Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Rangel написа: 20.07.2018, 14:53:47
Тъпо ми се струва , не трябва ли да е включваш задна - накланя се, тръгваш и минаваш 15км/ч и си застава нормално?
Само ако ключето за регулиране на огледалата е в позиция R иначе нищо не става.
А за да нагласиш позицията май беше включваш задна, нагласяш огледалото, после превключваш на Р или N, за да го запомни и е готово.
deniz8912, лостчето на R, включваш задна, огледалото се накланя, нагласяш си го тогава и би трябвало вече за следващия път да е запомнило новата позиция.
Тъпото е ,че при 2-3 падания назад,после не се връща в положение до край. Аз го използвам само,когато не виждам надолу при паркиране или излизане от гаража. После пак си цъкам джойстика на неутрална позиция.
Нещо друго, което забелязах е старт/стоп системата. Гаси автомобила понякога преди още да е спрял в пълен покой, което е много неприятно. Някой друг наблюдава ли такъв проблем?
Последно поколение старт/стоп система я изкарахте, че е "проблем"
Какво притеснително има, че гаси тооочно преди да спреш в пълен покой?
И да, както odo писа може да се регулира със спирачното усилие в/у педала
така е при всички, ако забравя да я изключа в малките улички ми се случва да намаля да вляза леко в дупка или с тяхно място (завой) и изгася неприятно преди да е в пълен покой. Единият път ме стресна, че и втвърди рязко волона в лек завой,но усети усилието и я запали.
За дпф може и да помага малко знае ли човек, но не се надявай много много. Карай и не се притеснявай
О това е много тъпо наистина. Само съм се возил в кола с включен start/stop .... чак мен ме издразни дето се возя пък камо ли да карам. При всяко натискане на педала в трафика дори леко да спре и да тръгне гасеше колата. Чак мислех да кажа на леля ми да я изключи тая функция ама викам ко ми влиза в работата.
П.П. Куриоз нали е жена все пак и паркирала жената в гаража колата изгаснала и я оставила цяла вечер така . Сутринта не могла да запали.