Първи форумен Karoq - Никола Иванов
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Георги Г
- Гараж: Superb 3, 2.0 TDI, 190HP
Първи форумен Karoq
Не загрозявай хубавото сувче с ламаринени.
Честита придобивка!
Честита придобивка!
-
шкодиво
Първи форумен Karoq
Честито! Дълго и безаварийно да се радваш.Сашо написа: 30.07.2018, 14:38:32 Здравейте!
Смених любимата си баничарка с Karoq 2.0 TDI 4x4.
Засега съм доволен от покупката.
Искам да си намеря нови железни джанти 16" за зимата, но не виждам в сайта да се предлагат от вносителя. Сега съм с 17" алуминиеви. Моля дайте съвет.
Ето тези железни джанти мисля стават и за Карок: https://store.emk-33.com/product/133007 ... -6665.html
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Първи форумен Karoq
Да, мисля че ще станат. Но наистина не стои добре с тасове. От друга страна алуминия много корозира през зимата. Ще трябва обработка някаква.
- Георги Г
Първи форумен Karoq
Не всички корозират. На предишната кола 6 зими с лети оем няма проблем.
-
Сашо
Първи форумен Karoq
Здравейте и благодаря.
За съжаление аз не съм от хората, които държат много на външният вид. Важно е каква работа ще свърши на мен и семейството, основно през зимата. Дано забравя за вериги.
Колата е ниска и ските ще се свалят по лесно.
Не съм почитател на SUV.
Лично мое мнение, е че по практичен автомобил от баничарка няма.
За съжаление аз не съм от хората, които държат много на външният вид. Важно е каква работа ще свърши на мен и семейството, основно през зимата. Дано забравя за вериги.
Колата е ниска и ските ще се свалят по лесно.
Не съм почитател на SUV.
Лично мое мнение, е че по практичен автомобил от баничарка няма.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Първи форумен Karoq
Няма смисъл да взимаш железни, след като на добра цена има алуминиеви, а че ще е по-красив автомобила с тях е само плюс 
Аз имам два комплекта алуминиеви и до сега (повече от 15 години) съм нямал никакви грижи с тях през зимата. Важно е да знаеш само, че най-добре е да са оригинални джанти или от добра марка. Заради надежността! Успех и много да те радва по планините. Ако видя по паркингите, около пистите Карок - ще свиркам
Аз имам два комплекта алуминиеви и до сега (повече от 15 години) съм нямал никакви грижи с тях през зимата. Важно е да знаеш само, че най-добре е да са оригинални джанти или от добра марка. Заради надежността! Успех и много да те радва по планините. Ако видя по паркингите, около пистите Карок - ще свиркам
-
шкодиво
Първи форумен Karoq
Дадох линка по-горе за железните джанти, защото аз самият сего се оглеждам за новата кола. Но се колебая. От една страна още "от време оно" се казваше, че зимата е по-добре с железни/стоманени джанти - не толкова за корозията, ами защото по-трудно се огъвали. Но от друга страна досега зими съм карал с алуминиеви джанти без проблем, освен това не виждам да е по-голяма вероятността да попаднеш на дупка през зимата, отколкото през лятото, нито пък ледът е по-твърд от пробития асфалт...
А и железните джанти са по-грозни. Пък и с тасове да се занимава човек.... Не зная, още се чудя.... Може би има смисъл втори комплект джанти специално за зимните гуми, пак алуминиеви, за да не се сменят с едни и същи джанти летни и зимни гуми, но зимните джанти все пак да са с по-малък цолаж...?
А и железните джанти са по-грозни. Пък и с тасове да се занимава човек.... Не зная, още се чудя.... Може би има смисъл втори комплект джанти специално за зимните гуми, пак алуминиеви, за да не се сменят с едни и същи джанти летни и зимни гуми, но зимните джанти все пак да са с по-малък цолаж...?
- Георги Г
Първи форумен Karoq
По принцип казват, че не е добре да се разпъват теловете на гумата(монтаж/демонтаж пролет и есен), а и зимата е по-добре по-тясна и по-висока гума. Всеки сам си преценява. 
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Първи форумен Karoq
Преди държах два комплекта ал. джанти с гуми еднакъв размер, накрая като теглих чертата ми излиза по евтино да си имам само едни джанти и да им въртя гумите ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
- Георги Г
Първи форумен Karoq
@odo, на 18" ли си?
- odo
- Гараж: Х3 М40i
Първи форумен Karoq
Да сега си сменям 18-ки.
Но сметка ми е за старият Супърб, там 17-ките ги продадох с 700-800 лв загуба.
- kalata
- Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007
Железните джанти ще ръждясат след втората зима. Не винаги ОЕМ алуминиевите джанти са подходящи за зимни условия. Всеки реномиран производител на алуминиеви джанти упоменава в спецификацията на даден модел джанта дали е подходяща за зимата. Но който както си прецени за себе си.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
-
шкодиво
Колега Никола Иванов, в крайна сметка избра ли си зимни джанти? Какви и откъде?
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
https://www.bggumi.com/eshop/productinfo/7/15224358/
Ето тези съм харесал. Но не съм поръчал. Чакам да видим и за Кодиака какви ще слагаме.
Ето тези съм харесал. Но не съм поръчал. Чакам да видим и за Кодиака какви ще слагаме.
-
шкодиво
Много красиви,
. А все пак, защо не 16-цолови за зимата? Нали сега летните на Карока са ти 17-ки?
. А все пак, защо не 16-цолови за зимата? Нали сега летните на Карока са ти 17-ки?