Попитай майстора?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- todor87
- Гараж: Skoda_Superb_3_Combi_2.0_TSI_4×4=>
=>Revo Stg_2 killer😁
Попитай майстора?
Нищо му няма на маслото, почисти си радиаторите, както и м/у тях.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Попитай майстора?
Абе за маслото се случва, мойта вдига горе долу същите градуси на същото място при същите условия.
За антифриза незнам, не съм го забелязвал, ама може и да се е поизпотила в тая жега, знам ли.
Абе не си го слагай на сърце, ако продължи да го прави, ще му мислиш... Само провери нивото на водата и антифриза и това е. Можеш и да почистиш с водоструката радиаторите, както казва колегата.
За антифриза незнам, не съм го забелязвал, ама може и да се е поизпотила в тая жега, знам ли.
Абе не си го слагай на сърце, ако продължи да го прави, ще му мислиш... Само провери нивото на водата и антифриза и това е. Можеш и да почистиш с водоструката радиаторите, както казва колегата.
Бееееее.....
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Иво имаше подобен проблем със Скаута (CR двигател) и след куп сменени неща се оказа масления охладител. След смяната му, всичко е нормално. Преди т’ва и той стигаше подобни стойности, които не са от най-нормалните. Има писано в неговата тема
viewtopic.php?f=46&t=1565
viewtopic.php?f=46&t=1565
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Попитай майстора?
И при Иво се вдигаше до 130 градуса. 2.0CR 140 ps е мотораskauta написа: 21.07.2018, 20:34:34 Днес най-после си реших моята повече от двугодишна дилема с температурата на маслото. Смених си преди две седмици охладителя на маслото, ама едва днес го тествах на дълъг път и резултата беше.От цялата работа според мен и това трябва да мине, към частите за консумативи за определени километри, наистина разликата е голяма и буквално не можех да си позная колата. Голям кеф
Яд ме е само, че нещо толкова логично и просто ми отне цели две години за решение. Добре, че Тошко от Еуратек ми подхвърли така малко случайно на събора да го направя, пък да видим и то взе, че стана..
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- skauta
- Гараж: Шкода Октавия Скаут 2 CR TDI
Шкода Фабия 1 TDI
Попитай майстора?
Много пъти съм стигал над 130 градуса не само до тях, тестовете обаче продължават. 
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Попитай майстора?
Ако му е виновен топлобменика, това няма да повиши температурата на антифриза, точно обратното!
Въпросния баир е доста продължителен, при 40 градуса навън, понатоварена кола, 130 на темпомат, климатик... Било е приличен зор. Това е дизел, работи на доста обогатена смес, нормално е да се вдигне температурата в цялата система. Моментния разход вероятно е над 13-14/100, фука гориво като луда - те ти температура.
А ако тръгне и регенерация тогава, ще видите що е то температура
Не го филмирайте човека, нека го проследява при нормално каране каква е ситуацията и тогава да взима решения. Тоя топлообменник е едно тъпо желязо. За да се запуши, в антифриза трябва да е тотален мармалад, много преди това други неща ще заминат.
Въпросния баир е доста продължителен, при 40 градуса навън, понатоварена кола, 130 на темпомат, климатик... Било е приличен зор. Това е дизел, работи на доста обогатена смес, нормално е да се вдигне температурата в цялата система. Моментния разход вероятно е над 13-14/100, фука гориво като луда - те ти температура.
А ако тръгне и регенерация тогава, ще видите що е то температура
Не го филмирайте човека, нека го проследява при нормално каране каква е ситуацията и тогава да взима решения. Тоя топлообменник е едно тъпо желязо. За да се запуши, в антифриза трябва да е тотален мармалад, много преди това други неща ще заминат.
Бееееее.....
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
Попитай майстора?
А, никого не филмирам, при мен си беше резултат от продължителни наблюдения и след това си предприемах ремонтите, не е от единични случай да се хвърлям. Нека да си следи по-натам как ще е тогава нещо да се мисли.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Със смяна на топлообменник едва ли ще се реши проблема.
Дори и на скаута... ама както и да е.
Да види кондензатора на климатика да не е замазан!
Дори и на скаута... ама както и да е.
Да види кондензатора на климатика да не е замазан!
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- skauta
Шкода Фабия 1 TDI
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Попитай майстора?
Благодаря на всички за коментарите.
Колата ми е "нова" и още не я познавам напълно.
Не бързам да се филмирам, просто се информирам
Наблюденията продължават.
За септември съм замислил едно по-дълго пътуване и до тогава ми се иска да изчистя всякакви проблеми.
Колата ми е "нова" и още не я познавам напълно.
Не бързам да се филмирам, просто се информирам
Наблюденията продължават.
За септември съм замислил едно по-дълго пътуване и до тогава ми се иска да изчистя всякакви проблеми.
-
Haralampiev
Попитай майстора?
Здравейте!
Моля за съвет как да сваля кората на жабката за да погледна изгорял ли е предпазителя за запалката в купето.Колата е Октавия 2.
Моля за съвет как да сваля кората на жабката за да погледна изгорял ли е предпазителя за запалката в купето.Колата е Октавия 2.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Попитай майстора?
Погледни първо дали не си заключил задните прозорци случайно! Т’ва действие от твоя страна изключва запалката. Иначе с отвертка се маха страницата при отворена врата. Успех!Haralampiev написа: 26.07.2018, 16:16:56 Здравейте!
Последно промяна от zloQQ на 26.07.2018, 17:10:00, променено общо 1 път.
-
Haralampiev
Попитай майстора?
Много благодарности за съвета! Ще проверя заключването.
- redalex
- Гараж: i3
Попитай майстора?
странно - и мовта запалка няма ток от 1 седмица... ще гледам и аз 
-
vex
Попитай майстора?
Здравейте,
От вчера чувам "странен звук" когато двигателят работи и не съм сигурен дали е нормално да го има или се налага да водя колата на сервиз. Появява се след като загрее малко колата и се чува постоянно докато работи двигателя, без значение дали се движа или не. Звучи малко като щурец и леко ръмжене.
Тук може да чуете импровизиран запис (доста е тихо):
Тук не знам дали ще чуете нещо, но при отворен капак звука идва от тази част. Някъде около ремъka:
Автомобилът е Fabia III Combi, 1.0 TSI, 95 к.с. на 1600км съвсем скоро закупена (май месец).
Предварително да отбележа, че нищо не разбирам от това, което е под капака. До скоро и книжка нямах.
Благодаря предварително!
От вчера чувам "странен звук" когато двигателят работи и не съм сигурен дали е нормално да го има или се налага да водя колата на сервиз. Появява се след като загрее малко колата и се чува постоянно докато работи двигателя, без значение дали се движа или не. Звучи малко като щурец и леко ръмжене.
Тук може да чуете импровизиран запис (доста е тихо):
Тук не знам дали ще чуете нещо, но при отворен капак звука идва от тази част. Някъде около ремъka:
Автомобилът е Fabia III Combi, 1.0 TSI, 95 к.с. на 1600км съвсем скоро закупена (май месец).
Предварително да отбележа, че нищо не разбирам от това, което е под капака. До скоро и книжка нямах.
Благодаря предварително!
.От цялата работа според мен и това трябва да мине, към частите за консумативи за определени километри, наистина разликата е голяма и буквално не можех да си позная колата. Голям кеф