Смяна волан Октавия 2

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
painkiller

Шкода Новак

Смяна волан Октавия 2

Мнение от painkiller »

ами ако се сменя модула ще има грешки- за да се избегнат грешките ще трябва да се регистрира новия модул в КАН модула . Но дали нов модул за волан ще може да се регистрира на по стар КАН модул е загадка за мен [smilie=unknown.gif]
Аватар
tsonko

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service

Смяна волан Октавия 2

Мнение от tsonko »

zloqq написа:Като му дойде време за смяната, ще го пусна за продажба стария волан.
За смяната - ще опиша, какво съм правил. В началото ще пробвам с наличния модул, пък ако не стане, ще взема точния. Както и с копчетата. Относно грешките в последствие, не би ли трябвало да ги няма, ако веднъж се "намерят джаджите"?
Какво значи ще пробваш със стария модул?? Какъв номер е? Поддържа ли мултуволан? Не би трябвало да се появават грешки в последствие. На ФЛ Кан модула ще се разбере с останалите. На преФЛ както е при мен мисля се сменя и той.
markoni120

Шкода Новак

Смяна волан Октавия 2

Мнение от markoni120 »

Колега успяли да монтираш волана, бега стария ли ползва и само нова капачка и т.н.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Смяна волан Октавия 2

Мнение от zloQQ »

Не! Отказах се, тъй като след монтажа на волана...някак не ми се върза с интериора. Сложих го за проба просто и не ми хареса. Освен т’ва и кожата ми не беше перфорирана, което е допълнителен минус за мен (просто не ме кефи). И го разкарах, че събираше прах само
markoni120

Шкода Новак

Смяна волан Октавия 2

Мнение от markoni120 »

Колеги, някой може ли да ми каже 100% еднакви ли са възглавниците на двата волана и само нова капачка ли ми трябва? Ако е така, кой може да я направи тази размяна?
markoni120

Шкода Новак

Смяна волан Октавия 2

Мнение от markoni120 »

Колеги да се похваля монтирах волана стана супер, копчетата работят като на старият ми мулти волан. Да уточня, ако някой има намерение какво му трябва за цялата манипулация.
1. Волан от ОК3, Ф3, С3 или рапид
2. Аербег от посочените модели в т.1
3. Контролери с номера 5E0919719C;5E0919719D;5E0919719F;5E0919719G.
4. Кабела, който свързва контролерите и бега с лентовия кабел.
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Гараж: Dacia Sandero Stepway Eco-G 100,
Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Смяна волан Октавия 2

Мнение от makaveli »

Привет колеги,
Насочил съм се към един такъв ретрофит. Предстои смяна на обикновен волан /полиуретанов, олюцен/ на Октавия 2 ФЛ към кожен мулти волан пак от О2 ФЛ. Имам следното питане, стана ми ясно че зависи от модула дали ще тръгнат копчелъците. При мен нивото е Амбишън, стереото е Суйнг и макси дот дисплей, вероятноста да ги подкарам тия бутони каква е? [smilie=pleasantry.gif] За жалост не разполагам с никаква програма за ровене из компа, а след няколко дена може да се наложи ровичкане след монтажа му?
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Смяна волан Октавия 2

Мнение от makaveli »

Само в допълнение към горния пост, оказа се че колата е амбишън с пакет селекшън + темпомат, ако има някакво значение за модула де :)
Гледам в ибея и алито има модули https://www.aliexpress.com/item/Steerin ... 0f6209d9-3
Аватар
makaveli

Škoda Ludicrous

Fiat Fiorino 1.4i,
Citroen C3- служебна

Смяна волан Октавия 2

Мнение от makaveli »

Здравейте отново колеги,
С риск да стана досаден [smilie=thank_you2.gif] , днес сложихме "новия" мулти волан, стария бег пасна идеално но... след монтажа изгубих клаксона а копчетата не можахме да подкараме /през VCDS на модул волан не бяха активни менютата/. Момчето, което извърши интервенцията, каза че буксата на слип ринга не отговарял на новата букса, която дойде с волана! Буксата иначе влиза и се закопчава, но клемите са подредени по друг начин явно! Таа интересно ми е, за да подкарам тез неща, освен подходящ лентов кабел/слип ринг май и модул трябва да търся подходящ?

Поздрави
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Смяна волан Октавия 2

Мнение от zloQQ »

Разбира се, модула под волана трябва да е подходящ. За съжаление не знам номерациите на подходящите. Някъде в темата имаше линкове към подходящи чарколяци :)
Успех!
Аватар
painkiller

Шкода Новак

Смяна волан Октавия 2

Мнение от painkiller »

makaveli написа: 30.08.2018, 11:14:03 Здравейте отново колеги,
С риск да стана досаден [smilie=thank_you2.gif] , днес сложихме "новия" мулти волан, стария бег пасна идеално но... след монтажа изгубих клаксона а копчетата не можахме да подкараме /през VCDS на модул волан не бяха активни менютата/. Момчето, което извърши интервенцията, каза че буксата на слип ринга не отговарял на новата букса, която дойде с волана! Буксата иначе влиза и се закопчава, но клемите са подредени по друг начин явно! Таа интересно ми е, за да подкарам тез неща, освен подходящ лентов кабел/слип ринг май и модул трябва да търся подходящ?

Поздрави
Здрасти Колега
Ето тук има описани слип ринговете и модулите

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... e_Versions

Относно кабела - различен е за обикновен волан и мулти волан да , при мен при подмяната не се нуждаех от нов слип ринг а само от модул и кабел(60лв в еуратек)
В горния линк има пордробно описание кой модул ти трябва - търсиш highline . Като първо сканираш колата с VCDS виждаш текущия ти модул какъв е и търсиш подобрен номер само че хайлайн.
Поздрави
Костов
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”