Хрониките на един италиански кенеф....

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Понеже шлепа ще ходи във Ветек, пак се метнах на така известния "италиански кенеф". Напълни ми душата и викам чакай да го похваля: 3- ма възрасти и 2 деца, багаж до пръсване (разбирай огледало за задно виждане не работи, багаж имаше и в купето), даже коравото иначе комби поклекна, прилично натискане - 92 средна скорост, София - Варна, климатик пуснат непрекъснато. И даде разход дето ме разчуства:
Clipboard02.png
Викам нещо е сбъркан компютъра, няма как толкоз малко, ама вижте стрелката на нафтата, това е заредено в София, на Круза докато щракне пистолета, не съм доливал, не съм обезвъздушавал...

При такова каране, шлепа отива минимум 1.5 литра отгоре по компютър, че даже и две кила нагоре.

Иначе по време на пътя чукна поредния юбилей. Зазяпах се в трафика и упущих момента с малко, ама пак се получи добро число:
Clipboard01.png
Та хронологично - колата е 1.9TDI (BKC) купена от италианска фирма, служебна, беше на 180 000 и 5 години като я взех. Имам основания да смятам, че километрите са реални. Всичко по колата беше като излязло от завода, разбирай последното обслужване и то е от завода, ремъци, помпи, ролки - всичко оригинално. Тайно се надявам поне маслото да не и е било заводското :)

На 200 000 се сдоби с VB турбо от Сами и ремап от Тони (мир на праха му). Даде около 145 коня на колелата, начи около 160 на моторя трябва да е. Реципрочно хвърли съединител, та сложих твърд маховик и диск от VR6. Карах го малко, ама потракваше и взех пак стоков и повечко внимавам, засега държи здраво.

Кара се с 16 - ки на офсет 35. Уникално пътно поведение за такъв клас автомобил. Незнам от изнесените джанти ли или че е комби (демек по твърда), но въобще го няма характерно подхвърляне на задницата на базовите 2ки. Който се качи в нея вика - какво си и правил, това не О2, не се подхвърля. Нищо не съм правил, оригиналното окачване от Италия си е. По завоите държи пътя, позволява доста рязка игра с волана. Супърба е като шлеп на развалнуване море сравнено с нея, нищо общо. Качих се да карам на един приятел О2-то, седан 140 коня, е верно задницата е със собствено мнение, многосмотано, мойта такива неща никога не е правила.

От тогава все така е карана. Изключае келешлъците по тунинга, само консумативи се сменят. Е някой и друг тампон и това е. 120 000 при мен и 6 години. Обиколила е Европа, преходи по 5000-6000км сме правили заедно. Отвън мяза на войнишко канче от градушката, ама не искам да я правя, защото всички налитат с баданрката и кита... По-добре крива да си седи.

Грозноватичък външен вид, ама и аз не съм хубавец, явно си пасваме. Ламаринката като цяло е слабичка, вътре е шумничко. Обаче мотора и окачването са чук. Адски икономичен и надежден автомобил. В последно време рядко я карам, ползва се за втора кола от цялата фамилия и приятели. Не спира като цяло, ама малко ми е мъчно за нея. Невероятно кораво добиче.

Като ударя чертата - взех я за 10 000лв. , карал съм я здраво 6 години, като освен тунинга, другото е консумативи. Сметката излиза отвсякъде. Ако всеки път целя такива "италиански кенефи", май винаги ще си карам коли втора ръка...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Бееееее.....
Sec8200

ŠKODA MASTER

Гараж: под наем

Мнение от Sec8200 »

Добра кола си оцелил, но явно 1.9 е страхотен двигател за издръжливост и икономичност.
Като чета форума ми се струва,че като цяло е по-добър от 2.0 новите.

Със здраве да си го караш
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

О2 1.9 TDI e безсмъртна кола. Казаното от Цецо го потвърждава за пореден път.

Баща ми си държи неговата вече 11 години (сменял е само консумативи за всичкото това време) и е абсолютно категоричен, че няма да я продаде никога, каквито и други коли да има междувременно.

А откъде идва това “италиански кенеф”? Кой я кръсти така? :)
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Кой може?
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Тоя дето държи под бурката българката и си кара италианския кенеф.

Тогава малко му се вързах, ама сега ми е смешно. Още повече, че времето го опроверга, майсторе признай, че сбърка!

Още повече, че твойто турбо свири вътре вече 100 000км [smilie=sarcastic.gif]

Иначе мога да напиша същия очерк и за О1 (90 коня, ALH), също купена италианка, също на 180 000км беше тогава, собственици неизвестни, пак съм относително сигурен в километрите и по ред причини, също в момента на 300 000км. И също само консумативи сменяни. Последния път като я карах, ми даде разход 4.2 / 100 без въобще да я жаля, направо мислех да слезна и да и се поклоня отпред, ебати двигателя, ебати чудото. Нея баща ми я кара вече 7 години, но двете коли имат много обща съдба и като цяло ЖЕЛЕЗНИ автомобили.

Преди това пък имах едно Ауди 80, пак италианче, километрите му сигурно са вече милион, годините над 30, уличница, не е видяла нещо кой зане колко добро... обаче неразрушимо. В момента последния от родата дето го караше вече и той не го ще и се чудя какво да го правя. Жал ми е да го дам за скраб...то си тегли магарето не се предава.

Въобще аз като се замисля, все италиански кенефи от немски произход купувам. Не съм го целил, така се случва. Но все читави коли излезнаха.
Бееееее.....
Аватар
dimibo

Škoda Ludicrous

Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10

Мнение от dimibo »

Аз една италианка взех и тя се оказа баш кенеф, но сигурно защото беше с френски корени, не като на Цецо с немски.
Първия път на първата седмица сама се довърши, ама нали български инат, всичко сменено с ново (не втора употреба).
Втория път механиците в официалния сервиз я довършиха. И сега стои в един гараж с извадена карантия.
Günter Stg 1
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Моите впечатления. Няма значение марката, една кола до около 350-370к км почти няма серизони ремонти. Но, след това се започва едно наливане, което за мен е безмислено. Братята американци са го измислили. Най-рентабилно е да я вземеше и да я караш от 3-та до 7-та година на производство. Тогава най-малко ти бърка в джобчето.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
Sawyer

ŠKODA MASTER

Гараж: ///

Мнение от Sawyer »

Цецо75 написа: 30.07.2018, 11:25:43 Тоя дето държи под бурката българката и си кара италианския кенеф.
Изображение

Иначе, да ти е все така железен “кенефът”. Това да имаш надеждна и икономична кола в наши дни си е направо лукс🙂
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

1,9ТДИ е железен двигател.Майка ми кара таква О2-2005г.,купихме я нова от ЕТ,сега е над 200хил.-като нова е.
Само консумативи и нищо друго.
Мойта същата я карах близо 10год.,след това я взе Сашо-сина на Пепи Печатаря,никакви проблеми не съм имал.
2008год. взех Пасат 5,5 1,9 -131к.с.,втора ръка от Горубляне,италианец на 5год. на незнайно колко километри и вече 10год. не е мръднал.
Все още си е с оригиналното окачване,двигател,изпускателна система и турбо.
Карах го 5год. за служебен,след това го кара кой му падне от фирмата.Над 250 хил. са му навъртени,а е бил поне на толкова,когато го взех.
Страшни коли,такива вече няма,за съжаление. [smilie=pardon.gif]
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Ники, той още младок. На едно такси супърб 1 1.9 131ца колегата му сменя разпр. Вал и дюзи на 970 000 км. С новите колата си работи неразличимо от нов мотор. Все още си беше с оригиналното турбо и вървеше на смърт.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Аватар
Баш Майстора

Ретро Škoda

Гараж: Шкода120L-52hp,
Обратна връзка:

Мнение от Баш Майстора »

Браво на "кенефчето".Да те изненадва приятно още дълго ти пожелавам Цецо!
Чудя се ,защо бе мааму стара,все дизели са истинските милионници?Бензиновите не могат да изкарат толкова,каквито и митове и легенди да има за някои...Аз предполагам,че е защото дизелът работи на "мазничко"...Няма друга причина май...
kograman

ŠKODA MASTER

Мнение от kograman »

Не само. По-ниско температурно е натоварен. Работи на по-малки обороти.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Абе имат си болежки и те.