Покупка на Skoda
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Покупка на Skoda
Ако карам една кола 5 години (докато е в гаранцията), знаеш ли колко ми пука, на колко ще и сменям маслото и дали след 5 тата година мотора ще е леш?
Хората ги взимат тия коли да ги карат и после да ги сменят. Но това не важи само за Германия и тука е така. Много хора (не само служебни) така си карат колите. И са прави за себе си.
Естествено има и другата полярност. И в Германия я има. Хора, които се грижат за колите си. Абе там и тук има и от двата чешита.
Хората ги взимат тия коли да ги карат и после да ги сменят. Но това не важи само за Германия и тука е така. Много хора (не само служебни) така си карат колите. И са прави за себе си.
Естествено има и другата полярност. И в Германия я има. Хора, които се грижат за колите си. Абе там и тук има и от двата чешита.
Бееееее.....
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Покупка на Skoda
Цецо75, забелязвам една тенденция в БГ на все повече увеличаващите се служебни автомобили на оперативен лизинг. 4 години или 100 000 км, после връщат и взимат нови. Според мой познат при детайлно калкулиране на разходите, тази схема била по-изгодна. Е нормално е в такъв случай шофьора да не се напряга много , много да мисли какво и е на колата. Все едно караш кола под наем.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Покупка на Skoda
Ами да, ама става само за юридически лица в България. Между другото това е другия начин да си върнеш ДДС-то, без N1 
Ако е за фирма определено има смисъл - ни я мислиш дали ще я откраднат, ни дали ще я ударят, ни ти пука как се обслужва, нито дали скача в дупките, отпадат ти проблеми с отчисления, продажба след гаранцията и т.н. Просто едно перо разходи и толкова.
Ако се съчетае и с някой работен кон от типа на Дачия докер или Кади... Направо става като в оня виц - "ово е стандарт, ебеш и хвърляш".
Ама за частна, аз лично не мога да се пречупя чак толкова...
Ако е за фирма определено има смисъл - ни я мислиш дали ще я откраднат, ни дали ще я ударят, ни ти пука как се обслужва, нито дали скача в дупките, отпадат ти проблеми с отчисления, продажба след гаранцията и т.н. Просто едно перо разходи и толкова.
Ако се съчетае и с някой работен кон от типа на Дачия докер или Кади... Направо става като в оня виц - "ово е стандарт, ебеш и хвърляш".
Ама за частна, аз лично не мога да се пречупя чак толкова...
Бееееее.....
- Баш Майстора
- Гараж: Шкода120L-52hp,
- Обратна връзка:
Покупка на Skoda
То това отношение към служебките не е от днеска,просто се е видоизменило в полза на големите компании...
И аз едно време слагах отработеното масло от личната на Нисата,а изписаното ново масло....познай къде отиваше
Но ползата си ми беше лична...
И аз едно време слагах отработеното масло от личната на Нисата,а изписаното ново масло....познай къде отиваше
Но ползата си ми беше лична...
-
dnmitev
- Гараж: VW Golf 4, 1.6, 100к.с.
Покупка на Skoda
Пичове... трябва да ви кажа, че мн кефи тоя Шкода форум... за няколко дни събрах адски мн мнения. Това доста накланя везните към желанието ми за Шкода - има майстори, на които може да се разчита, както има и достатъчно хора, които биха помогнали с акъл и опит.
Има ли начин да се проверят реалните км при 1воначалния оглед. Знам,че при Passat-тите, които са diesel CR, може през някакъв чип на ГНП-то да се провери, но за Skoda нз как стоят нещата. 1ния начин предполагам е с VIN номера в Еуратек, а друг начин има ли?
В немското мобиле като са на по 120к км и са с валиден ТЮФ им искат по 12к евра, а тука ги дават на по 14к лв и твърдят същото, което е лудост. Гастролите ми из сайтовете за автомобили показват, че явно колите се карат до 2-3та годинна и след това всички магически се застопоряват на 150к км![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Има ли начин да се проверят реалните км при 1воначалния оглед. Знам,че при Passat-тите, които са diesel CR, може през някакъв чип на ГНП-то да се провери, но за Skoda нз как стоят нещата. 1ния начин предполагам е с VIN номера в Еуратек, а друг начин има ли?
В немското мобиле като са на по 120к км и са с валиден ТЮФ им искат по 12к евра, а тука ги дават на по 14к лв и твърдят същото, което е лудост. Гастролите ми из сайтовете за автомобили показват, че явно колите се карат до 2-3та годинна и след това всички магически се застопоряват на 150к км
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Покупка на Skoda
Нещо са те излъгали.
Гнп няма CR.
Има, ама е помпа за високото налягане с 1 клапан само.
Гнп няма CR.
Има, ама е помпа за високото налягане с 1 клапан само.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- SimichOil
- Гараж: Toyota RAV4 - Plug-in Hybrid
- Обратна връзка:
Покупка на Skoda
Ето затова на моята и искам такива пари. Защото знам какво продавам и знам в какво състояние е. Факт - идва един джамбазин от Русе да я гледа - каза че си търси Октавия РС и самия той не можел да си намери хубава кола от Германия и Швейцария. Щом той не може да си намери, дето с това си вади хляба, смятайте какво продават горе. Хубавите коли си държат висока цена и има защо.
-
dnmitev
Покупка на Skoda
Тука няма 2 мнения!!! Хубавата кола и у нас и у странско струва пари, както вс друго хубаво. За съжаление твоя автомобил ми е мн над бюджета към момента.SimichOil написа: 06.07.2018, 16:23:44 Ето затова на моята и искам такива пари. Защото знам какво продавам и знам в какво състояние е. Факт - идва един джамбазин от Русе да я гледа - каза че си търси Октавия РС и самия той не можел да си намери хубава кола от Германия и Швейцария. Щом той не може да си намери, дето с това си вади хляба, смятайте какво продават горе. Хубавите коли си държат висока цена и има защо.
Аз си му викам ГНП по навик от дъртите дизеларки, иначе нямам идея как се води точно при CR.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Покупка на Skoda
Миналата година вземах на баща ми Голф 7 на 3г.2м. от Германия. Кола върната от лизинг на 200 000км. С всички сервизни документи. Минала през сервиз и TUV. Всички екстри за модела без ксенон и панорама.
Спазариха го за 10 000€. От лизингодателя.
Може сам да си направиш сметката на тези тука по 14 000лв. с какъв пробег са.
Спазариха го за 10 000€. От лизингодателя.
Може сам да си направиш сметката на тези тука по 14 000лв. с какъв пробег са.
- VALDO
- Гараж: Škoda Octavia L&K 1.8TSI DSG
Yamaha Neo's 50 4T
Honda Forza 350
Toyota Corolla 2.0 Hybrid
Honda XL750 Transalp - Обратна връзка:
Покупка на Skoda
Аз това, което съм забелязал за 1г.в Германия е,че цените са почти едни и същи в цифрово отношение, като разликата е само във валутата!
-
dnmitev
Покупка на Skoda
Пичове, има ли разлика между 2.0CR с 6DSG между Octavia и Superb, предполагам, че разликата е в шасито на което са иградени? По-рано в дискусията беше казано, че Superb е като Passat, а за Passat-ора са доста противоречиви мненията.