Имаш предвид колкото 2.0 дизел, или?
Избор Octavia 3 FL Combi 4x4 или Octavia Scout
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Sasio
- Гараж: Octavia 3FL, 2.0TSI, 190hp, 7DSG, 4x4
- redalex
- Гараж: i3
Мне... имам предвид 2.0 бензин.
Сигурно за това спряха 1.8 бензин и остана само 2.0 бензин
Моята в София харчи 11-12 и то с някакви изрязвания тук таме... а ако изляза на околовръсно или по-лек трафик съм под 10/100.
Сигурно за това спряха 1.8 бензин и остана само 2.0 бензин
Моята в София харчи 11-12 и то с някакви изрязвания тук таме... а ако изляза на околовръсно или по-лек трафик съм под 10/100.
- Stuci
- Гараж: APR Superb
- Обратна връзка:
Тогава не се прецаквай с дизел, момчеSasio написа: 26.08.2018, 23:59:17 Аз не карам много. Примерно по 6-7 километра на ден. 10-11000км на година.
goAPR
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Хайде стига де - аз като карам на ден по толкова - и то само дизели, пак ли съм прецакан ? Всичките са дизел, CR с DPF - досега толкова години една не ми е направила проблем. И не тръгвайте пак сега да сравнявате трафика в София с трафика в другите градове -@Sasio, е написал, че ще кара по 6-7 км. на ден.
Как все ви дразнят тия регенерации - не знам. Чувал съм няколко пъти само да ми се включи перката за толкова години - и грам не ме дразни. Заключвам си колата и си тръгвам. Досега нито един път не са ми излизали грешки, сервизни режими или каквито и да е лампи по таблата.
Как все ви дразнят тия регенерации - не знам. Чувал съм няколко пъти само да ми се включи перката за толкова години - и грам не ме дразни. Заключвам си колата и си тръгвам. Досега нито един път не са ми излизали грешки, сервизни режими или каквито и да е лампи по таблата.
- Stuci
- Обратна връзка:
Ама за чий му рекламираш дизела, не мога да разбера? Икономия ли, какво? Кара по 6км на ден...от това ли ще пести? Стига си се дразнил. Лично мнение, приеми го. Не можеш да ми го промениш.
goAPR
- yep4u
- Гараж: Octavia 3 FL 1.8TSI DSG 4x4
2.0 бензин харчи наистина пренебрежимо малко над 1.8, ама върви доста повече.
Тука обаче при колегата конете не са хактор май май, така че...
Тука обаче при колегата конете не са хактор май май, така че...
- Sawyer
- Гараж: ///
Личното ми мнение е, че ако караш под 30k км на година, смисъл от дизел няма. Сегашната ми кола (2.0 TSI) в града гори средно 1.5-2литра/100 повече от предната (2.0 TDI - 170 коня). Тия 600-700лв, дето ми струва в повече горивото за година, бих ги похарчил винаги. Вадиш картата, плащаш и се кефиш на бензиновата си кола 
При пробега, посочен от колегата => 1.8 TSI. Aз никога не бих погледнал дори към нафтовата печка.
При пробега, посочен от колегата => 1.8 TSI. Aз никога не бих погледнал дори към нафтовата печка.
-
Sec8200
- Гараж: под наем
сега, ако купувах ВАГ-ина щях да чакам 2.0 бензин 190кс, ако ще я пуснат с 4х4 и го искаш,вместо резачка стил vRS.
Замислял ли си се,за 47к вземаш L&K 1.5 TSI?
Не те навивам, нито развивам, обясни ми защо и колко често ти трябва
1. 4х4
2. клиренс
да яко е, идва с цена. Като отговориш на мен, може да преразгледаш отново дали си ок ти с отговорите си. За мен е без значение
Замислял ли си се,за 47к вземаш L&K 1.5 TSI?
Не те навивам, нито развивам, обясни ми защо и колко често ти трябва
1. 4х4
2. клиренс
да яко е, идва с цена. Като отговориш на мен, може да преразгледаш отново дали си ок ти с отговорите си. За мен е без значение
- Sawyer
- Гараж: ///
Според мен Скаут просто изглежда по-яко от нормално комби 4х4. Реално, това му е плюсът, други особени преимущества не виждам ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Колега, не се пита във форума за такива неща.
Най много да се объркаш повече.
Както и стана.
Различни са хората просто.
Най много да се объркаш повече.
Както и стана.
Различни са хората просто.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Sec8200
- Гараж: под наем
true! Горе долу като да видиш А4 allroad, изглежда масивно,повдигнато и определено се отличава. Със скаута не знам дали е същото,но изглежда по-напомпан с раздутите калници някаксиSawyer написа: 27.08.2018, 12:38:36 Според мен Скаут просто изглежда по-яко от нормално комби 4х4. Реално, това му е плюсът, други особени преимущества не виждам![]()
- SimichOil
- Обратна връзка:
Не се дразня и не рекламирам на никого нищоStuci написа: 27.08.2018, 11:59:48 Ама за чий му рекламираш дизела, не мога да разбера? Икономия ли, какво? Кара по 6км на ден...от това ли ще пести? Стига си се дразнил. Лично мнение, приеми го. Не можеш да ми го промениш.
- Stuci
- Обратна връзка:
Ами хубаво. Карайте си дизелите на воля и им се радвайте, ама като става дума за 6км на ден, дайте да не подхващаме спора. Просто няма смисъл. Хубаво - няма да се прецака. Дотук с плюсовете 
goAPR
- SimichOil
- Обратна връзка:
Пак повтарям - не говорим за икономически по-изгодния избор. Говорим за това дали дизела на къси разстояния е проблемен двигател и дали човек не се "набутва" много като си купи дизел. Така генерално написано по-горе (предната страница) излиза, че дизелите са егати боклуците.
Нека сме обективни все пак. Има хора които просто не харесват да карат бензин, както и такива които не харесват да карат дизели. Въпрос на вкус. Четейки вашите постове - излиза че няма по-голямо набутване от това да си купиш дизел, което изобщо не е така (особено ако пък е платен в кеш) !!!
Нека сме обективни все пак. Има хора които просто не харесват да карат бензин, както и такива които не харесват да карат дизели. Въпрос на вкус. Четейки вашите постове - излиза че няма по-голямо набутване от това да си купиш дизел, което изобщо не е така (особено ако пък е платен в кеш) !!!
- Stuci
- Обратна връзка:
Няма такова нещо, дизел - мечта. Да покара дизел и бензин и да си реши човекът. Съжалявам, но 1 плюс не откривам на 2.0tdi (150hp) пред 1.4tsi (150hp).
goAPR