Имахме малко повече време да се опознаем с колата. Като цяло съм доволен, без да е нещо уау.
Двигателят ми допада за моя стил на шофиране. За градско шофиране е муден, но аз рядко карам в града. Извън града дърпа доста добре по извънградски пътища, а по магистралата круузването е приятно, като там гледам да не превишавам 120 и за разхода и заради състоянието на пътищата и материала. На два пъти му прекъсвам регенерацията, но не мисля да му слугувам, ако се скапе DPF-a, скапе се, какво да се прави, че няма V6 TSI на Кодиак :Д.
Що се отнася до скоростната кутия няколко неща ми правят впечатление. Първо в сравнение с DQ200, което карах на Скала-та, пак е доста мудна. DQ200 винаги ме държеше в оптимални обороти за ситуацията и като че ли беше по-адекватна. Тук вероятно има повече разстояние между предавките и често се случва да се чувства, че предавката не е точна - по-ниска или по-висока, зависи от ситуацията. Вероятно не е вината само на кутията, но и на самия двигател, тегло на автомобила и все пак наличието на 4х4. 7ма предавка виждам общо взето само на магистралата, до 100 освен ако не е лек наклон си държи 6та.
Както бях писал, возията е адекватна, определно ъпгрейд спрямо Скала, но разбира се далеч от въздушно окачване. (нямам DCC)
Продължавам да се радвам на пространството вътре, возихме се 5 човека и общо взето всички (без 5ия де :Д) бяха ок, като доста едър шофьор съм предоволен от позицията на седене.
Свикнах и с размерите и вече влизането в гаража не е такава драма (освен за парктроника, който лудва :Д).
Разхода е повече от добър, но както казах и колата и аз сме си мудни.
Edit: Lane assist-a си седи изключен! А и нещо бъг ли има не знам, но мога да пиша в андроид ауто докато се движи колата, което е опасно, но полезно, когато имаш навигатор