Кафявият кораб | Skoda Superb III, L&K, 1.8 TSI - 180к.с.

Всичко за Шкода Супърб, произведен от 2015г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Гараж: > Skoda Superb 3 | L&K | 1.8 TSI - 180 к.с. | DSG 7 DQ200
> ex. Mercedes B-class | 180 CDI - 109 к.с. | manual

Мнение от n_ivanov »

PRO написа: 25.08.2024, 07:51:51 Попитай в ЕТ дали вече има фикс със софтуер или смяна на датчик.
Да, ще се разходя до ЕТ следващата седмица и ще ги попитам дали има решение на проблема.

Благодаря за препратката към бришкода :)
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Мнение от n_ivanov »

Днес направих обслужване на кораба, при изминати точно 9032км. от последната смяна на масло и филтри. Този път обслужването беше малко по-обстойно:
  • Масло на двигател
  • Филтри
  • Масло на DSG
  • Антифриз
Разбира се всички консумативи бяха предоставени с любезното съдействие на @ЦецоNOL! [smilie=thank_you2.gif] Освен професионалното отношение, приятните разговори и смях, Цецо беше така любезен лично да достави всички консумативи директно в ЕТ, а аз като отидох, всичко ме чакаше и колата директно влезе в сервиза.

Няма нужда да казвам, че в ЕТ Бургас работят много добри професионалисти и отношението към клиента е безкомпромисно! Иван дори беше така любезен и ми предостави и разпечата цялата електронна книжка на колата с вписани всички обслужвания откакто е излязла от завода! браво

Също така кораба се сдоби и с нови зимни ботушки 235/40/19, отново благодарение на Цецо, който буквално от днес за утре успя да ги намери и достави. Сега чакам да паднат градусите, но не и преди да е станало лудница по гумаджийниците и ще бъдат обути.

Относно проблема с автоматичното нулиране на данните "След зареждане с гориво", за който бях споменал по-рано, както се появи от нищото, така и изчезна. Предполагам че @Архимандрит Дионисий, се оказа прав и колата стоейки на слънце през горещите летни дни и заради високите температури бензина надува и датчика може да го засича като ново зареждане.

Изображение
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Мнение от n_ivanov »

Днес сложих новите зимни гуми.
Сутринта реших да мина и да си запиша час в Аутоком-а, с идеята утре или в събота да мога да мина, понеже в понеделник по-тъмни доби ще пътувам за София, а там го дават 1 градус. [smilie=sarcastic.gif] Отделно всяка сутрин водя детето на ясла и температурите сутрин вече са под 10 градуса, а максималните не ги дават да се качат над 15-16 (не че през деня я карам).
Отивам в Аутоком-а и човека ми казва, че са свободни и през трите дни и мога да отида когато пожелая. Звънкам аз на @ЦецоNOL, да приготвя гумите, минах покрай него да ги взема, побъбрихме набързо, явно не му нося работен късмет, че за 3ти или 4ти път поред, щом отида все мъкне акумулатори. Цецо, другият път се уговаряме на неутрален терен! [smilie=kiss3.gif]
Бях с Мерцедеса и 4те гуми се събраха в багажника, при което двамата зяпнахме с отворена уста. Ако съдим по някои твърдения, че багажника събира гумите с които може да бъде колата, значи спокойно мога да сложа 19ки на Б класа. [smilie=sarcastic.gif] Минах през нас, прехвърлих гумите в Кораба и от там газ към автомивката да я измия преди да съм я закарал за смяната.
Бях пред Аутоком-а в уреченият час, момчетата директно се захванаха с колата и за около 20 минути бяха готови. Демонтаж на летните, монтаж на зимните, баланс, почистване и шлайфане на глави, та дори ми прибраха летните гуми в чувалите, които си бях приготвил. Всичко това на почти същата цена както беше пролетта. Погледнах, че предните дискове са започнали да образуват ръб, така че най-вероятно на пролет ще ги сменям.
Успях да снимам дълбочината на грайфера само на 3 гуми, 4тата много бързо я отнесоха вътре, но после си проверих и записах и нейната дълбочина, за да мога на пролет да видя колко са се износили.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

n_ivanov написа: 17.10.2024, 16:53:28 спокойно мога да сложа 19ки на Б класа.
Потвърждавам [smilie=music.gif]
Изображение
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Мнение от n_ivanov »

Миналият уикенд направих една година откакто имам колата. [smilie=yahoo.gif] Колата беше на 143063км., когато я купих, в момента е на 157278 километра, изминати са точно 14215 километра, със среден разход от 8,393 л./100км.
Колата мина през две обслужвания в ЕТ и не ми е създавала никакви проблеми. Иска ми само бензин и течност за чистачки, ама много висок разход ми дава на течността за чистачки, в месеца по два пъти наливам (варно, много ги и ползвам). [smilie=sarcastic.gif]

Изображение

Качвам и две архивни снимки от първата ми среща с Кораба. [smilie=music.gif]

Изображение

Изображение
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Мнение от n_ivanov »

Колеги, моля за съвет! Преди малко бях неприятно изненадан - колата отказа да запали. Предполагам, акумулатора е заминал, но все пак да се допитам и до вас (прикачвам видео).

Колата се отключи нормално с keyless-а, но отказа да се заключи безконтактно, да не кажа, че бая зор видях докато заключа и с дистанционното. Грешките са видими на клипа, като допълнение при опит да заключа колата, на таблото изписа "неработеща система за безключов достъп" или нещо от сорта.
Багажника не се отваря, а огледалата едвам се затвориха при заключването на колата.
Последно промяна от n_ivanov на 11.11.2024, 15:52:41, променено общо 1 път.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

n_ivanov написа: 11.11.2024, 14:09:15 акомулатора е заминал,
За такива моменти, понеже тъпите акумулатори умират без симптоми си купих ей това https://www.amazon.ae/Lithium-Starter-P ... B08L6DK694
И миналата година докато ми сменят акумулатора /разглобява се половината моторен кош/ си го носех с мен и я палех с него [smilie=sarcastic.gif] издържаше по 2-3 запалвания и после нямаше достатъчно ток.
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Мнение от n_ivanov »

Ще ходя да си купя кабели, за да мога да си подам ток от другата кола.
Одеве пак пробвах да запаля и на медията ми изписа, че напрежението е под 12.8V, та вече знам че е акумулатора.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

n_ivanov, отивай за акумулатор.
И не давай ток на минуса на акумулатора,а горе на планката.
Да не питаш после,що ми свети постоянно преден десен мигач [smilie=pleasantry.gif]
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Мнение от n_ivanov »

Update по темата с акумулатора.
Сутринта си пуснах ток от старата кола, Шкодата запали, но цялото табло светна като коледна елха (подраних с коледната украса [smilie=sarcastic.gif] ), не знам дали имаше система, която да работеше. То не беше Front Assist, Blind Spot, ACC, HillStart и т.н. (само дето не ми каза, че и аз не съм в ред).
Благодаря на @JORDITO, за даденият съвет да сложа минуса на планката. [smilie=thank_you2.gif] Като нищо щях да го забуча на акумулатора и после да се видя в друго чудо.

И огромни благодарности на @ЦецоNOL. Още снощи задвижи нещата с новият акумулатор. Днес отидох при него, замерихме старият (който се оказа мъртвец и половина), сложихме новият и се качихме в колата да направим едно кръгче, за да може системите да си го приемат (бах тва ACC, бая време му трябваше докато се напасне).
n_ivanov написа: 17.10.2024, 16:53:28 щом отида все мъкне акумулатори
@ЦецоNOL, виж до къде я докарахме. Явно още тогава са давани знаци от съдбата. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Въпросната планка да не е болт близо до акумулатора (при Камик е така)?
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Мнение от n_ivanov »

@FaKeR, не, баш планка си е, точно зад акумулатора. Утре ще го снимам и ще кача снимка. :)
Аватар
n_ivanov

Škoda Фен²

Мнение от n_ivanov »

@FaKeR, ето я въпросната планка, как изглежда в Съпърб.

Изображение
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Ето как е при мен (снимката е от нета). Явно предназначението е едно и също. Даже в книжката (така де, онлайн ръководството на колата) си пише как точно да се подава ток в случай на необходимост :

Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

JORDITO написа: 11.11.2024, 22:45:25 Да не питаш после,що ми свети постоянно преден десен мигач
Я разкажи по-подробно, че нещо ми е трудно да си го представя електрически как ще стане?

Това, което аз знам по въпроса е, че се връзва на планка, а не на минуса, за пожаробезопасност. За да не направиш искри директно върху акумулатора, който ако изпуска водородни пари, може да стане беля. Идеята е искрите да са по - далеч от акумулатора. Което в случая с въпросната планка не е много смислено, понеже тя си е до сами акумулатора. Четох, четох в интернет и друго смислено обяснение, защо да се ползва планката не открих.

Отделно, че новите акумулатори нямат вентилационни отвори.

Другото, което ми хрумва на мен е, че ако евентуално имаш ядове с минусовия кабел на акумулатора (лоша връзка), така пак ще успееш да запалиш. Но това вече е друга хипотеза, имаш друг проблем в колата, не е виновен акумулатора.

Обаче не виждам с какво ще опазиш някаква електроника по колата ползвайки планката. Тя (планката) и минусовата клема са накъсо.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Superb III”