Върпос за покупка на 2.0 TDI
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Tsarski
Здравейте, знам че отварям много говорена тема, защото доста изчетох за нея, но някои неща не ми станаха ясни. Става въпрос за въпросните BKD мотори с дефектните глави. В процес на покупка на автомобил съм и съм се спрял на следните: Skoda Octavia 2 2.0TDI, Golf 5 2.0TDI, Volvo S40 2.0D(HDI). Та едно от нещата, които не разбрах е дали ако главата е сменяна вследствие на дефекта, той може ли да се повтори пак при новата? Също така, някъде четох, че ако ще пука глава TDI-то , то със сигурност ще стане преди 200 000км, следователно след като тук 98% от колите, които се внасят са 200 000+ км, би било логично, ако са с дефекта, то той вече да се е проявил и да е бил поправен при предишния собственик и реално няма от какво да се притеснявам? И тук идва и последният ми въпрос - какви са симптомите за спукана глава и има ли начин на място по време на оглед да се издаде? Станаха много въпроси, за което се извинявам. Бюджета ми за колата е 6500-7000лв като съм предвидил още 1000-1500лв за обслужване и регистрация, знам, че за този бюджет 1.9 TDI е по-сигурнияt вариант, но тези 140к.с много ме влечат, предвид факта, че може би 60% карам извънградско.
P.S Волвото го споменах ако случайно някой е имал вземане даване с този модел, да сподели впечатления.
P.S Волвото го споменах ако случайно някой е имал вземане даване с този модел, да сподели впечатления.
-
kograman
Волвото е с френски мотор. Капризен, слабо турбо. При тях моторите са 2.5 бензин, 2.4 дизел. Всичко друго е леш. Автомат японски, до 2008 страдат от не смяна на масло, защото се водят необслужваеми. Нямат радиатор за охлаждане на маслото на кутията, и лесно прегряват. Всичките тези проблеми са оправени след 2008г.
Гаранцията на Волво е 5г, или 200 000км, което 2005-6г е било нечувано, т.е който е купувал тогава ново, е карано.
За Шкодите, ще се включат колегите.
Гаранцията на Волво е 5г, или 200 000км, което 2005-6г е било нечувано, т.е който е купувал тогава ново, е карано.
За Шкодите, ще се включат колегите.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Аз мога да се включа единствено със съвет въпросния дизел да се покара преди покупка,и то доста.Трябва да се уговорите с продавача(естествено срещу капаро) да я покараш 3-4 дена,като в началото избягвай извънградски маршрути,за да не се наложи да се прибягва до пътна помощ.Демек,1-2 дена яко градско и после я опъни извънградско.Ако не си покаже рогата,може да се купи.Симптомите на спукана глава обикновено са втвърдяване на водните съединения по време на работа(стават на камък)
,вследствие на надуване на компресия в системата и ненормално загряване.Температурата трябва да кове,а не да се разхожда нагоре-надолу(с тенденция нагоре
)
Успех!
,вследствие на надуване на компресия в системата и ненормално загряване.Температурата трябва да кове,а не да се разхожда нагоре-надолу(с тенденция нагоре
Успех!
-
kograman
Кола на 10г+ със сигурност е над 200 000км, при това дизелова.
- Баш Майстора
- Обратна връзка:
kograman, Това е много относително.Вярно,че е много вероятно да е така,но има и изключения.Моята например е на почти 8г. и е на 59+к.На Сами Бегачката да не коментираме въобще ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Точно при този мотор, спукана глава-не се втвърдяват маркучите.
Може да се установи в серлиз за 1 ден дали е или не е на 100%
Може да се установи в серлиз за 1 ден дали е или не е на 100%
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Баш Майстора
- Обратна връзка:
bega4kata, Е,добре,че се включи,аз не съм запознат с този мотор,а говоря най-общо.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Да, да. Ти имаш в предвид по принцип за всички дизели. Вярно е. Обаче тука е друга работата, защото я пука в ръновете на главата.
GUNTER SERVICE

-
kograman
По автокъщите са само такива изключения ...Баш Майстора написа: 25.07.2018, 08:47:21 kograman, Това е много относително.Вярно,че е много вероятно да е така,но има и изключения.Моята например е на почти 8г. и е на 59+к.На Сами Бегачката да не коментираме въобще![]()
Кола на 10г и на 150к км, ще е поне по 2 на пазарната.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Колите, които са на малко км.са скъпи и нашите джамбази изобщо не ги вземат за насам!
Взимат се автомобили на малко години и многокилометри. Те са най на сметка за джамбазите.
Пазар и бизнес, не може да им се сърдим.
Един клиен имам, с Пасат 8 на 1 г на 167 000км.
На двойна езда е каран, пада се по 800км на ден.От Капитола.
И даваш 50 бона за Пасат на 1 година и си мислиш че си на супер далавера. Спестил си едни 20-30 бона. Много си доволен.
Но за мен си е кенеф смачкан от каране.
И го почнахме. Протече водна помпа. После третата водна помпа. Дискове и накладки. Първо отпред, после отзад. Амортисьори. Тампони предни носачи. Лагер тамп.макферсон.Предни лагери. Маховик на дсг.
За сега това е.
И каквото и да му смениш, пак ще си е стар автомобил. За мноооого пари.
Но това е добре за майсторите де
Аз си намерих Тигуана преди 2-3г., стар беше преди ф.л.на 5 години за 33 000лв.Обаче на 55 000 км. Още ремъци не съм сменял. Даже и накладки не съм. Само масло на халдекса и филтър съм сменял.
Скоро ще стане на 100 000,ще му сменя масло на раздатка, кутия и заден диф. Ей тъй профилактично. И ремъци, щото годините си вървят. Ама въпросът ми беше, че когато колата е пазена и на малко км. си струва цената.
Чакам го от 50 000 да задръсти агр и дпф, да светне нещо ламба... ама няма. Голям Тигър е.
Даже климатика не съм го гледал колко фреон има. Бачка си.Безупречен автомобил.
Взимат се автомобили на малко години и многокилометри. Те са най на сметка за джамбазите.
Пазар и бизнес, не може да им се сърдим.
Един клиен имам, с Пасат 8 на 1 г на 167 000км.
На двойна езда е каран, пада се по 800км на ден.От Капитола.
И даваш 50 бона за Пасат на 1 година и си мислиш че си на супер далавера. Спестил си едни 20-30 бона. Много си доволен.
Но за мен си е кенеф смачкан от каране.
И го почнахме. Протече водна помпа. После третата водна помпа. Дискове и накладки. Първо отпред, после отзад. Амортисьори. Тампони предни носачи. Лагер тамп.макферсон.Предни лагери. Маховик на дсг.
За сега това е.
И каквото и да му смениш, пак ще си е стар автомобил. За мноооого пари.
Но това е добре за майсторите де
Аз си намерих Тигуана преди 2-3г., стар беше преди ф.л.на 5 години за 33 000лв.Обаче на 55 000 км. Още ремъци не съм сменял. Даже и накладки не съм. Само масло на халдекса и филтър съм сменял.
Скоро ще стане на 100 000,ще му сменя масло на раздатка, кутия и заден диф. Ей тъй профилактично. И ремъци, щото годините си вървят. Ама въпросът ми беше, че когато колата е пазена и на малко км. си струва цената.
Чакам го от 50 000 да задръсти агр и дпф, да светне нещо ламба... ама няма. Голям Тигър е.
Даже климатика не съм го гледал колко фреон има. Бачка си.Безупречен автомобил.
GUNTER SERVICE

- Баш Майстора
- Обратна връзка:
Ужас!(имам предвид Пасата,който Сами е описал)
Аз мисля,че при покупка втора ръка трябва да има изпитателен срок.Даже една седмица трябва да е.Който търговец се съгласи на такива условия,значи съвестта му е чиста.Ако не се навива,значи има нещо гнило.Пак казвам-срещу капаро при нотариус.Вярно,разправия е,но после разправията може да е десеторна.
Аз мисля,че при покупка втора ръка трябва да има изпитателен срок.Даже една седмица трябва да е.Който търговец се съгласи на такива условия,значи съвестта му е чиста.Ако не се навива,значи има нещо гнило.Пак казвам-срещу капаро при нотариус.Вярно,разправия е,но после разправията може да е десеторна.
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
Баш Майстора написа: 25.07.2018, 10:12:53 Ужас!(имам предвид Пасата,който Сами е описал)
Никога няма да си оставя колата на някой “изпитател” да я тества. Това е абсурдно,да ми я разглоби от ръчкане и накрая да каже,че не му харесва.
-
Tsarski
За съжаление и на мен ми се вижда почти невъзможно някой търговец да се навие на такава уговорка, затова в най-добрия случай остава варианта с прегледа в сервиз, затова ако някой може да препоръча сервиз в София, който може да направи замерване на изгорели газове в антифирза (до колкото разбрах това е един от начинте да се хване спукана глава). Също така другото място на което ще гледам този уикенд е Дупница, но там май всичко ще е на чист късмет, защото до колкото знам там майсторите и търговците са си комбина и не виждам смисъл да давам пари за да ми кажат "Ама тая е най-хубавата няма какво да го мислиш".
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Това няма как да стане и никъде по света го няма
Не само ще я разглоби от ръчкане, ами току виж я разглобил и подменил половината по ценни компоненти. Никой продавач няма да се навие на това.
Абе не мога да разбера, защо толкова се възмущавате от джамбазите. Такъв им е бизнес модела, а той е изцяло продиктуван от пазара в БГ. Логично е, че няма как да ви даде кола на 5г. и 100 000км за 10 бона. Той няма откъде да я вземе.Тоест има, ама като си сложи за него 2000-3000лв. и разходите по докарване и ала бала и като ви каже 20 бона, ще му остане да прашасва на паркинга. Такъв ни е пазара, те просто се нагаждат към него. Масовите коли които се търсят са в диапазона около 10-20к лева.
Наясно сте с положението и пак се възмущавате, това ми е странно. Абе кола втора ръка си е риск. Всеки си има глава на раменете, преценява и толкоз.
Относно BKD-то, за твоя бюджет е много рисково. Сложи още 2000 отгоре и гледай 1.9TDI с история от БГ. Това е най-безрисковия вариант. Може да се чипне относително безопасно до към 130 коня.
Всъщност най-добрия вариант е да си заложиш максимално широки критерии и да търсиш колата в най-добро състояние. Па даже и да не е ВАГ.
Абе не мога да разбера, защо толкова се възмущавате от джамбазите. Такъв им е бизнес модела, а той е изцяло продиктуван от пазара в БГ. Логично е, че няма как да ви даде кола на 5г. и 100 000км за 10 бона. Той няма откъде да я вземе.Тоест има, ама като си сложи за него 2000-3000лв. и разходите по докарване и ала бала и като ви каже 20 бона, ще му остане да прашасва на паркинга. Такъв ни е пазара, те просто се нагаждат към него. Масовите коли които се търсят са в диапазона около 10-20к лева.
Наясно сте с положението и пак се възмущавате, това ми е странно. Абе кола втора ръка си е риск. Всеки си има глава на раменете, преценява и толкоз.
Относно BKD-то, за твоя бюджет е много рисково. Сложи още 2000 отгоре и гледай 1.9TDI с история от БГ. Това е най-безрисковия вариант. Може да се чипне относително безопасно до към 130 коня.
Всъщност най-добрия вариант е да си заложиш максимално широки критерии и да търсиш колата в най-добро състояние. Па даже и да не е ВАГ.
Последно промяна от Цецо75 на 25.07.2018, 11:34:02, променено общо 1 път.
Бееееее.....
- bondo
- Гараж: O3 1.4 TSI 2016
http://vbautotest.com
Горещо препоръчвам този сервиз. Хората са професионалисти,работят на нормални цени и имат завидна апаратура.
Горещо препоръчвам този сервиз. Хората са професионалисти,работят на нормални цени и имат завидна апаратура.