Попитай майстора?

Впечатления от сервизите, които посещавате за вашата любима Шкода. Теми на Партньорите на СНЦ ШФБ
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
todor87

Škoda Racer

Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁

Попитай майстора?

Мнение от todor87 »

Нищо му няма на маслото, почисти си радиаторите, както и м/у тях.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Попитай майстора?

Мнение от Цецо75 »

Абе за маслото се случва, мойта вдига горе долу същите градуси на същото място при същите условия.
За антифриза незнам, не съм го забелязвал, ама може и да се е поизпотила в тая жега, знам ли.

Абе не си го слагай на сърце, ако продължи да го прави, ще му мислиш... Само провери нивото на водата и антифриза и това е. Можеш и да почистиш с водоструката радиаторите, както казва колегата.
Бееееее.....
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от zloQQ »

Иво имаше подобен проблем със Скаута (CR двигател) и след куп сменени неща се оказа масления охладител. След смяната му, всичко е нормално. Преди т’ва и той стигаше подобни стойности, които не са от най-нормалните. Има писано в неговата тема
viewtopic.php?f=46&t=1565
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Попитай майстора?

Мнение от JORDITO »

skauta написа: 21.07.2018, 20:34:34 Днес най-после си реших моята повече от двугодишна дилема с температурата на маслото. Смених си преди две седмици охладителя на маслото, ама едва днес го тествах на дълъг път и резултата беше [smilie=yahoo.gif] .От цялата работа според мен и това трябва да мине, към частите за консумативи за определени километри, наистина разликата е голяма и буквално не можех да си позная колата. Голям кеф [smilie=music.gif] Яд ме е само, че нещо толкова логично и просто ми отне цели две години за решение. Добре, че Тошко от Еуратек ми подхвърли така малко случайно на събора да го направя, пък да видим и то взе, че стана..
И при Иво се вдигаше до 130 градуса. 2.0CR 140 ps е мотора
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI

Попитай майстора?

Мнение от skauta »

Много пъти съм стигал над 130 градуса не само до тях, тестовете обаче продължават. ;)
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Попитай майстора?

Мнение от Цецо75 »

Ако му е виновен топлобменика, това няма да повиши температурата на антифриза, точно обратното!

Въпросния баир е доста продължителен, при 40 градуса навън, понатоварена кола, 130 на темпомат, климатик... Било е приличен зор. Това е дизел, работи на доста обогатена смес, нормално е да се вдигне температурата в цялата система. Моментния разход вероятно е над 13-14/100, фука гориво като луда - те ти температура.
А ако тръгне и регенерация тогава, ще видите що е то температура :)

Не го филмирайте човека, нека го проследява при нормално каране каква е ситуацията и тогава да взима решения. Тоя топлообменник е едно тъпо желязо. За да се запуши, в антифриза трябва да е тотален мармалад, много преди това други неща ще заминат.
Бееееее.....
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Попитай майстора?

Мнение от skauta »

А, никого не филмирам, при мен си беше резултат от продължителни наблюдения и след това си предприемах ремонтите, не е от единични случай да се хвърлям. Нека да си следи по-натам как ще е тогава нещо да се мисли.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от bega4kata »

Със смяна на топлообменник едва ли ще се реши проблема.
Дори и на скаута... ама както и да е.
Да види кондензатора на климатика да не е замазан!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
skauta

Škoda Фен²

Шкода Фабия 1 TDI

Попитай майстора?

Мнение от skauta »

Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от stanley »

Благодаря на всички за коментарите.
Колата ми е "нова" и още не я познавам напълно.
Не бързам да се филмирам, просто се информирам :)

Наблюденията продължават.
За септември съм замислил едно по-дълго пътуване и до тогава ми се иска да изчистя всякакви проблеми.
Haralampiev

Шкода Новак

Попитай майстора?

Мнение от Haralampiev »

Здравейте!
Моля за съвет как да сваля кората на жабката за да погледна изгорял ли е предпазителя за запалката в купето.Колата е Октавия 2.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Попитай майстора?

Мнение от zloQQ »

Haralampiev написа: 26.07.2018, 16:16:56 Здравейте!
Моля за съвет как да сваля кората на жабката за да погледна изгорял ли е предпазителя за запалката в купето.Колата е Октавия 2.
Погледни първо дали не си заключил задните прозорци случайно! Т’ва действие от твоя страна изключва запалката. Иначе с отвертка се маха страницата при отворена врата. Успех!
Последно промяна от zloQQ на 26.07.2018, 17:10:00, променено общо 1 път.
Haralampiev

Шкода Новак

Попитай майстора?

Мнение от Haralampiev »

Много благодарности за съвета! Ще проверя заключването.
Аватар
redalex

Skoda Electric

Гараж: i3

Попитай майстора?

Мнение от redalex »

странно - и мовта запалка няма ток от 1 седмица... ще гледам и аз :)
vex

Шкода Новак

Попитай майстора?

Мнение от vex »

Здравейте,

От вчера чувам "странен звук" когато двигателят работи и не съм сигурен дали е нормално да го има или се налага да водя колата на сервиз. Появява се след като загрее малко колата и се чува постоянно докато работи двигателя, без значение дали се движа или не. Звучи малко като щурец и леко ръмжене.

Тук може да чуете импровизиран запис (доста е тихо):

Тук не знам дали ще чуете нещо, но при отворен капак звука идва от тази част. Някъде около ремъka:

Автомобилът е Fabia III Combi, 1.0 TSI, 95 к.с. на 1600км съвсем скоро закупена (май месец).
Предварително да отбележа, че нищо не разбирам от това, което е под капака. До скоро и книжка нямах. :)

Благодаря предварително!
Публикувай отговор

Обратно към “Шкода Сервизи, Форумни майстори, Партньори”