Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Имам следния въпрос, разглеждам конфигуратора и ми прави впечатление, че всички допълнителни асистенти като този за къси и дълги, този за пътните знаци в ниво L&K са по 100-200лв., дали не използват същата камера от адаптивния круйз контрол и това дето светка за удар и да е въпрос само на софтуеар?
Ми що?Щот си дал 10к отгоре над Стайл само за L&K.Нормално е екстрите,които добаваш,да са на по ниска цена,отколкото ако почнеш да надграждаш от Амбиенте или Стайл нагоре.
Л&К тук тръгва от 66к по конфигуратор а в немския от 40к евро.при едни и същи почти екстри немския става 52к.то ясно за стандарта там ама пак не е малка разлика
В бришкода имаше обширна тема, с коя най-евтина опция полуваше камерата и после само активираше другите опции.
Ти имаш ли камера над вътрешното огледало?
Те май бяха и два вида камерите, но не съм сигурен.
За коя камера става въпрос? Понеже аз имам камерата за автоматичните къси/дълги, какви още опции могат да се активират? Примерно, може ли да се активира разпознаване на пътни знаци? Може ли препратка на темата в английския форум?
alexk написа: 07.08.2018, 23:23:44
За коя камера става въпрос? Понеже аз имам камерата за автоматичните къси/дълги, какви още опции могат да се активират? Примерно, може ли да се активира разпознаване на пътни знаци? Може ли препратка на темата в английския форум?
Съжалявам, че не пиша в правилната тема, тъй като е за TDI, но това ми се стори най-активната такава и може би ще бъде видяна от повече хора.
Смятаме да закупим Superb sedan за нов семеен автообил.
Млади хора сме с приятелката(близо до 30те), няма още деца на път, но не виждам смисъл да влагам пари в малък хечбек/седан, тъй като скоро смятаме да преминем на следващата стъпка.
Харесали сме ниво Edition, бензинов двигател, автоматик.
В момента текат горещи промоции и имам доста неизвестни …
1) дали промоциите, които текат сега до средата на август ще бъдат валидни и по-натам?
2) при появата на новите бензинови двигатели дали може да очаквам същите 15-20% отстъпки?
3) харесали сме двигател 1.8 TSI , но доколкото виждам той се предлага само каквото има налично на склад. Струва ми се че 150к.с. ще е малко за тази кола. Смятам че новият 2.0 TSI 190коня ще е доста добре, но ме притеснява че няма да видим същите отстъпки за ниво Edition.
4) дали е добра идея да се изчака фейслифта в началото на януари?
5) ръчна или автоматична кутия ?
Като цяло се притеснявам че може да изтървем промоциите, но от друга страна новите бензинови двигатели и евентуално фейслифта може би си заслужават чакането. Колата ще се кара градско предимно, ще се ползва и за дълъг път, но със сигурност няма да са толкова много километри,че да усетя икономията ако е дизел.
Какъв съвет бихте ми дали по горните въпроси?
Благодаря!
П.П. Гледах и Октавия RS, но ни се стори по-тясна за нашите размери - 1.90м и 1.80м. Пък и в скоро време сигурно ще се увеличим +1 и смятам Superb е правилния избор. Честно казано предубеден бях към Сюперб и повече я възприемах като кола за чичковци, но пък не мога да отрека че като се качихме в Superb Edition-a много повече ми хареса от Октавията и от Мазда 6 , което беше първоначалната ни идея.
Последно промяна от dr_chill на 13.08.2018, 17:59:45, променено общо 3 пъти.