Покупка на Octavia III 1.6TDI 4x4

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Кола с удар, и после правена с цел продажба, никога, ама никога не бих си купил. Още повече правена в Бг. 95% замазване, гонят печалба търговците....
Someone's opinion of you does not have to become your reality
silazarov77

Шкода Новак

Мнение от silazarov77 »

Георги Г написа: 18.08.2018, 22:39:52 Душата на един двигател може да се вземе и за по-малко от 100к км. От поне 15г. Вентилатора се управлява от кулинг модул. Ако е от някой датчик - ок, ама ако е от модула-няколко хилки. Колата е доста нова и втора употреба трудно ще се намери.
Това звучи доста обезнадеждаващо. Има ли начин да разбера дали е проблема в този кулинг модул напр. по вид на грешката, която би дал компютъра. В чужди форуми чета, за подобни проблеми, при които вентилатора се включва и не се изключва (при тази, която гледам поне се изключва), което води до изтощаване на акумулатора. Някои дори пишат, за проблем с ECU-то.
Ще помоля продавача да ми даде точно какво съобщение му изкарва компютъра, но се притеснявам, че неговия не е VAG COM и не знам дали ще изкара съобщението коректно.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Що не отидеш до Еуратек да я закачат на Одис? 35 лв е диагностиката, едва ли ще те сбърка. С риск доста хора да ме наплюят, там поне пипат шкоди всеки ден. Не е като някой майстор да я гледа като извънземно и да си измисля диагнози.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Георги Г

Škoda Ентусиаст

Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP

Мнение от Георги Г »

Подкрепям адаша, да се закачи на читава диагностика и да се разбере каква точно е грешката. Това е сравнително нова кола и 35 лв. могат да ти спестят скъпи проблеми.

Дано се окаже малкият дявол.
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Мнение от todor87 »

Сега...всички колеги, нали правите разлика от диагностика до четене на грешки.
Едва ли някой от ЕТ ще се задълбае, още повече пък с одис-а [smilie=pardon.gif]
silazarov77

Шкода Новак

Мнение от silazarov77 »

Тъй като за проверка в Еуратек отново ще трябва да организирам репатрак и сигурно час ще мога да запиша най-рано след седмица, може ли да ми препоръчате някой майстор или колега от форума, който притежава нужните техника и умения, и би ми направил тази услуга да дойде с мен за да направи диагностика на място, разбира се срещу заплащане?
silazarov77

Шкода Новак

Мнение от silazarov77 »

Здравейте,
грешката, която излиза на компютъра е:

P068B00 - ECM/PCM Power Relay De-Energized Performance-Too Late - active/static.

Исках да кача и снимка, но не можах да се справя. Лаик съм на тема автомобили, това което прочетох в Интернет за тази грешка е, че може да се дължи на 3 причини (ако съм успял да си ги преведа правилно):
1) Повреда на контролния модул;
2) Повреда на захранващото реле на контролния модул;
3) Окабеляване.
Някъде четох и за изгорял бушон.
Ако някой е има опит с отстраняването на подобна грешка моля да сподели. Ценна ще ми е и информацията за финансовата страна на въпроса (колко би струвало това реле или този контролен модул). Особено модула ми звучи като сравнително скъпа част.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”