh0g0_ написа: 11.04.2024, 20:26:22 мойта така я "разработих", сега какво, да я засилвам в някое дере, щото не става ли ?![]()
![yahoo [smilie=yahoo.gif]](./images/smilies/yahoo.gif)
- lys
- Гараж: Subaru Forester SG 2.5 XT 230hp Stage 2
Superb III L&K Combi 2.0 TSI 280HP Y24
Банда здравейте!
Колата ми е пристигнала и ме поканиха утре в ЕТ на "оглед".
Колата е С3 Комби L&K.
Отвън до някъде е ясно - мисля да огледам добре боята, хромираните лайсни и джантите. Мисля да хвърля едно око и как се отварят/затварят всички врати и капаци. В салона не ми е много ясно дали да гледам нещо специфично. Бихте ли споделили ако се сетите за нещо, което според вас трябва да разгледам малко по-детайлно?
Колата ми е пристигнала и ме поканиха утре в ЕТ на "оглед".
Колата е С3 Комби L&K.
Отвън до някъде е ясно - мисля да огледам добре боята, хромираните лайсни и джантите. Мисля да хвърля едно око и как се отварят/затварят всички врати и капаци. В салона не ми е много ясно дали да гледам нещо специфично. Бихте ли споделили ако се сетите за нещо, което според вас трябва да разгледам малко по-детайлно?
Единствената константа в живота е промяната.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
= Огледай черните гланцовите пластмаси вътре в купето (ако имаш такива). На моята О4 имам такива гланцови лайсни вътре на вратите. При мен едната беше надрана, явно когато са мили и чистили колата преди предаването.lys написа: 11.04.2024, 23:14:13 Бихте ли споделили ако се сетите за нещо, което според вас трябва да разгледам малко по-детайлно?
= Огледай внимателно под ъгъл предния капак около емблемата. Имат навика да затварят предните капаци с натискане, а не с пускане. При затваряне с натискане често се деформира ламарината там - на 20-30 см над емблемата.
= Огледай страничните колонки на вратите, ако са с черна гланцова пластмаса - тази пластмаса се надрасква много лесно.
= Виж дали са свалили транспортните тампони на окачването - това се едни подложки при пружините, които имат предназначение да държат колата да не се клати при транспортирането. Имало е случаи да забравят да ги свалят преди предаването и хората после се чудят защо колата вози възтвърдо или хлопа по неравности (дори наскоро имаше такъв случай тук във форума).
-
lpetrovv
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 2.0TDI 4x4 7DSG
Аз заради това и мотането не ги оставих да я мият....
- lys
@smoke,
Благодаря,
това с миенето е интересно. Да се чуди човек да ги остави да я измият или да им каже да си я взима така.
Това с тампоните го бях забравил, макар че скоро писахме по темата на колега с този проблем. Лошото е, че май няма как да проверя без да вдигна колата и/или сваля гумите.
За колоните и предния капак също ще проверя. Както днес, така и като я взимам.
Благодаря,
това с миенето е интересно. Да се чуди човек да ги остави да я измият или да им каже да си я взима така.
Това с тампоните го бях забравил, макар че скоро писахме по темата на колега с този проблем. Лошото е, че май няма как да проверя без да вдигна колата и/или сваля гумите.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Те се виждат с просто око и за по сигурно са направени в ярък цвят, в случая светло син именно за да се виждат и да не ги забравят.lys написа: 12.04.2024, 07:04:35 Това с тампоните го бях забравил, макар че скоро писахме по темата на колега с този проблем. Лошото е, че май няма как да проверя без да вдигна колата и/или сваля гумите
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Ако ще я вземаш от ЕТ София, Надежда - миене НЕ, казвам го от опитlys написа: 12.04.2024, 07:04:35 @smoke,
Благодаря,
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Също така имай в предвид, че заводски гумите са пренапомпани, та е хубаво като я вземеш да видиш на колко атмосфери са и да ги нагласиш според спецификация (на капачката на резервоара пише). След това reset-ваш TPMS-а и караш
- sh0g0_
- Гараж: Superb III Estate L&K 2.0TDI
Добре, че не я приемам за бащинийка и не мисля да я карам 20години, че да ѝ бая толкова много
-
ttodor
Здравейте,smoke написа: 12.04.2024, 00:26:50= Огледай черните гланцовите пластмаси вътре в купето (ако имаш такива). На моята О4 имам такива гланцови лайсни вътре на вратите. При мен едната беше надрана, явно когато са мили и чистили колата преди предаването.lys написа: 11.04.2024, 23:14:13 Бихте ли споделили ако се сетите за нещо, което според вас трябва да разгледам малко по-детайлно?
= Огледай внимателно под ъгъл предния капак около емблемата. Имат навика да затварят предните капаци с натискане, а не с пускане. При затваряне с натискане често се деформира ламарината там - на 20-30 см над емблемата.
= Огледай страничните колонки на вратите, ако са с черна гланцова пластмаса - тази пластмаса се надрасква много лесно.
= Виж дали са свалили транспортните тампони на окачването - това се едни подложки при пружините, които имат предназначение да държат колата да не се клати при транспортирането. Имало е случаи да забравят да ги свалят преди предаването и хората после се чудят защо колата вози възтвърдо или хлопа по неравности (дори наскоро имаше такъв случай тук във форума).
Аз имам въпрос. Какво правиш в случай, че има проблем по някоя от тези точки? Не си "приемаш" колата и отказваш поръчката? Караш ги да ти я оправят? Или какво?
- lys
То хубаво ама са под маншоните на амортисьорите, особено предните, които са под пружините не знам как ще бръкна да ги навдигна, ако колелото не е свалено или колата не виси на подемник. Може и да има начин, просто аз не мога да си го представя.nitro написа: 12.04.2024, 07:51:22 Те се виждат с просто око и за по сигурно са направени в ярък цвят
От ЕТ Пловдив, не знам как е там.FaKeR написа: 12.04.2024, 08:11:50 Ако ще я вземаш от ЕТ София, Надежда - миене НЕ, казвам го от опит
Ами аз ако е нещо, което може да се оправи - говорим да го оправят. Ако не може да се оправи - компенсация - безплатно обслужване, отстъпки за гуми/джанти, стелки и т.н. Поне аз така си го представям.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
При мен издадоха колата в много мърляв вид (вън и вътре), та след като попълних анкетата за удовлетвореност и си излях всичко ми подариха аксесоари по мой избор (левова равностойност 150лв.).
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
В моя случай (надраскана лайсна вътре на вратата и лека деформация на предния капак) не съм правил нищо, тъй като ги забелязах по-късно, след като вече бях приел колата. Това не са дефекти за отказване на поръчка. Иначе, ако ги бях забелязал при приемането:ttodor написа: 12.04.2024, 09:45:23 Какво правиш в случай, че има проблем по някоя от тези точки? Не си "приемаш" колата и отказваш поръчката? Караш ги да ти я оправят? Или какво?
- деформацията на капака е много малка и се забелязва много трудно - за нея щях само да ги напсувам. Ако беше по-голяма, щях да искам да си го оправят за тяхна сметка, а не за сметка на моето каско.
- за надрасканата лайсна не виждам какво биха могли на направят, тъй като тя е гола пластмаса, а не боя. За да се смени, трябва да се смени цялата кора на вратата, което не си заслужава за такъв малък проблем. Затова за нея също щях да ги напсувам, но щях и да поискам някаква малка компенсация - например секретни болтове или стелки.
Навремето пък, на старата ми О2 отзад на бронята има една черна пластмасова лента като буфер, която беше побеляла в средата. Така я приехме - помислих си, че е фабричен дефект на пластмасата. Чак по-късно разбрах, че така ставало, когато въпросната пластмаса е натисната в нещо при паркиране назад. След години, при отстраняване на ламаринена щета, бояджиите я пръснаха с черна боя и стана като фабрично нова.
Такива дребни забележки са неизбежни и не са повод за правене на големи драми. Само след година ползване ще има много други дребни щети по колата - от песъчинки, камъчета, закачане с крак на пластмасите на праговете и вратите при слизане/качване ...