DPF принцип на работа

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

DPF принцип на работа

Мнение от redalex »

skauta написа: 04.09.2018, 18:59:42 Тука гледам, че много еколози у форума, ама ми прави впечатление, че точно тези еколози карат коли с по 300 коня и нагоре, ама извинявам се, обаче някак точно вие да ми се изтъквате за екология, това ми звучи доста популистко и не на място. Държите много на въздуха, който дишат децата ви, точно тези филтри няма да ви решат проблема според мен, тая работа може да се реши кардинално, примерно, ако слезете от колите и не шофирате, живеете извън големия град, гледате си животинки, чрез тях ще използвате и екологичен превоз, ядете екологична храна, дишате си чистия въздух и всичко е ок. Има доста такива случаи и то в България и направо се чудя що не го направите и вие, какво ви пречи? [smilie=pardon.gif]
Шефе, конете нямат грам отношение към "вредните емисии".
А, ако на теб ти е готино да живеещ в мръсна кочина, тогава можеш да се изразяваш с "държите на въздуха" и "децата ви"... щото ако не се сещаш сме в една лодка и когато аз, ти и всички цапаме, потърпевши са всички, а не само моите деца или аз. Когато ти и съседа цапате, потърпевши пак са всички, дори и тези, които не цапат.
Иначе на мен конкретно ми пречат ганьовци, които си правят модификации на колите, които не са законни, не са предвидени от производителите и серат на пейзажа наоколо... лошото е, че явно за теб и нЕкои други хора, това е ок....
И това, че живеем в град не значи, че трябва да е мръсно и гадно... Сигурен съм, че и в гората да живееш, пак можеш да си направиш кочина - примери бол.
vankata82

Шкода Новак

DPF принцип на работа

Мнение от vankata82 »

Аз пък съм доволен от новия софтуер, даже колата работи по- равномерно. Сега слагам нафта от Шел и малко се разредиха регенерациите. Нов Дпф от Еуратек 4000, рециклиран 1000-1500лв.
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от stanley »

Прави ми впечатление, че ако не изгася колата веднага, като паркирам в гаража, а поработи половин - една минута на място, като сляза усещам някаква гадна задушлива миризма. Бих казал, че люти на очите и гърлото. Колата е 2.0 TDI CR с DPF. Филтъра си е там, хващам съм я да прави регенерация и ауспуха е чист. До сега никога не съм я хващал да пуши, даже наскоро пътувах с един приятел, бях първа кола и той ми каза, че нито веднъж не е изпушила колата, нито на изкачване нито на изпреварване. При вас има ли я тази задушлива миризма? Супърб-а (1.9 TDI PD) при сходни обстоятелства просто си миришеше на изгоряла нафта, нямаше го лютивия ефект.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

Да, като прави регенерация така мирише. Особенно на по-стари коли, предвид голямото натрупване на серни боклуци...

Това е лична моя теория де, но определено на автомобили близки и над 200 000 миризмата е различна от на новите.
Бееееее.....
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от stanley »

Цецо75 написа: 19.09.2018, 10:23:27 Да, като прави регенерация така мирише. Особенно на по-стари коли, предвид голямото натрупване на серни боклуци...

Това е лична моя теория де, но определено на автомобили близки и над 200 000 миризмата е различна от на новите.
При мен не само при регенерация, ами май по принцип така си люти.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

При мен след като свърши регенерация така мирише известно време. Но на мен филтъра явно вече е задръстен, мисля да го свалям и мия в Дунев, после ще дам отзиви.

То реално няма какво друго да мирише, колата гори нафта, ако е прецакана ще гори масло. И двете са лесно разпознаваеми, едва ли ще ги сбъркаш. Сега се сещам, че беше писал, че ти пада антифриза, ама той мирише по-скоро сладникаво.
Бееееее.....
vankata82

Шкода Новак

DPF принцип на работа

Мнение от vankata82 »

Ако ходиш в Дунев, пиши как е минало, че те в София на експото голяма реклама си удариха- дюзи, дпф-и, всичко :)
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

DPF принцип на работа

Мнение от Георги Г »

Старата ми кола е евро 4 без дпф с два катализатора и като работи на място се усеща лютивото. Вече 100к км. Казвали са ми, че е от катализатора. Дали е вярно - не знам. Но при всички положения не е проблем.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

Пичове, трябва ми сверка. Някой с 2.0TDI CR от по - старите (2010-2014).

Чистих DPF и сменях EGR. После уж нулирах нещата за филтъра, ама не баш, щото се оказа, че то не ставало по еднакъв начин на всички коли (да не казвам, че на всички е различно). Та правих, бързах, мазах... Уж го нулирах.

Ама сега ми прави впечатление, че "Calculated soot mass" и "Measured soot mass" яко се различават. Първото се увеличава горе долу нормално и като стигне до 24грама, почва регенерация. Второто върти около някакви странни отрицателни стойности на грамовете [smilie=search.gif] Какво мери незнам, ама според мен би трябвало поне корелация с другото да има (барем в една посока да се движат). Гледам G450 (или G505) - дава някакви положителни стойности - 2-3 mbar на празен ход и 20+ мбар като и дам газ... Изглежда ми нормално налягането, а то уж него ползват за да "мери" масата на саждите.

Адаптирах го и сензора за всеки случай, макар, че не е сменян. Не помогна.

Ако може някой да погледне на неговата кола как е... "Measured soot mass" и налягането на сензора как се движи.... ще съм благодарен.

Edit: Сега погледнах и картинките по - напред в темата, които Тодоров е пуснал на андроидската апликация. И там на по стария CR, "Measured soot mass" и "Calculated soot mass" са едно към гьотере... Бахти мистерията. На по новите, "Measured" направо липсва.
Бееееее.....
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

DPF принцип на работа

Мнение от dimibo »

Мога да погледна на моята, 2.0 TDI CR 2010, но събота/неделя, защото сега съм малко далече от колата.
Günter Stg 1
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

DPF принцип на работа

Мнение от zar »

Цецо75, Как искаш да ги премеря?След регенерацията или някъде по средата?Прав си ,че с "дизелгейтския" софт регенерацията е на около 20-23 грама(при мен се събират за около 200км. смесено каране,без да съм излзиал на магистрала).Утре ще ги погледна и постна тук ,но доколкото си спомням и при мен имаше разлика ,между измереното количество и калкулирано на саждите.Иначе ,като ти гледам диференциалното налягане е същите стойности,като моето(при мен е в hPa).Преди регенерация достига и до към 5hPa,и при подаване на газ се увеличава до към 17-18hPa.Утре ще закача VCDS-a и ще ти дам моите стойности.
П.П:Calculated&Measured soot mass ,винаги се различават(закачвал съм се и за други ВАГ-ове),така че това да не те притеснява!
Dieselgate Team member
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

Бе мен ме притеснява, че са отрицателни [smilie=sarcastic.gif]

Как въобще ще стигне до регенерация по измерени стойности? Айде да се различават с 3-4 грама разбирам, ама те измерените при мен са тотално в киреча...

Измери ги на тръгване и на спиране или когато там ти е удобно. Ако може само да се виждат и двете стойности и налягането.

Имам известни подозрения, че еко софтуера играе някакви номера, затова е интересно да видим на dimibo, когато има възможност.
Бееееее.....
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

DPF принцип на работа

Мнение от zar »

Цецо75, Ок,ще го направя преди тръгване и след паркиране,за да ги видиш.Отрицателни,никога не съм ги виждал при мен [smilie=search.gif] Тоя софт,ми се струва ,че ще го махаме в скоро време [smilie=sarcastic.gif]
Dieselgate Team member
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

DPF принцип на работа

Мнение от Цецо75 »

Само да събера достатъчно информация... Още имам някой притеснения иначе да съм го подбрал...
Бееееее.....
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

DPF принцип на работа

Мнение от bega4kata »

Изображение