Octavia vRS 4x4

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Octavia vRS 4x4

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Много инж. написано. Браво Сами.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Octavia vRS 4x4

Мнение от The Hooligan »

За 300+ коне, задължително генерацията трябва да е поне 76 мм, когато е единична.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от bega4kata »

Така е Мадже,ама 3000 лв за 10 коня е малко доста.Ама е много маниашко.
Проблема е че примерно за себе си ще говоря.
Наливам пари,които после не се оценяват.
1000 лв за лампички и спойлерче,капачки,емблемки,амортисьорчета,кори и т.н.глупости дреболии
700 за фолио
Разни боядисвания на елементи....
4000 джанти само без гуми-тях Иван и гим подари
2400+100 катализатор и филтър
2500 за ремап
Грубо 11 бона ей тъй на бързо.И ауспух кат взема 14-15 000 ще е набъбнала цената.
Ами тези 15 по добре да ги спести човек и да ги прибави към сметката на следващата кола,ЗАЩОТО ПРИ ПРОДАЖБАТА НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ГИ ОЦЕНИ ТЕЗИ НЕЩА.Ще струват 0 лв.!!! И ще искат да ти купят цялата кола за 20 000 само след 5 години.И излиза,че си продаваш колата за 5000 лв. почти,колкото ти е било каското ,първоначалните разходи по придобиване и данъците за първата година.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
audiceco

Škoda Фен²

Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от audiceco »

Ей тук си много прав, за което ти стискам ръката и те поздравявам!!!
Изображение
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Octavia vRS 4x4

Мнение от Sawyer »

bega4kata написа:ПРИ ПРОДАЖБАТА НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ГИ ОЦЕНИ ТЕЗИ НЕЩА.Ще струват 0 лв.!!!
При продажба не се оценява дори това, че една кола е поддържана старателно, какво остава пък за подобрения.

Когато продавах моята кола, един от кандидат-купувачите ме застреля с "И като ще я продаваш, за к'во си обслужил DSG 3000км предварително, купил си нови гуми, полирал си джанти и т.н.?" Грижите ми бяха отчетени като един вид "Ти колко си тъп, как си се минал", след което дойде репликата "Е да, ма У "мобиле-то" тия коли струват Х пари".

Та... една старателно поддържана кола се продава на сериозна загуба (надхвърляща нормалното обезценяване), а при маниашките проекти, в които са вложени не само пари, ами и безкрайно много мерак, загубите са направо неизчислими.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от bega4kata »

Така е,аз старата я продадох на 5 г. ва 40 000 км,с мнооого повече тунинг от тази.
И тя е дизел
Тази бензиновата трудно ще се продаде.Защото хората купуващи втора ръка коли,са.....как да го кажа ....ПО ПРЕСМЕТЛИВИ и си търсят тди. НИКОЙ НЕ КУПУВА БЕНЗИНОВА ЛАМЯ на която не може да и сложиш газово.
И при мен се получаваха коментари-Ти луд ли си,кво продаваш,за тези пари знай къв мерцедес ше си купя!!!!Че и ми се карат по телефона.Коло вървели такива Шкоди...
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Octavia vRS 4x4

Мнение от Цецо75 »

Сами, четох, четох... кво е туй CMD?

Да разбирам ли, че не може да се барат картите през OBD? Вероятно е така де.

И ако е така, какво пречи да се закачиш директно към платката, както на ... ясно ти е на кое.

Ако проблема е в гаранцията - просто още един компютър да се вземе и да се ебаваш с него.
Бееееее.....
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от La Furia Roja »

bega4kata написа:4000 джанти само без гуми-тях Иван и гим подари
bega4kata написа:Грубо 11 бона ей тъй на бързо.И ауспух кат взема 14-15 000 ще е набъбнала цената.
На тебе само 4 19ки гуми,а на Бай Миле 4 Екстрийма с 4 19ки Гуми.........

Баааааааааа Мааааааааааааааааааа Му

Цяла Генерация 76, Барабар със Спортния Каталист съм Ви подарил [smilie=ireful1.gif]

Ама кво да ва прая.............така и така сте бавни [smilie=sarcastic.gif] ,поне да Ви компенсирам малко,че да ми е чиста съвестта като Ви пръскам 1кола
Последно промяна от La Furia Roja на 12.11.2015, 17:31:01, променено общо 1 път.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Octavia vRS 4x4

Мнение от BlackPearl »

Иване, на мен нищо не си ми взел!
Нареждам се на опашката. Мой ред е! [smilie=beach.gif]
Изображение
Аватар
La Furia Roja

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от La Furia Roja »

Аааааааааааа................. Ти Ися ще ме откинеш.................Че Ти да ми подариш нещо.......няма все Аз [smilie=sarcastic.gif]
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Octavia vRS 4x4

Мнение от The Hooligan »

bega4kata написа:Така е Мадже,ама 3000 лв за 10 коня е малко доста.Ама е много маниашко.
Проблема е че примерно за себе си ще говоря.
Наливам пари,които после не се оценяват.....

Аз на моята, ако сметна коко пъти и преправях генерацията + клапати и т.н. над 2 бона са отишли! Така, че не е драма при вас толкова, даже имате готови решения, а при мен няма!
Относно наливането на пари, така е, но ако гледаш тази страна, ми не я пипай бе! Караш я стокова и толкова. Знам, че това няма как да стане, така че го приеми като "данък тунинг" [smilie=sarcastic.gif]
Пък после, колкото можеш, за токова ще я продадеш. Аз моята като я пуснах за 24 хил.? какво стана, никой не се обади! Еми не си продавам колата на всяка цена и на всеки. Само тези, които могат да оценят всичко, ще разберат.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Octavia vRS 4x4

Мнение от coverdale »

Няма за какво да се оплаквате,който има брада си му требва гребенче.Щом искате да се лешперите,ще си плащате.Някой си дават парите за коли,други за жени,трети за нещо друго! [smilie=pardon.gif]
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от skodko »

Цецо , не става с друг комп, колата няма да го приеме. Само в дилъра може да се смени компа.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Tiguan TDI 4motion
0896670196
Обратна връзка:

Octavia vRS 4x4

Мнение от bega4kata »

CMD се казва хардуера и софтуера.
Както Кеси,МакПро,Галето и т.н.
Много е сложно вече при новите коли,ти ,едно радио не може да смениш,камо ли компютър.
GUNTER SERVICE
Изображение
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Octavia vRS 4x4

Мнение от stefan L »

Ники, не разделяй колите от жените, щот напоследък и малкият ми син ми изнася лекциии за колите пичеловки :)
Имам, обаче, въпроси към Сами, защото през годините много сериозно следя какво прави по колите си и от това черпя много информация.
Сами, като увеличаваш пропускателната способност на изпускателната генерация, съответно намаляваш и налягането, което сигурно помага при пълно натоварване. Обаче, при нормално натоварване тайминга на изпускателните клапани не е предвиден за това налягане......
Втори въпрос - за ква "кутийка" споменаваш?
Последен - кои ТСИ мотори имат променливо газоразпределение?

...........и нема се отчайваш - след година въпросната сума за "машинката" далеч няма да е петцифрена. Вервай ми! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”