Избор Octavia 3 FL Combi 4x4 или Octavia Scout
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Sasio
- Гараж: Octavia 3FL, 2.0TSI, 190hp, 7DSG, 4x4
Здравейте,
нов съм във форума, но както е редно попрочетох преди да пиша.
Има подобни теми във форума, но така и не успях да намеря отговор на някои от моите въпроси.
Та чуденката е следната:
Решил съм се вече твърдо за Октавия, но стоя пред следната дилема:
Octavia Combi 3 FL пакет VISION(47000лв.) или Octavia Scout(51000лв).
И двете са 2.0 TDI, 150к.с., 4х4.
Харесва ми Скаута, защото е 3см по-висок, но пък той идва без ЛЕД фарове и ЛЕД лентите под фаровете, които ги има във VISION-а. Разбира се и визията на Скаута е друга. Но пък разликата е 4000лв.
Имам няколко въпроса и ако някой притежава някоя такава(особено за Скаут-а) бих бил благодарен да сподели мнение:
1. При условие, че Скаута е по-висок, това отразява ли се на поведението на пътя. Т.е. по-нестабилен ли е на магистрала например?
2. Има ли разлика в разхода при условие, че разликата между тях е само по-високият просвет на Скаут-а с 3см?
3. Има ли някаква разлика в окачването, задвижването и т.н. между двете?
4. Този стандартен за Скаут-а пакет лоши пътища се състои от пластмасови кори отдолу. Това не значи ли, че при едно евентуално задиране, някоя от тях ще се откачи или поне счупи. Лесно ли се сменят после. Наистина ли би предпазила от повреда някоя по-важна част или камъка би минал направо през защитната пластмасова кора? То естесвено зависи и от силата на удара де...
5. Като цяло мислите ли, че Скаута си заслужава 4000лв отгоре при условие, че по-екстремното му каране на година ще е 3-4 пъти за риба или на палатки(или заедно и двете:), 1-2 пъти на ски през зимата. 1 път през лятото натоварен догоре и с багажник отгоре+двама възрастни+3 деца+палатка и къмпинг оборудване за поне седмица на море на къмпинг и това е като цяло. Естествено и зимата в София и провинция-до родителите ми или на жена ми. От целия ферман искам да кажа, че предимно ще се кара градско и извънградско от време на време. Но няма да е постоянно в гората примерно.
Извинявам се предварително ако въпросите ми звучат тъпо, но се чудя от няколко месеца вече и всяка насока ще ми е от полза или обратното:)
Благодаря и поздрави
нов съм във форума, но както е редно попрочетох преди да пиша.
Има подобни теми във форума, но така и не успях да намеря отговор на някои от моите въпроси.
Та чуденката е следната:
Решил съм се вече твърдо за Октавия, но стоя пред следната дилема:
Octavia Combi 3 FL пакет VISION(47000лв.) или Octavia Scout(51000лв).
И двете са 2.0 TDI, 150к.с., 4х4.
Харесва ми Скаута, защото е 3см по-висок, но пък той идва без ЛЕД фарове и ЛЕД лентите под фаровете, които ги има във VISION-а. Разбира се и визията на Скаута е друга. Но пък разликата е 4000лв.
Имам няколко въпроса и ако някой притежава някоя такава(особено за Скаут-а) бих бил благодарен да сподели мнение:
1. При условие, че Скаута е по-висок, това отразява ли се на поведението на пътя. Т.е. по-нестабилен ли е на магистрала например?
2. Има ли разлика в разхода при условие, че разликата между тях е само по-високият просвет на Скаут-а с 3см?
3. Има ли някаква разлика в окачването, задвижването и т.н. между двете?
4. Този стандартен за Скаут-а пакет лоши пътища се състои от пластмасови кори отдолу. Това не значи ли, че при едно евентуално задиране, някоя от тях ще се откачи или поне счупи. Лесно ли се сменят после. Наистина ли би предпазила от повреда някоя по-важна част или камъка би минал направо през защитната пластмасова кора? То естесвено зависи и от силата на удара де...
5. Като цяло мислите ли, че Скаута си заслужава 4000лв отгоре при условие, че по-екстремното му каране на година ще е 3-4 пъти за риба или на палатки(или заедно и двете:), 1-2 пъти на ски през зимата. 1 път през лятото натоварен догоре и с багажник отгоре+двама възрастни+3 деца+палатка и къмпинг оборудване за поне седмица на море на къмпинг и това е като цяло. Естествено и зимата в София и провинция-до родителите ми или на жена ми. От целия ферман искам да кажа, че предимно ще се кара градско и извънградско от време на време. Но няма да е постоянно в гората примерно.
Извинявам се предварително ако въпросите ми звучат тъпо, но се чудя от няколко месеца вече и всяка насока ще ми е от полза или обратното:)
Благодаря и поздрави
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ако градското ти е София, добре си помисли дали го искаш тоя дизел.
Бееееее.....
-
Sasio
Ами да-градското е София. За добро или за зло
Честно казано ще ми е първата дизелова кола и нямам никакъв опит с дизел. И аз имам притеснения за градско дизел, но пък нали ужким са по-икономични дизеловите? Или важи само за извънградско?
Честно казано ще ми е първата дизелова кола и нямам никакъв опит с дизел. И аз имам притеснения за градско дизел, но пък нали ужким са по-икономични дизеловите? Или важи само за извънградско?
- igeorgiev82
- Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC
Здравей и добре дошъл.
И накрая.....вземи си бензин.Щом ще го караш повече градско.Виж,ако правиш повече от 25к км.дизела ти е по на сметка,иначе не.
п.п.И без това дизела ще изчезне.Па и тракалник на главата не ти трябва
(ся ще ме изядът печкарите
)
По нестабилен,спрямо какво?Ако караш с 200+ да,сигурно е по нестабилен.Моя миксер го карам със 150-160 със стандартните 205/55/16 и няма драма.Sasio написа: 26.08.2018, 17:24:25 1. При условие, че Скаута е по-висок, това отразява ли се на поведението на пътя. Т.е. по-нестабилен ли е на магистрала например?
Едва ли.Sasio написа: 26.08.2018, 17:24:25 2. Има ли разлика в разхода при условие, че разликата между тях е само по-високият просвет на Скаут-а с 3см?
Съмнявам се да има.Едни пластмасарии по калниците в плюс за Скаут-аSasio написа: 26.08.2018, 17:24:25 3. Има ли някаква разлика в окачването, задвижването и т.н. между двете?
Според мен НЕ.Вземи си нормално комби Vision с пакет Лоши пътища,a за 4000лв.си го наблъскай с екстри.
И накрая.....вземи си бензин.Щом ще го караш повече градско.Виж,ако правиш повече от 25к км.дизела ти е по на сметка,иначе не.
п.п.И без това дизела ще изчезне.Па и тракалник на главата не ти трябва
(ся ще ме изядът печкарите
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Ако разликата е само 3 см., не виждам защо да даваш тия пари за Скаут. Колегата ти е казал, пакет лоши пътища (каквото и да значи това) и разни други глезотии, аки те влекат. Иначе за двигателя, добър избор, карма такъв на Октавия Комби без 4х4 и разхода е добър в София. Да, има ДПФ, дизел е, но нито ще ги спрат, нито е шумен. Градско ми харчи 7, 7 и малко. Фабията ми 1.2 tsi и тя харчи толкова. Смятам, че бензин ще има по висок разхид. Е, сега ще кажат "ама като се запуши ДПФ-а ще ти иде икономията". Но ти си писал, че ще я джиткаш извън града често, така че... Не знам 1.8 бензин колко харчи. Успех с главоблъсканицата 
- igeorgiev82
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
ОК, дори и така, този мотор не е лош избор.
- igeorgiev82
Никой не твърди обратното 
-
style34
- Гараж: Kodiaq FL, 190 TSI 4x4
1.8 бензин не е ли по-скъп от дизела с доста?
При седана е доста по-скъп в изпълнение Вижън.
А и каквото и да си говорим ще има едно 2-3 литра разлика на 100 разход.
При седана е доста по-скъп в изпълнение Вижън.
А и каквото и да си говорим ще има едно 2-3 литра разлика на 100 разход.
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Визията на Скаута е в пъти по-добре от стандартната Октавия, но ако не държиш на това, няма какво да се товариш, а само с пакет лоши пътища е достатъчен, относно дизел или бензин, аз съм с две ръце за дизела. Независимо градско или или извънградско, винаги ще е по икономичен от бензина, с правилната поддръжка всяка кола ще ти служи дълго, всяка си има болежки и няма нужда да вярваш сляпо за всичко. Взимай това, което ти е най-на сърце и не му мисли чак толкова, в крайна сметка взимаш нова кола, а не някой стар барутник дето тепърва ще му береш ядовете.Успех.
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Иво то и с новите коли можеш да береш ядове. Взимаш я и не успяваш да стигнеш до вкъщи, защото таблото светва като коледна елха и айде обратно към сервиза. Хем си дал една торба пари хем без кола за месец дваskauta написа: 26.08.2018, 20:12:47 Визията на Скаута е в пъти по-добре от стандартната Октавия, но ако не държиш на това, няма какво да се товариш, а само с пакет лоши пътища е достатъчен, относно дизел или бензин, аз съм с две ръце за дизела. Независимо градско или или извънградско, винаги ще е по икономичен от бензина, с правилната поддръжка всяка кола ще ти служи дълго, всяка си има болежки и няма нужда да вярваш сляпо за всичко. Взимай това, което ти е най-на сърце и не му мисли чак толкова, в крайна сметка взимаш нова кола, а не някой стар барутник дето тепърва ще му береш ядовете.Успех.
Но да се върнем на колата. Колега аз съм с 2 ръце за Скаута по - красив е. Относно бензин или дизел въпрос на вкус вече.
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
1,8 tsi май го спряха, освен някой на склад. По-скоро подобен разход на дизеловия е 1,4 tsi.
С нов дизел няма драма градско. Като му дойде си прави регенерацийките и толкоз.
С нов дизел няма драма градско. Като му дойде си прави регенерацийките и толкоз.
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Дениз, разликата между неговите и нашите е в гаранцията, все пак, което въобще не е маловажно, поне в това отношение човекът може да е спокоен и каквото и да е вложил няма да го загуби, нещо с което ние с коли втора употреба не можем да се похвалим.
-
Sasio
Здравейте,
радвам се, че получих толкова отговори. Благодаря!
Сега едно по едно:
Относно стабилността имах предвид по-високия Скаут в сравнение с обикновена Октавия. На завои например. Дали не се ''клати'' повече като е по-висока? Изхождам от по-високия просвет и чисто на физическа основа: по-висок център на тежестта и т.н.. Нямам никакъв опит с такъв клас автомобили.
Иначе да - мисля, че външния вид на Скаут-а най-много ме привлича пред всичко друго, но все пак си е по-скъп...
Относно двигателите за 4х4: гледам каталога им в момента:
имат 1.8 TSI 190кс, 7DSG. - дават разход градско 8.3. Това им е единствения двигател с 4х4 за бензин.
Съответно на дизела 2.0 ТДИ, 150кс, 7DSG, - разход градско 6.1
Вярно, че бензиновият е по-мощен, но аз не търся толкова мощност. Все пак надявам се и с дизела да не дава голям разход.
Нещо което се сещам в момента: с дизелов двигател предполагам зимата ще трябва доста време, докато заработи парното? Поне 10-15мин?
Интересува ме, защото училището на сина ми е на 2км от вкъщи и дизела едва ли ще успее да загрее за такова разстояния, пък макар и със задръстени два светофара...В момента карам Пежо 206 седан 1.4 бензин и то загрява сравнително бързо дори и зимата при -15 градуса. Чувал съм от колеги с дизелови коли, които пътуват по 15км сутрин до работа, че чак като пристигнат и чак тогава започвало да се усеща парното...
Чуденката продължава...
радвам се, че получих толкова отговори. Благодаря!
Сега едно по едно:
Относно стабилността имах предвид по-високия Скаут в сравнение с обикновена Октавия. На завои например. Дали не се ''клати'' повече като е по-висока? Изхождам от по-високия просвет и чисто на физическа основа: по-висок център на тежестта и т.н.. Нямам никакъв опит с такъв клас автомобили.
Иначе да - мисля, че външния вид на Скаут-а най-много ме привлича пред всичко друго, но все пак си е по-скъп...
Относно двигателите за 4х4: гледам каталога им в момента:
имат 1.8 TSI 190кс, 7DSG. - дават разход градско 8.3. Това им е единствения двигател с 4х4 за бензин.
Съответно на дизела 2.0 ТДИ, 150кс, 7DSG, - разход градско 6.1
Вярно, че бензиновият е по-мощен, но аз не търся толкова мощност. Все пак надявам се и с дизела да не дава голям разход.
Нещо което се сещам в момента: с дизелов двигател предполагам зимата ще трябва доста време, докато заработи парното? Поне 10-15мин?
Интересува ме, защото училището на сина ми е на 2км от вкъщи и дизела едва ли ще успее да загрее за такова разстояния, пък макар и със задръстени два светофара...В момента карам Пежо 206 седан 1.4 бензин и то загрява сравнително бързо дори и зимата при -15 градуса. Чувал съм от колеги с дизелови коли, които пътуват по 15км сутрин до работа, че чак като пристигнат и чак тогава започвало да се усеща парното...
Чуденката продължава...
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Относно загряването за дизела не мога да кажа тъй като винаги съм карал бензин и наистина бързичко прекършва температурата зимата. За бензина 8.3 градско малко трудно, по скоро 10.3 12.3 зависи от трафика на който попаднеш. Относно накланянето аз карам Йети 2009 4х4 и на завоите се държи доста стабилно имайки предвид, че е доста късичко. Комбито си е комфортно по - принцип и според мен ще дори по - стабилна.